Herhangi bir tıbbi nedenden dolayı doğal yollar yardımıyla boşaltılamayan mesaneyi, boşaltmak için kullanılan ürünlerdir.
Lateks sondalar 15 günde, silikon sondalar/ foley sonda diye bilinen) 1 ayda bir değiştirilmelidir.
Easyflow Silikon Foley Sonda (Kateter) 2 yollu Fr14 • Herhangi bir tıbbi nedenden dolayı doğal yollar yardımıyla boşaltılamayan mesaneyi, boşaltmak için kullanılan ürünlerdir.
Özellikle yataktan kalkamayan,idrarını kontrol etmekte sorun yaşayan, periyodik ve sık olarak idrarını boşaltmak zorunda olan hastalarda kullanılır. Uygulanması çok kolaydır ve hastanın kendisi de kullanabilir. Yumuşak ve hafif dış çeperler sıkma ve yara oluşumuna engel olur.
İlgili 29 soru bulundu
Herhangi bir tıbbi nedenden dolayı doğal yollar yardımıyla boşaltılamayan mesaneyi, boşaltmak için kullanılan ürünlerdir. Kateterler ince, yumuşak ve oluklu bir tasarıma sahiplerdir. Lateksden üretilmiştir.
Foley kateteri (kalıcı idrar sondası), uç kısmoında steril su ile şişirilmiş bir balonu vardır ve bu sayede geri çıkması önlenir. Genellikle silikon kauçuktan veya doğal kauçuktan yapılırlar. Aralıklı kateter/Robinson kateteri, her kullanımdan sonra çıkarılan esnek bir kateterdir.
Özellikle yatan hastalarda kullanılan ve mesaneden idrar torbasına sıvı aktarımı için kullanılan bir üründür.Tamamen %100 medical grade özellikte üretilmiş olan silikon foley sonda yardımı ile uzun süreli mesane yerleşimleri gerçekleştirilebilmektedir.
Nelaton Katater (Sonda)
Proksimal uç huni şeklinde standart idrar torbalarına bağlanacak şekilde üretilmiştir. Üretra yoluyla, idrar torbasına yerleştirilir ve kısa süreli kullanıma uygundur. Yumuşak yüzeyi kolay yerleştirmeyi sağlar. Numaraları kolayca ayırt edebilmek için renkler ile kodlandırılmıştır.
İki yollu sondanın küçük lümeni sondanın ucundaki balonu şişirmek için büyük olan lümen ise mesaneden üriner drenajı (boşaltımı) sağlamak için kullanılır. Üç yollu foley sondalarda ise üçüncü lümen üriner lavaj yapılırken irigasyon sıvısını vermek amacıyla kullanılır.
Sonda uygulaması, bazı hastalıkların tedavileri süresince uygulanan, uzman hekim veya hemşire tarafından mesaneye yapılan tıbbi bir müdahaledir. Hastanın hastanedeki tedavi sürecinde sonda takma/çıkartma işlemlerini hemşireler uygular.
Buster Kedi İdrar Sondası Mandrenli Nedir? Kedi idrar sondaları, kedilerin yaşamış olduğu idrar problemlerinin tespit edilmesi ve çözülebilmesi adına kullanımı yapılan üründür.
Sonda hortumu idrar torbasına takılır. Sonda hortumu hastanın bacağına veya yatağa sabitlenerek hareketin kısıtlanması engellenir. İdrar torbası belli aralıklarla boşaltılır.
İdrar sondası yaklaşık olarak 3 gün sonra alınmaktadır. Darlığın nüks etmesini engellemek umuduyla idrar sondasının 6 haftaya kadar uzayan sürelerde tutulması denenmiş fakat sondanın bu kadar uzun kalmasının 3 gün kalmasına oranla belirgin bir fark yaratmamış olduğu bilimsel yayınlarla gösterilmiştir.
Sonda dışkı ile kirlenmişse, önce nemli bir bezle kirler uzaklaştırılmalı, arkasından alkol, baticon gibi dezenfektanlarla silinmelidir. Sonda kirlenmemişse bile günlük olarak bu bakımı yapmak enfeksiyon riskini azaltacaktır.
14 Klinikte yatan hastaların idrar torbalarının hemşireler tarafından zamanında boşaltılması gerekmektedir.
Vücut içerisindeki boşluklardaki sıvıların dışarı tahliyelerinde kullanılan hortumsal yapıdaki esnek aletleridir.
Çiğneme ve yutma zorluğu yaşayan hastaların beslenmesini sağlamak amacıyla burundan mideye kadar ilerletilen katatere nazogastrik sonda ya da beslenme sondası, sondanın uygulanması işlemine ise beslenme sondası uygulaması adı verilmektedir.
Hi – Slip Kendinden Jelli Kayganlaştırıcılı Hidrofilik Sonda
Hi-Slip Kendinden jelli sonda dışarıdan su ihtiyacı olmaksızın ambalaj içerisindeki jel sayesinde 30sn içerisinde kayganlaşıp yumuşayarak uygulamaya hazır hale gelir. Bu ürün idrar atımının sorunlu olduğu hastalarda güvenle hijyenik olarak kullanılmaktadır.
İdrar deliğine takılarak mesaneye ilerletilen lastik tüp olan sonda, idrarın mesanede birikmesine izin vermeden dışarı alınmasını sağlar.
Sondanın uzun süre takılı kalması, enfeksiyon riski oluşturur. Bunun yanı sıra tahriş ve taş oluşumuna da neden olur. Bu yüzden uzun süre sonda kullanılması gerekiyorsa belirli periyotlarla sondanın değiştirilmesi gerekir.
FOLEY KATETERİ ÇIKARMA
Enjektörü kateterin balonla bağlantılı ucuna takarak 10 cc sıvıyı geri çekiniz. 3. Foley kateteri meatustan dışarı doğru kontrollü olarak çekip çıkarınız.
Sonda, halka şeklinde kırılarak ucu, burun deliğinden içeri doğru ilerletilir. Sonda ilerletilirken zorlanmamalı direnç ile karşılaşılırsa hemen geri çekilmelidir. Bu durumda diğer burun deliğinden işlem tekrarlanır. Hastanın ağzı dil basacağı ile açılıp sondanın ucunun, orofarenkste olup olmadığı kontrol edilir.
TAK insanların mesanelerinde ki idrarı düzenli, güvenli ve uygun bir şekilde boşaltmalarını sağlamak üzere uygulanan bir yöntemdir. İnce esnek ve kaygan bir sonda ile mesaneye girerek idrarın boşaltılması işlemidir.
İdrarı boşaltmak amacıyla bir kateterin üretra içinden geçirilerek mesane içine yerleştirilmesi işlemine mesane kateterizasyonu denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri