SİM Self Bant Alüminyum Folyo Kaplı; bitüm esaslı, S.B.S. katkılı, bir yüzü Alüminyum Folyo kaplı, diğer yüzü sökülebilir film olan, kendinden yapışma özelliğine sahip su yalıtım bantıdır. -Su geçirmezlik özelliği ile kesin bir su yalıtımı sağlar.
Detaylı Ürün Açıklaması Center acoustic açıklama ürün hakkında simself bant bitüm esaslı , bir yüzü alüminyum yada renkli mineral kaplamalı, diğer yüzü sökülebilir film olan su yalıtım bandıdır. Simself bant doğal alüminyum folyo yada doğal mineral kaplaması sayesinde güneş ışığından olumsuz etkilenmez.
Su Yalıtım bandı ne işe yarar? Su İzolasyon bandı özellikle iç ve dış mekanlarda ses veya ısı yalıtımı sağlamak, ses ve titreşimleri azaltmak ve darbelere karşı koruma sağlamak için kullanılmakta olan oldukça ekonomik bir üründür.
Su yalıtım bantları; kapılar, pencereler, çivi delikleri gibi bina kılıfındaki nem ve hava akışının olduğu noktalarda, bu akış sorunlarını çözmek için kullanılır. Ayrıca çatı sistemlerinde de yağıştan kaynaklı olabilecek sızıntıları engellemek için de kullanılabilir.
Duş alanlarında, küvet ve lavabo etrafında, zemin-duvar birleşim noktalarında ve pencere kenarlarında yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, suya maruz kalan diğer bölgelerde de etkili bir çözüm olarak tercih edilir. Su yalıtım bandının doğru şekilde uygulanması önemlidir.
İlgili 45 soru bulundu
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Kauçuk sünger ısıyı engellemek ve kışın ısıyı korumak ve basınca duyarlı yapışkan destekli akustik köpük ile birleştirildiğinde, ikisi en iyi kombinasyonu sunmaktadır. Tabanı pvc kauçuk ile kaplanan halılar otomobil minibüs otobüs tarzı araçlarda paspas olarak kullanılır.
Tavan ses yalıtımı uygulanırken yalıtım bariyeri kullanılır, bu bariyer çoğunlukla EPDM ya da kauçuk malzemeden olur. Bariyer tüm tavana yapıştırıldıktan sonra sıra son aşamaya gelir. Son aşamada boşluk kalmayacak şekilde alçıpanların monte edilmesi gerekir. Ses izolasyonu bu aşamalardan sonra tamamlanmış olur.
Üst kattan ses gelmemesi için yapılan birkaç ses yalıtım işlemi bulunmaktadır. Bariyerli akustik bondex sünger, keçeli ses bariyeri, epdm ses bariyeri, süngerpan üst kattan gelen istenmeyen sesleri kesmek için kullanılmaktadır.
Ses izolasyonu için köpük, tuğla, strafor gibi malzemeler kullanmaya kalkmayın bunların ses izolasyonları oldukça düşüktür. Çünkü yapının elverişsizliği kullanılacak malzemenin daha fazla ses kesmesini gerektirir.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
En basit yöntem kapı pencere bantları aracılığı ile camın kenarlarını kapatmak olabilir. Bunun yanı sıra camdaki ya da çerçevedeki çatlakları köpük ile doldurabilirsiniz. Pencereden gelen sesi engellemek için bir perde de kullanabilirsiniz. Bu noktada kalın kumaşlı bir ürün tercih etmeye özen göstermelisiniz.
Bir apartmanda yada çalışma alanlarında yürüme sesleri yada hava oluşumlu gürültülerin alt kata gitmesine engel olabilmek için ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Zeminlerde parke yada şap altı ses yalıtımı uygulamaları yapılabilir. Titreşim kaynaklı sesler yada darbe nedeniyle oluşan gürültüler engellenir.
Ses Geçirmeyen Maddeler Nelerdir? Ses geçirmeyen maddeler; strafor, yün, halı, çift cam, gözenekli tuğla ve süngerdir. Kullanım alanı oldukça geniş olan ve sesin daha az iletilmesini sağlayan bu maddeler kaliteli seçildiğinde yüksek verimlilik sağlamaktadır.
Strafor, ham petrolün yağ kısmından elde edilen ve plastikler sınıfında bulunan, sıcak, soğuk ve ses yalıtımı için kullanılan mavi, yeşil ve beyaz renklerinde (kaliteye göre) tanecikli yapıda bir yalıtım ürünüdür.
Duvarlarda alçıpan levhalar arkasında ses yalıtım malzemesi olarak kullanımı ile televizyon ve konuşma seslerini kesmek mümkün değildir.
Eğer bina dışında ki sesler cam kapalıyken içeri giriyorsa ses yalıtımı yapılmamıştır. Ayrıca üst kat ve alt kat komşunuzun sesleri de camlar kapalı iken sesler geliyor ise binanızda veya dairenizde ses yalıtımı yapılmamıştır.
Pvc kapı ve pencerelerden gelen uğultu sesi genelde montaj hatası veya profil üretimi kaynaklı olabilir. Montaj hatalarında genellikle kanat basma payının hatalı ayarlanması sebebiyle olabilir böyle bir durumda kanat tam olarak kasanın içine girmez ve contalara gerekli baskıyı uygulamaz.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Isı yalıtımında kullanılan malzemeler
Ülkemizde üretilen ısı yalıtım malzemeleri genellikle şunlardır: Cam yünü, plastik köpük (polistren, poliüretan, vb.)
İnşaat sektöründe yaygın olarak kullanılan XPS, özellikle dış cephe, çatı, zemin, bodrum ve perde duvarlarında tercih edilir. Paketleme sektöründe ise taşınabilir soğutucularda kullanılmaktadır.
İzocam Kalibel, hem kolay uygulanması hem de ses yalıtım özelliği sayesinde yeni inşa edilmiş veya kullanımda olan her türlü konut ve binalarda etkili bir ses yalıtımı imkanı sunuyor.
Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri