Bu kültür ve tarih hazinesine giriş için 60 TL ödemeniz gerekiyor. Fakat Müzekart sahibiyseniz kimi yerleri ücretsiz kimi yerleri de indirimli olarak ziyaret edebiliyorsunuz. “Şirince'den nasıl ulaşabilirim?” diyenlerin sorusunu da hemen cevaplayalım.
Doğa ve temiz hava konusunda oldukça güzel bir yer olmasına rağmen, işletmeler konusunda tamamen sınıfta kalmış bir lokasyon. Cüzdanınızdan para çıkışı köye adım attığınız andan itibaren başlıyor. Kesinlikle ücretsiz park alanı yok. 2022 Aralık itibariyle en ucuz park alanı 25TL civarında.
Köydeki tüm şaraplar organik olarak üretilip; köy sakinlerinin el emeğinin birer ürünü olarak satılıyor. En önemlisi de şarap tadım aktiviteleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
Şirince'den Selçuk'a dolmuşlar var ve sık aralıklarla, ayrıca fiyatları da uygun (3 tl).
Müze, Şirince'ye 40 dakika, Selçuk merkeze de yarım saat uzaklıkta. Bu civarlardaysanız mutlaka gezmenizi öneririz. Müze, Pazartesi – Salı günleri hariç haftanın diğer günleri 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık.
İlgili 42 soru bulundu
İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan, doğası ve mimarisiyle Türkiye'nin en güzel eski Rum köylerinden biri olan Şirince, beyaz konak evleri, otantik sokakları ve tüm dünyaya ün salmış olan şaraplarıyla ön plana çıkmayı başarmıştır.
Bunlar dışında köye çok yakın olan Efes Antik Kenti'ni, Meryem Ana Kilisesi, Hadrian Tapınağı ve Selçuk Kalesi'ni de gezip görebilirsiniz. Şirince'de Akdeniz iklimi hakim olmasından dolayı kışları ılık ve yağışlı, yazları ise kurak ve sıcak geçer. Bu nedenle kış aylarında da güzel Şirince'yi ziyaret edebilirsiniz.
Selçuk ilçe merkezinde bulunan otogardan Şirince'ye her 20 dakikada bir dolmuş kalkıyor. Ortalama 25 dakika süren yolculuk için Selçuk'tan ilk araç 07.20'de.
Efes ve Selçuk Şirince'ye çok yakın ve çeşitli macera aktivitelerine uygun bölgeler… Efes Havaalanı'nda paraşütle atlama eğitimi veriliyor. 11 km'lik kumsalıyla Türkiye'nin ikinci büyük sahili olan Pamucak sahilinden denize girebilirsiniz.
Kendi tüketiminiz için olması kaydıyla evde şarap yapmanız tamamiyle yasaldır. 4733 Sayılı TAPDK Kanunu'nun 8. maddesi uyarınca evde üreteceğiniz şarap, yılda toplam 350 litreyi aşmamalıdır. Ürettiğiniz şarap, ticaret veya satış amacıyla değil yalnızca kendi bireysel tüketiminiz için kullanılabilir.
Şirince bölgesinde, yiyecek-i̇çecek için en iyi yerler şunlar: Kaplankaya Şarapçılık. Kıvırcık Şarap Evi. GİRİTLİ MAHZEN ŞARAP EVİ
Dünyaca ünlü bir köy olan Şirince, pazar günleri kurulan ve misafirlerine doğal ve taze ürünlerin sunulduğu organik pazarları ile de meşhur. Güzel bir köy gezisinin ardından köy işi yemekler ile karnınızı doyurabilir sonrasında ise evinizin ihtiyacı olan ürünleri kurulan pazardan satın alabilirsiniz.
İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, tepelerin arasına kurulmuş ve özgün tarihi mimarisini önemli ölçüde korumuş bir köydür. Zeytin ağaçlarının, mandalina ağaçlarıyla iç içe geçtiği bir yolun kıvrımlarıyla ulaşılan köy, konuklarını eski Rum evleri ve şarap yapılan üzümlerin nefis kokusuyla karşılar.
Mahalle içinde iki Rum kilisesi bulunmaktadır. Şirince' de hiçbir ev diğerinin manzarasını kapatmaz.
Selçuk - Kuşadası arası toplam 106 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.
Toplu taşıma araçları ile Adnan Menderes Havalimanı'ndan Selçuk'a ulaşım için ise Selçuk otobüslerini ve İZBAN hattını kullanabilirsiniz.
Şirince Köyü, Selçuk ilçe merkezine 8, Efes Antik Kenti'ne 12, Kuşadası'na 30, İzmir'e ise 85 km mesafede. İzmir şehir merkezinden İZBAN banliyö trenleri ile Selçuk'a kadar gidilebiliyor.
Selçuk'tan Şirince'ye ilk minibüs 7:20'de. Saat 10:00'a kadar her 20 dakikada bir, 10:00'dan 17:00'e kadar her 30 dakikada bir, 17:00'den 20:00'ye kadar her 20 dakikada bir minibüs var.
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince, Selçuk'a 8 km, Efes Antik Kenti'ne 12 km, Kuşadası'na 30 km, İzmir'e ise 85 km uzaklıkta.
Bey de “ öyleyse köyünüzün adı Çirkince olsun” der ve azad edilen köylüler tarafından Şirince kurulur. Şirince ondan da eski adıyla Çirkince 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında Rum nüfustan oluşmuş 1800 haneli bir köydür. Resmi konuşma dili Türkçedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri