Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Ürünün tamamen silikon olduğuna emin olmalı, uygun maliyeti sebebi ile solvent içerikli ürünleri tercih etmemelisiniz. Çünkü, solvent içerikli ucuz silikonlar zamanla uygulandığı yerde hacim kaybına uğrar ve su sızdırabilir. Çok kısa sürede kararma yapar ve küf oluşturabilir.
Silikon, ürün üreticilerine bir silikon/katyonik yüzey aktif madde/iyonik olmayan yüzey aktif madde karışımı olarak sağlanır ve bu karışım suda çözünür olduğu için sulu bir formülasyona kolayca dağılmasını sağlar.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
İlgili 35 soru bulundu
Würth Ms Pool ( Su İçinde Yapıştıcı Silikon) MS POOL MS Polimer bazlı, hızlı kuruyan elastik yapıştırıcı sızdırmaz. Kullanım alanları: Havuzlarda veya sürekli su ile temas halinde olan bölgelerde seramik, plastik, cam ve metal levhaların yapıştırılmasında acil çözümler için idealdir.
Bir su kaçağı ile karşı karşıya kalındığında ilk akla gelen tamir yöntemlerinden bir tanesi silikon uygulamasıdır.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
Isıya Dayanıklı Silikon
Minimum 250 dereceden maksimum 300 dereceye kadar ısı direncine sahiptir. Genel olarak kalorifer, soba, otomobil, baca, pompa motoru gibi ısı stresi yüksek işyerlerinde kullanıma uygundur.
Islak Zemine Silikon Çekilir mi? Suyla teması çok olan lavabo kenarı, duşakabin kenarı gibi alanlara çekilir. Ancak silikonu çekmeden önce bu alanların temizlenip kuru halde olması gerekir. Yüzey ıslakken silikonlama işlemi yapılmaz.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
BRİO Epoksi Suya Dayanıklı Yapıştırıcı, çift bileşenli yüksek yapıştırma gücüne ve suya dayanıklılığa sahip epoksi yapıştırıcıdır. Oda sıcaklığında sertleşir ve çatlama yapmaz. Su ve çeşitli kimyasallara karşı dayanıklıdır.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Elastiktir. Parlak ve kaygan bir görünümü vardır. Tuğla, beton ve ahşap gibi tüm gözenekli yüzeylerde kullanılabilir. Alüminyum, ahşap ve PVC çerçeve ve pencerelerde, su, rüzgar ve neme dayanıklıdır.
Aynı zamanda daha çok bilinen tutkallardan olan silikon ürünler de yüksek ısıya dayanıklı yapıştırıcı çeşitleri ile pek çok alanda kullanım sağlar.
Sıcak Silikon suda atar zaten, tutmaz.
Çekomastik 803 Isıya Dayanıklı Silikon, polisiloksan esaslı, hava ile sertleşen, asetat sistem, kırmızı renkli, ısıya dayanıklı bir sızdırmazlık malzemesidir. Çekomastik 803 Isıya Dayanıklı Silikon şeffaf ve renkli silikonlardan daha ağır şartlara dayanıklıdır.
Raf Ömrü: Üretim tarihinden itibaren 12 ay.
Silikon Mastik Özellikleri
Silikon mastik neme, kimyasallara ve dış hava koşullarına dayanıklı bir üründür. Yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esnekliği ile ön plana çıkar.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Zamanla küflenme, kararma ya da sararma gibi sorunların ortaya çıktığı silikon yüzeyler çirkin bir görüntü oluşturabilmektedir. Bu yüzden de temizlenmeleri ya da silikon sökmek ve tekrar uygulama yapmak bile gerekebilmektedir.
Banyodan alt kata su akmasını engellemek için fayans aralarındaki derz doldu denilen kimyasal kontrol edilmelidir. Eğer derz dolgu tahrip olmuşsa, yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Banyodaki veya tuvaletteki fayanslarda bir çatlak söz konusuysa, yine derz dolgu yardımı ile bu çatlaklar kapatılabilir.
Bu sorunun çözümü çok basittir. Banyo veya tuvalet fayanslarının yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Derz dolgudan sonra su sızıntısının kesildiğini göreceksiniz. Banyodan alt kata su sızıyor olmasının bir diğer sebebi temiz su tesisatında meydana gelen su kaçaklarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri