Simit Sarayı, 2002'de İstanbul'da kurulan Türkiye merkezli bir gıda şirketidir. 2010'da yurt dışındaki ilk mağazasını Hollanda'da açtı. 2012 senesinde hem pasta fabrikası hem de Suudi Arabistan'da mağazasını açtı. Hâlen dünya genelinde 22 ülkede 426 mağaza ile hizmet vermektedir.
Abdullah Kavukcu; 2002 yılında Haluk Okutur ve Mehmet Tarakçı ile birlikte Simit Sarayını kurdu. 2009'da yeni bir yatırım olarak Türkiye'de ilk kez otoban Avm projesini gerçekleştirerek Parkshop Avm'yi hizmete açtı.
Uluslararası markalar arasında akla gelen tek Türk markası* olan Simit Sarayı'na katılarak sadece yerel markalarla değil, global markalarla da yarısın.
Simitçi Dünyası markasının sahibi olan Bistorya Gıda A.Ş. ortağı ve Genel Müdürü Levent YILDIRIM ise “Simitçi Dünyası'nı 2012 yılında kurduk, henüz 7. Yılımızda olmamıza rağmen yurt içinde115, yurtdışında 15 olmak üzere toplam 130 mağaza açtık.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Simit Sarayı'nın üretim şirketi DMR Unlu Mamuller'in halka arzına izin verdi.
İlgili 34 soru bulundu
Geleneksel simit lezzetini tüm dünyaya tanıtma ve sevdirme hayaliyle çıktığı yolda kıtalararası başarılara imza atan Simit Sarayı, bugün 25 ülkede açtığı Simit Sarayı mağazaları ve kiosklarında her gün 1 milyonu aşkın misafir ağırlamakta.
Zamanında Abdurrahman'ın ortağı, şimdi ise Okutur'un ortağı Mehmet Bey de ikna edilir. Masraf ve kısıtlı bütçe ile dükkan hazırlanır. Çağlayan'da gezerken Okutur, yakılmak üzere bekleyen marangoz atölyesinden küçük tabure ve sandalyeleri satın alır. İmkânsızlıktan oluşan mekân, artık “simit sarayının konsepti” olur.
Min:1.500.000 - Max:2.500.000 ₺
SİMİT SARAYI MANİFESTO
İşte 2002 yılında yola böyle çıktık biz. Sabah, öğle, akşam günün her anında taptaze ürünlerimizi fırından çıkardık. E tabii, yanında tavşan kanı çayı da eksik etmedik. İstedik ki, tüm dünya lezzetlerimizle tanışsın, bizim gibi sevsin, bizim gibi paylaşsın.
Simit ununun pahalı ve İstanbul'da tüketilmesi nedeniyle İstanbul menşeli bir yiyecek olduğunu düşünülse de, Evliya Çelebi Seyahatnâmesi'nde İstanbul dışında Balkan coğrafyasında da simide rastlanır. Bu yüzden, simidi İstanbul ve Balkan coğrafyasının bir yiyeceği olarak tanımlayabiliriz.
Armine ürünleri Türkiye'de üretilmektedir. Yerli bir markadır. Armine'nin Bursa ve İstanbul'daki üretim merkezleri bulunmakta olup toplam 640 kişi istihdam edildiği belirtilmektedir. Bursa'daki üretim tesisinde ipek eşarp ve şal ürettiliyor.
Torku, Konya Şeker tarafından üretimi yapılan ürünlerin tek çatı altında toplandığı marka. Ürün portföyü şeker, şekerleme, çikolata, unlu mamüller, dondurulmuş ürünler, modern seracılık ürünleri, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile bitkisel yağlardan oluşmaktadır.
Haribo, Alman şekerleme üreticisi. 1920 yılında Hans Riegel isimli girişimci tarafından Bonn'da temeli atılmıştır. İlk olarak ticari kayda geçen malvarlıkları bir çuval şeker, mermerden yapılma bir tezgâh, gaz ocağı, küçük bir kazan, bir merdane ve bir taburedir.
Hâlen dünya genelinde 22 ülkede 426 mağaza ile hizmet vermektedir. 2017'de şirketin %10'u yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında Suudi Arabistan merkezli Fawaz Alhokair Group'a satıldı. Aralık 2019'da şirketin %51'inin Ziraat Girişim Sermayesi tarafından satın alınacağı duyuruldu.
Şirket, geleneksel Türk lezzetleri olan simit, poğaça ve börek gibi ürünleriyle tanınmaktadır. Halka arz sürecinde, şirketin helal sertifikalarına sahip olması ve üretim süreçlerinde İslami kurallara uygun hareket etmesi gerekmektedir. Bu sayede, Simit Sarayı'nın halka arzının helal olduğu söylenebilir.
** Açık, inşaatı devam eden ve anlaşma kapsamında ki mağaza sayısı / The number of stores which are open, under construction and under contract. Geleneksel lezzetlerimizi dünyayla buluşturan Simit Sarayı, dünyanın ilk ve tek simit fabrikasını 2005 yılında İstanbul'da kurmuştur.
Simit Sarayı DMRGD borsa işlem tarihine dair araştırmalar yoğunlaştı. 21-22 Eylül 2023 tarihleri arasında talep toplayan DMR Unlu Mamuller (Simit Sarayı) yatırımcısına 13-14 lot (maksimum 143 TL) dağıtımda bulundu. İşte ? DMRGD borsa işlem tarihi ve detaylar...
Simit Sarayı Halka Arz Kaç Lot Verir? Katılım sayısına göre, olası dağıtımın aşağıdaki gibi olması beklenmektedir: 900 bin katılım olursa yaklaşık 45 lot (460 TL) 1.3 milyon katılım olursa yaklaşık 32 lot (327 TL)
Tolga Sarıtaş - General Manager - DMR unlu mamulleri - Simit Sarayı | LinkedIn.
Simit satışı gerçekleştirilen alanın elde edilen ciroya etkisi büyüktür. Simidin fiyatının 3 tl olması ile birlikte günde ortalama 150 simit satan bir simit satıcısının günlük cirosu 450 TL'dir. Bu da aylık 13.500 TL'ye tekabül etmektedir.
İşte yanıtı.. SİMİT SARAYI HALKA ARZ NEREDEN ALINIR? Simit Sarayı 21-22 Eylül tarihleri arasında A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla alınabilecek.
devletin parası ile yapılmış yerli, milli ve de isabetli bir yatırımdır.
Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanı Arif Tuncay Ersöz “DMR Unlu Mamuller, sahip olduğu üretim kapasitesi ve geniş ürün yelpazesiyle gıda sektörünün önemli şirketlerindendir. Ana ortağı Simit Sarayı, ilham veren bir girişimcilik yolculuğunun ardından adını dünyaya duyurmuş, başarılı bir marka haline gelmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri