2 adet kabak dilimlendikten sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanır ve fırınlanır. Fırında kızartılmış kabak kalori değeri diyet yapanlar için oldukça idealdir. Fırında kabak kalorisi ortalama olarak 55 kalori değerindedir.
200 gr ağırlığında 2 adet pişmiş kabak kalorisi 40 kalori (kcal) değerinde hesaplanırken, 300 gr ağırlığında bir porsiyon 3 adet pişmiş kabak yaklaşık 60 kalori (kcal) değerindedir.
Bol lifli bir yapıya sahip olan kabak, diyet listelerinin en sevilen sebzelerinden biridir. Vücudu temizleyen ve sinirleri yatıştıran kabak, düşük kalorilidir. İçeriğinde demir, magnezyum, sodyum, potasyum ve fosfor mineralleri barındırır.
Kabak yoğurtlamanın 100 gramında 39 kalori bulunmaktadır. Kabak yoğurtlamanın 1 porsiyonunda (180 gr) 71 kalori, 1 çorba kaşığında (10 gr) 4 kaloridir.
Yüksek su ve lif içeriği, ona düşük kalorili olma özelliği kazandırır. 100 gram kabak, 20-25 kaloridir. Bu sebeple özellikle kilo vermeye yardımcı olan diyetlerin gözde sebzelerindendir. Liflerle bağırsak sağlığına iyi gelir ve sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur.
İlgili 29 soru bulundu
1 porsiyon yoğurtlu cevizli kabak (330 gr) 202 kcal.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Tüm bu olumlu etkilerine ek olarak kabağın sindirim sorunlarına çözüm olduğu da biliniyor. Hal böyle olunca kabak, diyetlerde en çok destek alınan sebzelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Kabak detoksu, daha fit ve arınmış bir vücut isteyen kişiler tarafından doğru bir şekilde 3 gün uygulandığında 2-3 kilo vermeyi sağlayabilmektedir.
kabak detoksunu en az ayda bir olacak aralıklarla uygulayabilirsiniz.
1 Porsiyon (Orta) Fırında Soslu Kabak 240,52 kaloridir. Fırında Soslu Kabak içeriğinde 13,89 Karbonhidrat(g), 12,61 Protein(g), 14,77 yağ(g), 2,28 lif(g), 281,28 Sodyum(mg), 604,93 potasyum(mg), 162,99 Kalsiyum(mg), 245,03 A Vitamini(ui), 33,31 C Vitamini(mg), 3,07 ve Demir barındırır.
Çiğ hali bile çok sağlıklı ve az kalorili olan kabak kilo aldırmaz. Ama siz kabağı bol yağda kızartarak yanında da ekmek ve pilav gibi bol kalorili gıdalarla tüketirseniz eğer kabak kesinlikle kilo yapar.
Kabak diyeti sayesinde hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Meyveleri bol ve lif oranı yüksek olan kabak metabolizmayı ve bağırsağın çalışmasını hızlandırır. Bu da kilo vermeyi kolaylaştırır.
100 gram kabak için;
Toplam yağ 0,3 g. Doymuş Yağ 0,1 g. Trans yağ 0 g. Kolesterol 0 mg.
31 – 50 yaş arası kadınlar için 1800 kalori. 19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori. 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori. 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori.
Besin Değerleri. Kabağın 100 gramında 19 kalori bulunmaktadır. 1 orta boy (150 gr) kabak 29 kaloridir.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Fırında hazırlanan kabak mücveri abartılmadan tüketildiği sürece kilo aldırmaz. Düşük kalorili bir sebze olan kabaktan hazırlandığı için kalorisi çok yüksek değildir ve diyet esnasında tüketilebilir.
Diyetimizde, kabak detoksunda; fazla yağdan, toksinlerden, ödemden kurtulmayı amaçlıyoruz. Hal böyle olunca da kalorisi düşük, ancak besleyici değeri yüksek bir beslenme programına ihtiyacımız var.
Su Orucu ile Zayıflama: 3 Günde 3 Kilo
3 günlük bir su orucu döneminde vücudunuzda elbette kilo kaybı olacaktır. İlk denemede verilen kilolar vücudunuzdaki ödemdir. Ödemden kurtulduğunuz andan itibaren yağ yakımı başlayacaktır.
SU DİYETİ NASIL YAPILIR? Vücutta detoks etkisi yaratan ve kalori yakımını hızlandıran su diyeti, günlük en az 2 litre su veya sıvı tüketimi ile uygulanıyor. Tokluk hissi veren suyun yanı sıra, kan basıncının düşmemesi ve gerekli besin ögelerinin alınması için tüketilen diğer sıvılara dikkat edilmesi gerekiyor.
Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızla ve kolayca kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir. Kabak diyeti ile 2 haftada 8 kilo verebilirsiniz. Sayısız şekilde hazırlananabilir, 100 gramı sadece 28 kaloridir.
Kabak, normal şartlarda metabolizmayı hızlandıran ve yenilen besinlerin hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayan bir sebze türüdür. Bu nedenle tüketilmesi hızlı kilo vermeyi sağlar.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır. Kabağın suyunu sıkıp günde 1 fincan içerek bağırsaklarınıza detoks yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri