Yüksek akışkanlıklı bir silikon 40 dereceye kadar ısıtılarak akışkanlık arttırılabilir. Çok fazla ısıyı arttırmak silikonu akıcı hale getirirken, aynı zamanda katalizörle hızlı reaksiyona da yol açar. Bu da döküm yapamadan malzemenin donmasına neden olur.
Isıya dayanıklılık sayesinde uzun süre kullanımdan yararlanılır. Dış mekanlarda hava şartlarından etkilenmeyen malzeme ile izolasyon yapma şansı bulunur.
yağsız ve kullanılmış silikonlar hepsi bir arada özellikle üst üste konularak muhafaza edilmemeli. aksi halde birbirlerine yapışırlar ve sıcaktan şekil bozukluğuna uğrarlar.
Silikon, camın da hammaddesi olan silis kumunun sıvılaştırılması sonucunda elde edilen sağlıklı ve hijyenik bir hammaddedir. Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir.
Sıcak silikonun yapışma yüzeyinden bir ucu kaldırılır ve henüz tam anlamıyla kurumamış olduğundan çekilerek koparılması oldukça kolay bir şekilde sağlanır. Devamında ılık su ve temiz bez yardımı ile ovarak kalıntıları gidermek pratik bir yöntem olacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
UV ışınlarına ve yüksek ısıya dayanıklıdır, rengini muhafaza eder. Kürleştikten sonra küflenmeye karşı dayanıklıdır. Gözeneksiz yüzeye mükemmel yapışma gösterir.
Erime sıcaklığı: 160°C - 180°C.
Sürekli sıcaklığa maruz kalmada 250 dereceye, geçici maruz kalmalarda 300 dereceye kadar dayanıklılık. Asetoksi sistem kürleşir, %100 Silikondur, hacim kaybına uğramaz. Kürleştikten sonra mekanik zorlamalara karşı mukavemetlidir.
Ortalama olarak 160 ile 180 derece arasında silikon erime sergiler.
Silikon Kek Kalıbı Fırında Kullanımı
Isıtma için 180 °C tercih edilebilir. Fırın ısınırken hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün. Hangi tarifi uyguladığınıza bağlı olarak silikon kek kalıbı fırında kullanımı süresi de değişir.
Selsil 315° Isıya Dayanıklı SİYAH Sıvı Conta Tüp Silikon 50 Gr ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Sıvı conta hızlı kuruyan esnek özel amaçlı 315 derece ısıya dayanıklı contalama silikonudur. Otomobillerde , difrensiyel kapaklarında , motor kapapaklarında , karbüratör kapağında , ısıtma sistemlerinde vb gibi yerlerde kullanılır.
Uygulama sıcaklığı 5 derecenin üstünde olmalıdır. Akvaryumlara uygulandığında balık ve bitkiler konulmadan önce silikonun iyice kuruması gerekir.
Silikon çıkarıcı solüsyonlar, aseton, izopropil alkon silikonu çıkarmada kullanılan kimyasallar arasındadır. Yüzeye sert cisim uygulamak istemiyorsanız en basit çözüm olan tırnakla kazımayı deneyebilirsiniz. Öncesinde donmuş silikonu yumuşatmak için ısı uygulayabilirsiniz.
Ayna silikon çeşidinin de dayanıklılık oranı oldukça fazladır. Bu silikon çeşidi hem ısıya dayanıklıdır hem de yüksek kaldırma gücü bulunur.
Silikon tabancası kullanımı oldukça basittir. Bunun için silikon mumu tabancanın içine yerleştirdikten sonra tabancanın içine iyice girene kadar tetiğe basmanız gerekir. Tabancayı fişe takarak elektrik bağlantısını sağlayabilirsiniz. Daha sonra silikon mumum tabanca içinde 5 dakika boyunca ısınmasını beklemelisiniz.
Ürünün tamamen silikon olduğuna emin olmalı, uygun maliyeti sebebi ile solvent içerikli ürünleri tercih etmemelisiniz. Çünkü, solvent içerikli ucuz silikonlar zamanla uygulandığı yerde hacim kaybına uğrar ve su sızdırabilir. Çok kısa sürede kararma yapar ve küf oluşturabilir.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Yapılardaki yüksek sıcaklıklara maruz kalabilecek derzler için ideal bir dolgu malzemesidir. Atmosferik nem ile reaksiyona giren sert, elastik bir silikondur. Kürleşme sonrası sürekli olarak 250 °C, geçici olarak 300 °C sıcaklığa kadar dayanıklıdır.
1.4742 paslanmaz çelik, sıcağa dayanıklı alüminyum ve silikon içerikli ferretik paslanmazlar grubunda yer almaktadır. Bu kalite AISI normuna göre AISI 442, EN normuna göre 1.4742 ya da X10CrAlSi18 olarak adlandırılmaktadır. 1.4742 paslanmaz 1000 dereceye kadar sıcaklıklara dayanabilmektedir.
Endüstriyel makina parçalarında, elektrikli ev eşyalarının üretiminde, otomobilde, diferansiyel kapağı, vites kutusu kapağı, motor kapağı ve karbüratör kapağı (sübap) contası olarak, kimyasal reaktörlerde kullanılır. Isı dayanımı : -50°C ile 300°C (50 gr beyaz tüp için 250°C dir.)
Yapmanız gereken silikonu elektrikli silikon tabancasına yerleştirmek. Silikon mumun iyice tabancaya yerleştiğinden emin olmak için tabancanın tetiğine basılı tutmanız gerekir. Silikon tabancaya yerleştikten sonra ısınmasını beklemeniz yeterlidir. Ortalama beş dakikalık bir süre içerisinde silikon sıvı hale gelir.
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.
Kumaş, deri, sentetik maddeler, karton, gevşek halıları sabitleme, kablo sabitleme, çerçeve sabitleme, hediyelik ve süs eşya yapımı, maket ve oyuncak imalatı, yapma çiçek gibi birçok alanda ev ve iş yerlerinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri