SİLVERDİN PLUS'ın etkin maddesi gümüş sülfadiazin ve lidokaindir. Gümüş sülfadiazin, yara veya yanıklı bölgede iltihaplanmalara (enfeksiyonlara) yol açan bakterileri öldürerek etki gösterir.
Yara ve yanık olan bölge uygun hijyenik kurallara göre temizlendikten sonra 3-5 mm kalınlığında bir tabaka halinde SİLVERDİN uygulanmalıdır. Steril eldiven ve/veya steril spatülle uygulanması önerilir. Gerekli olduğunda hasta hareketi nedeniyle kremin uzaklaştırıldığı bölgelere tekrar uygulama yapılmalıdır.
Yara ve yanık olan bölge uygun hijyenik kurallara göre temizlendikten sonra 3-5 mm kalınlığında bir tabaka halinde SİLVERDİN PLUS uygulanmalıdır. Steril eldiven ve/veya steril spatülle uygulanması önerilir. Gerekli olduğunda hasta hareketi nedeniyle kremin uzaklaştırıldığı bölgelere tekrar uygulama yapılmalıdır.
3. SİLVERDİN nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Yara ve yanık olan bölge uygun hijyenik kurallara göre temizlendikten sonra günde 3-5 mm kalınlığında en az bir kez uygulanır. Hareket nedeniyle kremin uzaklaĢtırıldığı durumlarda tekrar uygulama yapılabilir.
Günde 2 ile 4 defa yaranın veya yanığın üzerine kalın bir tabaka halinde uygulayınız. Kuru ve emici bir pansuman kullanmayınız. Kullanım öncesi ellerinizi yıkayınız.
İlgili 28 soru bulundu
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Doku hasarı minimaldir, hasar epidermis ile sınırlıdır, deri kırmızıdır, basınç uygulandığında soluklaşır. Ödem oluşabilir ve genellikle deride bül dediğimiz su toplanması söz konusu olmaz. Yara kırmızı, kuru ve acı vericidir ve 3 ila 6 gün içerisinde iz bırakmadan iyileşir.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
Yanan bölgeye 10-15 dakika boyunca soğuk su akıtın.
Eğer bunu yapmanız mümkün değilse soğuk, temiz ve ıslak bir bezi bölgeye yerleştirin. Ardından bölgeyi temiz ve kuru bir bez yardımıyla kurulayın.
Yanığa Ne Sürülür? Birinci derece yanığa aloe vera içerikli kremler veya antibiyotikli yanık merhemleri iyi gelebilir. İkinci derece yanıklarda özel yanık yara örtüleri ile pansuman yapılması gerekebilir. Diğer yanıklar için müdahale direkt hastanede yapılmalıdır.
Derin Yaralar: Büyük ve derin ameliyat yaraları, komplikasyon oluşmazsa birkaç hafta ila birkaç ay arasında iyileşebilir. Kesilme veya Dikişli Yaralar: Bu tür yaraların iyileşme süresi, dikişlerin alındığı zamanı da içerebilir. Genellikle dikişler 1-3 hafta içerisinde alınır, ancak tam iyileşme daha uzun sürebilir.
Kirli sarı renkte, yara tabanına yapışık tabakadır.Yarada bulunan fibrin ve proteinlerin birikimi ile oluşur. Kuru yaralarda sertleşir, ayrılması güçleşir, ıslak yaralarda yumuşar ve cıvıklaşır. Yara iyileşmesini durdurur, infeksiyon yükünü arttırır.
Bunun için yanık bölgeye bir tabaka oluşturacak şekilde mikrop önleyici merhemler(silverdin vb) bölgesel uyuşma sağlayan kremler(anestol vb) karıştırılarak uygulanır. İlk gün ağrı çok yoğun olabilir. Özellikle bölgesel uyuşma sağlayan merhemlerin etkisi geçtikçe karışım tekrar tekrar uygulanabilir.
Yanıktan sonra su toplaması durumlarında durumlarda hava ile teması kesip iyileşmeyi yavaşlatacağından vazelin sürülmesi önerilmez.
Yara tedavisinde en çok kullanılan topik antibiyotikler şunlardır: Silverdin krem veya Silvadene krem (%1 lik Gümüş Sulfadiazin) ,Sulfamylon krem ( mafenide acetate), Furacin pomad veya Betadin pomad ( %10 povidon iyod) olabilir. Yara temizlendikten sonra bu kremlerden birisi yara yüzeyine uygulanır.
BepanJel®, kesikler, ciltteki kesik, çatlak veya sıyrık, yanıklar ve güneş yanıkları gibi küçük yaraların tedavisi için özel olarak geliştirilmiştir. Hidrojel batma hissi oluşturmadan, serinletici yapısı ile hızlı etki göstererek ağrıyı hızlıca yatıştırır. Bunun yanı sıra, yara çok nemli ya da çok kuru olmamalıdır.
İkinci derece yanıklar sıklıkla sıcak su, kızgın yağ gibi sıvıya temas ile oluşur. Deride içi su dolu kabarcıklar (bül) oluşur ve ağrılıdır. Zaman içerisinde bu kabarcıklar dökülür ve derinin kendini yenilemesiyle yanık iyileşir.
Derece yanık:
Şiddeti ağrı ve su toplayan baloncuklar görülür. Bu baloncuklar hekim tarafından patlatılır ama üzerindeki deri pansuman olarak korunur. Bu tipte genellikle kapalı pansuman yapılır ve 2-3 günde bir değiştirilir. İyileşmeyi hızlandırmak için hidrojeller, kolloidler gibi pansuman malzemeleri kullanılabilir.
Kaynar su yanığına iyi gelen şeylerin başında soğuk kompres uygulamaları yer alır. Yanık derecesine bağlı olarak antibiyotikli kremler ve ağrı kesiciler kullanılarak iyileşme süresinin hızlandırılması mümkündür. Birinci ve ikinci derece sıcak su yanıkları, ortalama 3 hafta içinde kendiliğinden iyileşir.
Yanık Açık Mı Kalmalı Kapalı Mı? Yüzeysel 2. Derece olan yanıklarda (pansuman tutturulması zor olan yüz, boyun veya eldeki küçük yanıklar) kullanılan krem ya da solüsyonlar sürüldükten sonra bölge açık bırakılabilir. Bunun dışında prensip olarak tüm yanık yaraları kapalı olarak tedavi edilmelidir.
- Su çiçeği rahatsızlığı sonrası oluşan kızarıklıkların giderilmesini sağlayan Fito krem, düzenli kullanıldığında cildin renk eşitsizliğini de giderir. - Yara derin kesiklerde, ameliyat yaralarında, deri hasarlarında, kaza sonucu oluşan cilt hasarlarında önerildiği bu krem, cildin kısa sürede kendini yenilemesi sağlar.
Hafif yanıklarda serin su ile yarayı soğutarak temizlemek ve steril bir bandajla kaplamak genellikle yeterlidir. Ancak daha derin ve ciddi yanıklarda profesyonel tıbbi yardım almak önemlidir. Yanık kremi kullanımı, özellikle hafif ve orta şiddetteki yanıklar için oldukça yaygındır.
Yanıklar ciddi yaralanmalara neden olabilir ve zamanında tedavi edilmeyen yanıklarda enfeksiyon, yara izi ve diğer ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle yanık vakası her zaman mümkün olan en kısa sürede doktora başvurulması gereken bir durumdur.
Yanık durumunda uygulanabilecek en hızlı tedavi yöntemi yanık olan bölgeye soğuk su uygulamaktır. Soğuk suyla birlikte aloe vera jeli, bal, antibiyotik merhemler ve yanık kremi de yanıklara iyi gelen yöntemlerdendir.
1-2 hafta içinde yanık bölgesindeki deri soyulur ve hafif kızarık deri görülür. Zaman içinde deri normal haline gelir ve iz kalmaz. Derce yanıklarda deri üst tabakası tamamen yanmıştır. İyileşme deri alt tabakasındaki yağ bezleri, ter bezleri ve kıl köklerinden hücrelerin çoğalmasıyla oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri