SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Cildi yatıştırmak için aloa vera içeren nemlendiriciler sürün. Yatıştırıcı etkisi bulunan aloa veradan nemlendirici krem veya jeli cildinizin yanan bölgesine hafifçe yedirin. Aloa vera kaşıntıyı ve acıyı yatıştırmaya yardımcı olurken, serinlik etkisi yaratır ve iyileşimeyi de hızlandırabilir.
SİLVADİAZİN beyaz, karakteristik kokulu, parlak, yağımsı, homojen ve yumuşak kıvamlı kremdir. Gümüş sülfadiazin, yara veya yanıklı bölgelerinde iltihaplanmalara (enfeksiyonlara) yol açan bakterileri öldürerek etki gösterir.
Cilde soğuk tatbiki, acıyı hafifletir ve iltihabı önler. Bununla birlikte, buz küpleri gibi aşırı soğuk maddeler tedavi için uygun değildir. Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir.
Soğuk su ile ıslatılmış steril bezler ile kompres yapmak rahatlatıcı olacaktır. Ayrıca serin su ile duş alabilirsiniz. Yanık olan bölgeye cilt tipinize uygun ve mümkünse alkol içermeyen nemlendirici krem sürün. Etkili bir tedavi için dermatoloji uzmanına da başvurabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
2. Derece Güneş Yanığı: Bu aşamada kişi tıpkı 1. derece yanık belirtilerinde olduğu gibi deride kızarıklık, gerginlik ve kızarık bölgeye temas halinde acı hisseder. Buna ek olarak kaşıntı hissi daha da yoğun hissedilir ve cildin üzerinde içi suyla dolu kabarcıklar ortaya çıkabilir.
Güneş yanığından kaynaklanan acı ve ağrı, genellikle 6 saat içinde başlar ve 24 saatte zirveye ulaşır. Ağrı genellikle 48 saat sonra azalır. Acıyı ağrı kesicilerle azaltabilirsiniz. Cildinize serin kompresler uygulamak da biraz rahatlama sağlayabilir.
Güneş yanığı cildin su toplamasına neden olmuşsa ve birçok kan damarı tahrip olmuşsa, güneş yanığının iyileşmesi daha uzun sürebilir. İyileşme iki hafta ile bir ay arasında sürebilir ve yanık ciltte lekeler,yara izleri bırakabilir.
Neyse ki, Bepanthol güneş yanığı kremi gibi özel ürünler, güneş yanığına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ederek cildimizi rahatlatır ve iyileşmesine yardımcı olur. Bepanthol güneş yanığı kremi, özel formülü sayesinde güneş yanığına neden olan semptomları hafifletir ve cildinizi yatıştırır.
Özellikle yumurta beyazı, fıstık ezmesi, vazelin ya da sirke kullanımından kaçının. Yukarıdaki uygulamalar cildinizi rahatlatsa da yanığın ciddiyetine göre ağrılar 4-5 gün sürebilir ve daha sonra cildiniz soyulabilir.
Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi: Yanıklarda: Yara ve yanık olan bölge uygun hijyenik kurallara göre temizlendikten sonra 3-5 mm kalınlığında bir tabaka halinde SİLVERDİN uygulanmalıdır.
Beyaz tenli olan kişiler güneş yanıklarına ve güneşin zararlı etkilerine karşı son derece hassastır. Narin ciltler için etkili bir koruma sağlayan Arko güneş koruyucular, güneş yanıklarına ve lekelere engel olduğu için sıklıkla kullanılır.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
Silverdin: Yanık tedavisinde en çok bilinen reçetesiz kremlerdendir.
Güneş sonrası kuruyan, yıpranan cildinizi nemlendirmek önemlidir. Bunun için güneş sonrası kremleri yoğun nemlendirme etkili olur. Nemlendirici krem, aloe vera jel, C vitamini serumu gibi içerikleri cildi onarmaya ve tazelemeye yardımcı olan ürünler kullanılır.
- Bebeklerin ve küçük çocukların pişiklerinde - 1. ve 2. derece yanıklarda / güneş yanıklarında - Çizik ve kesik gibi yüzeysel deri lezyonlarında - Emziren annelerde meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında - Kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında [yaşlı kimselerin derisi dahil ] kullanılır.
Genellikle; güneş yanığı bepanthol kremi kullanımı ile tedavi edilir. Aynı şekilde etkili olan bir diğer krem de güneş yanığı hametan kremidir. Her iki krem de cilt rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılan kremler arasında yer alır. Ancak kullanım öncesinde mutlaka doktora veya eczacıya danışılmalıdır.
Kantaron yağının cilt üzerindeki önemli etkilerinden bir diğeri ise lekeleri ortadan kaldırmasıdır. Bu etki sayesinde düzenli olarak kantaron yağı kullanımı ile birlikte yüzde veya vücutta yer alan yara, yanık ve sivilce izleri giderilebilir.
Merhabalar, madecassol krem 1. ve 2. derece cilt yanıklarında kullanılan bir kremdir. Cilt yanıklarından sonra ciltte oluşabilecek hasarları iyileştirmek amacıyla kullanılır. Madecassol krem aynı zamanda cildi onarır ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır.
Doku hasarı 1. Derece yanıklardan fazladır, ödem, bül ve ağrı mevcuttur, pansumanlarla 2-3 haftada iyileşir. Dermisin 2/3ünden fazlasını etkileyen 2. derece yanıklar kalıcı iz ve işlev kayıplarına neden olabilir. Bu nedenle kimi zaman cerrahi tedavi yöntemlerine başvurulur.
Ciltte meydana gelen yanıklardan sonra oluşan yanık izleri için antibiyotik merhemler, yanık kremi, ağrı kesici, aloe vera jeli, masaj ve basınç terapisi, lazer terapisi ve çok şiddetli durumlarda ameliyat yöntemi tercih edilir.
Aloe vera hem cildin nemlenmesine yardımcı olabilir hem de yanık acısını hafifletebilir. Cildin hızla iyileşmesini ve rahatlamasını sağlamak için havlu içerisine sardığınız buz kalıplarından yardım alabilirsiniz. 3-4 saatte bir 20-30 dakikalık kompresler yeterli olacaktır.
Tipik olarak güneşe maruz kaldıktan 24 ila 36 saat sonra yanıklar en kötü haldedir, 3 ila 5 gün içinde ise tamamen geçer. Ultraviyole ışınlar ciltte görünmez hasara da neden olabilir. Aşırı seviyede ve / veya birden fazla güneş yanığı varlığı, cildin erken yaşlanmasına ve cilt kanserine yol açar.
Güneş ışınlarının cilt üzerinde yıkıcı etkiler olabilir; güneş yanığı, erken cilt yaşlanması ve cilt kanseri gibi. Güneşe maruz kalmak, radyasyonun en ciddi sonuçlarından biri olan cilt kanserinin en önemli sebeplerinden biridir.
Özellikle kantaron yağı güneş yanığı durumlarına iyi gelirken egzama, sedef gibi cilt rahatsızlıklarında da insanları kaşıntıdan kurtarabilir. Tıpkı kantaron yağı gibi yanıklara uygulanmasında sakınca olmayan Hindistan cevizi yağı, besleyici bir yağdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri