Ünlü dilbilgini Şemsettin Sami' ye göre Simav 1812 yılında ilçe olmuş ve Kütahya Sancağı' na bağlanmıştır. Merkez nüfusu 5 bin, kaza nüfusu 32.662'dir ve 125 köy bağlıdır.
1867 yılında belediye, 17 Şubat 1868 tarihinde ilçe statüsü kazandı. 1921-1922 yılları arasında Yunanlılar tarafından 3 kez işgale uğrayan Simav, 5 Eylül 1922 günü Kuvayı milliye tarafından işgalden kurtarıldı.
Simav, Kütahya'nın bir ilçesidir. İl merkezinin 143 km güneybatısında yer alır.
Ünlü gezginimiz evliya çelebi, Simav'a da uğramış, seyahatnamesinde şehrimizle ilgili bilgilere yer vermiştir: “Germiyanoğlu Beyi Babık, Simavna adlı Rum kralı elinden aldığı için Simav derler. bir rivayete göre de Simab(gümüş-suyu)'dan galattır derler. Hakikaten suları gümüş gibi parlaktır.”
Simav Hakkında
Çevresindeki yemyeşil, çeşitli ağaçlarla kaplı ormanları ile Simav'ın ne havasına ne de suyuna doyum olmuyor. Havasının inlendirici etkisi meşhur. Doğal göller, dünyada ilk defa doğal kaynak su ile çalışan Aqua Parkı ve tabi ki meşhur Eynal kaplıcaları bu ilçenin gözdeleri arasında diyebiliriz.
İlgili 33 soru bulundu
Kula aşiretine bağlıdır. Dolayısıyla Karakeçili'dir. Simav.
Simav 1.557 km² coğrafi alan ile Kütahya' nın % 13' ünü oluşturur. Kilometrekareye 70 kişi düşmektedir. Deniz seviyesinden 825 metre yükseklikte Manisa, Balıkesir, Bursa, Uşak illeri sınırında yer alır.
Simav, Kütahya'daki yörük nüfusunun en yoğun bulunduğu ilçelerden biridir.
Diğer söylentiye göre İranlılar, Simav gölünün berrak suyuna izafeten GÜMÜŞSU anlamına gelen S İ M- A B adını vermişlerdir.
Simav - Eskişehir arası toplam 77 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat sürüyor.
Bursa - Simav arası toplam 155 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat sürüyor.
Kırsal ilçeler baz alındığında ise Kütahya ilinin en büyük ilçesi Tavşanlı olarak görünüyor.1.914, 986 km2 yüzölçümüne sahip ilçe 100.000'in hemen üzerindeki nüfusuyla kişi sayısı bakımından da Kütahya'nın en büyük ilçesi olarak kayıtlarda yer alıyor.
Bu düğün dolayısıyla Kütahya, Simav, Eğrigöz (Emet) ve Tavşanlı Osmanlılara çeyiz olarak verilmiştir. 1381'de yapılan dillere destan düğünden sonra Bayezid, çeyiz olarak Osmanlılara bırakılan topraklara sancak beyi tayin edildi.
Kütahya ilinde 12 ilçe ve 1 il merkezi vardır: Kütahya (İl merkezi)
Yaykın, Kütahya ilinin Simav ilçesine bağlı bir köydür.
genelde oha nidası eklenerek söylenen bir kelimedir. mesela hareketlerini kontrol edemeyen, çatalı kaşığı yere düşüren, nesneleri zarifçe değil kaba ve sert bir şekilde yerine koyan, koltuğa yatağa kendini lök diye bırakarak oturan kişilere yönelik kullanılır.
Kırşehir Bağbaşı Mahallesi Abdalları / Teberler
Kendilerine Abdal ya da Teber derler. Teber Uşağı diye de adlandırılırlar. Ankara'da yaşayanlarına Abiles Abdalları diyorlar.
Anadolu'ya Selçuklu İmparatorluğu dönemimde gelen, Osmanlı kayıtlarında Yürüyen anlamında, Yörük ya da Orta Asya'daki adlarıyla 'Bozuluş' diye nitelendirilen, özbeöz Türk olan yörükler bugün 'konmuş' yani yerleşik duruma geçmiş Yörükler, daha çok; Manisa, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar'da yerleşiktirler.
SİMAV RAHİMLER - ŞEHİTLİ AŞİRETİ Oğuz Türklerinin Kayı... | Facebook.
Yörükler, göçebe olan, çoğunlukla Anadolu dağlarında ve kısmen Balkan Yarımadası'nda yaşayan Oğuz kökenli bir Türk alt grubudur. Balkanlar'daki Yörükler, Kuzey Makedonya'nın doğu kesimlerinden Bulgaristan, Yunanistan ve Güney Trakya'ya kadar geniş bir alana yayılmıştır.
Simav ilçesinin gezip görülecek yerleri arasında ise; Eynal Kaplıcaları, Gölcük Yaylası Krater Gölü, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Nadarçam Yaylası, Simav Hisar Kalesi ve Ulu Camii yer almaktadır.
Simav - Antalya arası toplam 363 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 5 saat 30 dakika sürüyor.
Aslanapa Kütahya ilinin bir ilçesidir. Daha önceleri Merkez İlçeye bağlı Nahiye Merkezi iken Özal döneminde Şaphane ve Dumlupınar'la birlikte ilçeliğe hak kazanmıştır. İlin ve Türkiye'nin en küçük ilçe mekezlerinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri