Sahip oldukları ileri derecedeki astronomi bilgileri ile bilim dünyasını hayrete düşürdüler. Bu gizemli kabile, Dogonlar ile tanışmaya hazır mısınız? Dogon kabilesi Afrika'nın Mali Cumhuriyetinde yaşar. Kabilenin nüfusu 250.000 civarındadır.
Bugün hala hayatta olan, “Dünya'dan çıplak gözle gördüğümüz” Sirius A ise, yaklaşık iki güneş kütlesinde olan deli dolu bir yıldızdır ve ömrünü tamamlamasına sadece 500-600 milyon yıl kadar kalmıştır.
Bu kabile çok zengin ve bir o kadar da karmaşık bir inanca ve yaşam felsefesine sahip bir kabiledir. Onları farklı yapan en büyük özellikleri ise uzaya ve uzaylılara inanmalarıdır. Dogonlara göre ataları, Sirius yıldız sisteminden gelmekteydi. Her Dogon kabilesinin dini bir lideri vardır.
Türk Mitolojisi&Tarihi's post. yıldızı yüzyıllardan beri tanıdığını kanıtlamış oluyoruz. toplumlarına kesinlikle yabancı olmayan bir yıldızdır. yıldızlardan birisi- olmasıdır.)
Sirius ilk bakışta tek bir yıldız gibi görünmektedir. Oysaki Sirius yıldızı Sirius A ve Sirius B olarak isimlendirilen iki yıldızın birleşimidir. İslamiyete göre bu yıldızın Rabbi'nin de Allah olduğuna inanılmaktadır. Bu yüzden bu yıldızdan Kuranı Kerim'de birçok surede bahsedilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Güneşten 23 kat daha parlak ve 50 kat daha büyük olan şira, gökyüzünün en parlak yıldızı kabul edilir. Doğuş zamanı ay ile hemen hemen aynı olan şira, Şubat ve mart aylarında dünyanın her yerinden çıplak gözle görülebilir. Şira yıldızı dünya çapında sirius adıyla bilinir.
Sirius Güneş Kavuşumu, nadir görülen bir doğa olayı olarak kabul ediliyor. Bu kavuşum, Güneş'in tropikal Yengeç burcunun 14. derecesinde yer alan Sirius yıldızı ile bir araya gelmesiyle oluşur. Sirius, birçok eski kültür tarafından uzun süredir saygı görüyor ve Ruhsal Güneşimiz olarak kabul ediliyor.
Sirius yıldızı görünür bakımından gökyüzündeki en parlak yıldız olup Canis Major Takımyıldızı'ndadır. Bize 8,6 ışık yılı uzaklıkta olan Sirius, Orion Takımyıldızı'nın yanında çıplak gözle rahatlıkla görülebilir.
Sirius Yıldızı Osmanlıca'da Şira, Türkçe'de Akyıldız adıyla bilinir. Sirius yıldızı, Kuran'da adı geçen tek yıldız olma özelliğini taşır. Sirius pek çok mitolojik ve folklorik öykülere Güneş'ten bağımsız bir biçimde konu olabilmiştir.
Mısır din sisteminin temelini oluşturan Sirius, astronomi, mitoloji ve okültizm alanlarının en önemli sembollerinden biri olmuştur. Eski uygarlıklarda sıklıkla karşımıza çıkan Sirius; Türk mitolojisinde Kutsal Kurt Asena, Roma mitolojisinde Romulus ve Remus'u emziren kurt ve Mısır'da Anubis tanrısı olarak geçmektedir.
Hintlilerde Sirius
Hint efsanelerinde Sirius'tan şöyle bahsedilir: “Cennet'in kapısına ulaşmak için yola çıkan dört kardeşten birisi iyi bir savaşçı, diğeri iyi bir aşık, üçüncüsü de iyi bir şairdir. Sonuncu kardeşin ise tek özelliği kendisine sadık bir köpeğinin olmasıdır.
Robert Temple'a göre (Sirius Gizemi), Dogonlar bazı çirkin, amfibik uzaylılarolan Nommolarla yaklaşık 5,000 yıl önce temas kurdular. Uzaylılar, Dünya'ya 8.6 ışık yılı uzaklıkta, Sirius'un yörüngesindeki bir gezegenden, bilinmeyen bir sebepten ötürü geldiler.
Onur, zenginlik, liderlik, yardımseverlik, sadakat ve kendini bir misyona adamakla ilgilidir. Sirius ilk bakıldığında tek bir yıldız gibi görünse de aslında Sirius-A ve Sirius-B olarak adlandırılan iki adet yıldızdan oluşur. Türkçe'de ismi Akyıldız'dır.
Kış Altıgeni'nin de bir bileşenidir. Kuzey yarımküreden görülebilen en parlak yıldız olan Sirius, tekil değil, bir çift yıldız sistemi aslında. Parlak olanı alfa yada A daha sönük olan ise beta yada B olarak isimlendirilir. Sistem, Sirius A adı verilen normal bir yıldız ve Sirius B isimli bir beyaz cüceden oluşuyor.
Kuran-ı Kerim'de Sirius
Sirius (Şi'ra) yıldızının Kuran'da geçmesinin önemli bir anlamı vardır. Sirius yıldızı görünür bakımından gökyüzündeki en parlak yıldızdır ve Canis Major Takımyıldızı'ndadır. Bahsi geçen Necm Suresi Mekke döneminde inmiştir. 62 âyettir.
Başlangıçta Sirius-A'dan çok daha büyük olan Sirius-B, zamanla Kırmızı Dev aşamasını geride bırakıp Beyaz Cüce'ye dönüşerek ölmüş ve Kara Cüce olmak için soğumaya başlamıştır. Şuanda Sirius-B'nin Sirius-A etrafında elips bir yörüngeye sahip olduğu ve bu yörüngeyi 50 yılda tamamladığı biliniyor.
Sirius çift yıldız Sistemi'nde iki yıldızdan büyük olanı Sirius-A'dır. Sirius, Güneş'ten 23 kat daha parlak beyaz bir yıldızdır.
Sirius yıldızı aşırı sıcaklar ve yangınlarla ve Mısır Medeniyeti etkisi ile de Sel ve su taşkınlarına işaret etmektedir. * Genellikle Sirius'un köpek günlerinin sıcaklığını ürettiğine inanılır; ama bu bir hatadır, çünkü yıldız sadece güneşin ısısının en yüksek olduğu bir mevsimi işaretler.
Sirius A ve Sirius B, Hubble Uzay Teleskobu fotoğrafı. Sirius A, resimdeki ana nesnedir, gece gökyüzündeki en parlak yıldızdır, Sirius B ise küçük Beyaz cüce yıldızdır, fotoğrafın sol alt bölümünde.
Sirius sabit yıldızı herhangi bir iyicil transit gezegenle kavuşum yaptığı zaman dilek kapılarının açıldığına ve Meleklerin yeryüzünde herkese özündeki iyiliğe göre ödüller dağıttığına, herhangi kötücül bir gezegenle kavuşum oluştuğu zaman da zalimlere ceza veren karanlık kapının açıldığına binlerce yıldır inanılır.
Târık yıldızı ve 19 mucizesi; 6.8.1967 (19x) yılında, 19 saat:19 dakika yükseklikte keşfedilen ilk Târık yıldızı.
Şu an bilinen en büyük yıldız, yarıçapı Güneş'in 1708 katı olarak tahmin edilen UY Scuti'dir. Bilgiyle kalın.
Göktürk inanışlarındaki Türeyiş destanlarındaki yol gösteren dişi kurt olarak da tasvir edilir. Sirius'un hayvansal sembolleri, köpek, kurt ve çakaldır. Sirius'un sayısal sembolleri ise 3, 22, 23, 44 ve 49 'dur. Çin inanışında Çakra enerjisini Güneş ile birlikte getirdiğine inanılır.
Sirius Kuantum Enerji Dengeleme ve Uyumlama Merkezi 'nin temel amacı, olmamız gereken doğal durumumuza tekrar gelebilmek için, mental, duygusal ve ruhsal stres faktörlerinin etkilerini azaltılmasına yardımcı olmaktır.
6 Temmuz'da gerçekleşecek Sirius Güneş Kavuşumu'nda, inanışa göre bir yıllık kaderin baştan yazılır ve kadersel etkiler ortaya çıkar. Ekilenlerin biçileceği bir dönemi de temsil eden bu kavuşumda, birçok kişi meditasyon yaparak ve dilek dileyerek hayallerini canlandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri