Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz ilgili öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya üzeri sürümlerin yüklü olduğu cihazınızda bulunan fotoğraf veya videolar, yedeklenmeden silindiğinde 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
KALICI OLARAK SİLİNEN FOTOĞRAFLAR NEREYE GİDİYOR? Silinen fotoğraflar, cihazınızdan veya bulunduğu dijital ortamdan kaybolmazlar. İlk olarak, silinen bir fotoğraf, çoğu cihazın ve bulut depolama hizmetinin "çöp kutusu" veya "geri dönüşüm kutusu" adı verilen bir bölümüne taşınır.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
Android platformunu kullanan akıllı telefonlarda silinen fotoğrafları geri getirmenin en kolay yöntemi, yine bir android uygulaması kullanmaktır. Bu uygulamalara örnek olarak DiskDigger'i verebilirim.
15GB ücretsiz depolama alanı sunmasıyla, Android kullanıcılarının dosyalarını ve belgelerini saklamak için tercih ettiği platformlardan biri. Google Drive da Google Fotoğraflar gibi çöp kutusu içeriyor. Silinen fotoğraf ve videoları 30 gün içinde çöp kutusundan geri yükleyebiliyorsunuz.
İlgili 19 soru bulundu
Elbette silinen dosyalar bilgisayarın geri dönüşüm kutusuna gider.
çöp kutunuzda kalır. Kalıcı olarak silinen fotoğraf ve videolar geri yüklenemez. Yedeklemeyi nasıl etkinleştireceğinizi öğrenin.
Android telefonunuzda yanlışlıkla sildiğiniz dosyalar çöp kutusuna yani geri dönüşüm kutusuna taşınır. Kullandığınız mobil cihazın markasına modeline göre geri dönüşüm kutuları klasörlerin en altında bulunur.
Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz. Senkronizasyonu kapattığınızda Galeriden resimlerinizi silmeniz halinde tekrar erişemiyeceğinizi hatırlatmak isterim.
Eşitlediğiniz dosyaları veya klasörleri silerseniz, bunları bilgisayarınızdaki Windows Geri Dönüşüm Kutusu'ndan geri yükleyebilirsiniz.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Android cihazınızdaki Google Fotoğraflar uygulamasını açınız. Sol üst köşede bulunan “Menü” seçeneğine tıklayınız. Seçenekler arasından “Çöp Kutusu”nu seçiniz. Listelenen fotoğraflar arasından geri yüklemek istediklerinizi seçiniz ve “Geri Yükle” seçeneğine tıklayınız.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Kullanıcının hesabı silindiyse ve Drive dosyalarını kurtarmak istiyorsanız hesap silindikten sonraki 20 gün içinde kullanıcının dosyalarını geri yükleyebilirsiniz.
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır. Fotoğraflarınızı bulmanın diğer yollarını öğrenin. Önemli: Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir işlem yapmazsanız içerikleriniz silinebilir.
Bir öğeyi çöp kutusuna taşımaya çalışırken "Kalıcı olarak sil" isteğini görüyorsanız, çöp kutunuz dolu demektir. Çöp kutunuzda en çok 1,5 GB'a kadar veri bulunabilir. Önemli: Çöp kutunuzu boşaltırsanız, çöp kutunuzdaki tüm öğeleri kalıcı olarak silmiş olursunuz.
Uzmanlar, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Recently Deleted (Son Silinenler) Albümünü Kontrol Etme
iPhone'unuzda silinen fotoğraflar otomatik olarak bu albüme taşınır ve burada 30 gün boyunca saklanır. Eğer fotoğraflarınızı son 30 gün içinde sildiyseniz, bu albümde bulabilir ve geri yükleyebilirsiniz.
DiskDigger mobil uygulaması hem Android cihazınızın dahili belleğinden hem de SD karttan silinen video ve fotoğrafları geri getirebiliyor. Uygulamayı kullanmak için root işlemi yapmanıza gerek yok ancak cihazınız rootluysa çok daha detaylı bir tarama yaparak tüm silinen dosyalara ulaşmanız mümkün.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
Albümler'e dokunun, yukarı kaydırın, sonra İzlenceler'in altında Son Silinenler'e dokunun. Seç'e dokunun, sonra kurtarmak veya silmek istediğiniz fotoğrafları ve videoları seçin. Ekranın en altındaki. simgesine dokunun, sonra Kurtar'a veya Sil'e dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri