Duvardan silikonlu boya nasıl çıkar? Su bazlı, silikonlu boya türleri silinebilir olması ve dayanıklılığı nedeniyle yaygın olarak tercih edilen boya türleri arasındadır. Bu tür boyaların sökülmesi için de zımpara ya da spatula uygulaması tercih edilebilir.
“Silikonlu su bazlı boya” olarak da bilinen silinebilir duvar boyası, bu özelliği sayesinde duvarlarınızın uzun süre boyunca temiz bir şekilde kalmasını sağlar. Özellikle sanatsal yeteneklerini duvarlarda sergileyen çocuklarınız varsa sizin için adeta bir kurtarıcı görevi görür.
Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Silikonlu boyanın özellikleri nelerdir? Duvarda pürüzsüz bir görünüm sağlar. Herhangi bir lekelenme olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz. Silinebilir olması nedeniyle uzun yıllar yeniden boyatma ihtiyacı hissetmezsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Boya lekelerini çıkarmak için birkaç etkili yöntem bulunur. Taze lekeler için genellikle su ve sabun etkili olur. Kurumuş lekeler için ise boyanın türüne göre beyaz sirke, alkol veya tiner gibi çözücülerden yardım alabilirsiniz.
Duvar silme bezi olarak geride hav, leke ve iz kalmaması için sadece mikrofiber bez kullanmalısınız. Normal bezler kiri oradan oraya sürüklerken, mikrofiber bezler tüm tozu ve kiri bünyesine hapseder.
Fazla boyayı aldıktan sonra fırçayı sıcak su yardımıyla yıkama aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamada fırça kıllarında kurumuş boya parçalarına rastlarsanız fırçayı bir süre sıcak suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
Bölgeyi su ve bulaşık sabunu karışımıyla ıslatın, birkaç dakika sonra fırçalayarak boyanın üzerine yapışan tabakayı çıkarmaya başlayın. Yüzeyde hala boya varsa fazlalığı gidermek için mineral ispirto veya alkol kullanın. Sabun ve su onu kesmiyorsa, biraz yardım almak için yerel bir ev tadilatı mağazasına gidin.
Saten ve silikonlu boya üzerine duvar kağıdı uygulaması yaptırabilir miyiz? Saten ve silikonlu boya üzerine duvar kağıdı uygulaması yaptırabilirsiniz fakat duvara dönüşüm astarı sürülmesi gereklidir. Duvar yeni alçılanmış ve hiç boyanmamış ise polizolan astar sürülmelidir.
Kullanımı kolay olan bu boyaların tek dezavantajı ise nefes almamaları. Duvar boyaları modası içinde şimdilerde çok rağbet gören silikonlu su bazlı silinebilir sentetik boyalar,sağlık yönünden sakıncaları olsada güzel görünümü ve silinebilir özelliği nedeniyle tercih ediliyor.
Silikonlu boyaların silinebilme özelliği vardır.
İsli duvar için sirke, su arap sabunu ve bulaşık deterjanı karışımını kullanabilirsin. Karışımı temiz bir bez yardımıyla isli duvar üzerine uygulayarak bu sorunu çözebilirsin. Bu işlem sonrasında da durulama yapılması gerekir. Son aşamada ise duvarlarını kuru birbez ile bir kez daha silmen gerekiyor.
Plastik boyalar sözkonusu olduğunda, talimatında yıkanabilir işareti olan giysileri birkaç dakika soğuk suya daldırın. Su bazlı olduğu için bu tip boya lekeleri, suyla yıkanarak büyük oranda çıkarılabilecektir.
BOYA SÖKÜCÜ JEL NASIL KULLANILIR
Boya sökücü jel kullanımı oldukça basittir. Herhangi bir spatula ya da fırça yardımı ile boyası sökülecek olan alana OK-241 boya sökücü jeli ürünüz. Ardından 30 saniye kadar bekleyiniz.
Bu iş için en çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan ürünlerden biri diş macunudur. Boya lekesi olan yere bir miktar diş macunu sürülüp kuruması beklenir. Sonrasında macunu cildinizden temizlediğinizde boya lekesi de kaybolacaktır.
Bir bardakta eşit ölçüde su ve bulaşık deterjanını karıştırıp, karışımla boyayı arkadan, yani, lekenin damladığı kumaşı tersinden ıslatırsak leke bu şekilde daha kolay çıkacaktır. Son olarak bir fırça ile lekeyi yavaşça ovarak temizleyebiliriz.
Söz konusu tiner, etkili bir ürün olduğu için hassas yüzeylerde kullanılması tavsiye edilmez. Bu nedenle oto temizlik tineri olarak söz konusu tinerin kullanılması uygun değildir. Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır.
Evet, silikonlu boyalar su ile inceltilir. Sentetik boyaların içine bir miktar su koyduğunuz zaman boya, sürülebilir hale gelecektir.
Kurumuş boya fırçalarının temizliğinin zor olduğu ve bunun için sentetik tinerin yetersiz kaldığı yazılmaktadır. Kurumuş boyların fırçadan arındırılması için ve "selülozik tiner boyayı çıkarır mı?” sorusuna yanıt için selülozik tiner kurumuş boya kalıntılarına önerilmektedir.
Genellikle bir deterjan veya temizlik spreyi kullanarak hafifçe lekeyi silebilirsiniz. Bu, çoğu lekeyi gidermeye yardımcı olur. Eğer leke inatçıysa, biraz tuz veya karbonat kullanarak lekeyi hafifçe ovalayabilirsiniz. Bu malzemeler, lekeyi çıkarmada yardımcı olabilir.
Asperox sarı güç ile duvar temizlemek mümkündür. Zamanla oluşan kir ve izlerin anında temizlenmesi mümkündür. Duvarda bulunan lekeli alanların temizliği için bir kovaya su ve sarı güç konulup bu karışımla duvarları temizlemek mümkündür. Çok kirli duvarlara direk sarı güç sıkarak nemli bir bezle silinebilir.
Duvar kaplamanız dokulu boyalardan oluşuyorsa, verimli temizlik için sabunlu su da kullanabilirsiniz, ancak amonyak ile değil, boraks ile daha iyi. Piyasada sodyum borat içeren uygun temizleyiciler bulabilirsiniz. Cifle duvar silme yöntemi de inatçı kirlerde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri