Derz temizliği için ihtiyacın olan malzemeler Bir kova suya bir fincan sirke ekleyerek veya karbonat, su ve limon suyunu karıştırarak kendine bir kir sökücü yapabilirsin. Tabii bu karışımların çok yoğun olmaması gerekiyor. Aksi halde fayanslar ve dolgu zarar görebilir.
Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir. Bu yöntemi evdeki tüm fayanslar için deneyebilirsiniz. Doğal maddeler olduğu için zemine zarar vermeyecektir. Özellikle kirlerin yüzeye yayıldığı, küflü fayans araları nasıl temizlenir diyorsanız sirke ve tuz imdadınıza yetişecektir.
Karbonat, sirke ve limon suyu ile derz temizliği: Karbonatı su ile macun yapabilir, sirke ya da az miktarda çamaşır suyu ile karıştırarak derz aralarını beyazlatabilirsiniz. Beyaz temizlik sirkesini fısfıs şişesine doldurarak karbonatlı suyla yaptığınız macunun üzerine de sıkabilirsiniz.
Sirke, temizleme ihtiyacını karşılayan güçlü bir doğal temizleyicidir. Bir kovada 1 ölçek suyu 1 ölçek beyaz sirke ile karıştırmalısınız. Seyreltilmemiş sirke kullanmak fayanslarınıza zarar verebilir. Bu nedenle seyreltilmiş şekilde kullanmak önemlidir.
Sirke: Sirke, fayans aralarını temizlemek için etkili bir malzemedir. Sirkeyi suyla karıştırarak sprey şişesine doldurun ve fayans aralarına sıkın. Birkaç dakika bekleyin ve ardından bir fırça yardımıyla fayans aralarını temizleyin.
İlgili 45 soru bulundu
Saf sirkeyi yarı yarıya olacak şekilde ılık su ile karıştırın. Kirli derzlere bu karışımı uygulayın ve fırça yardımıyla temizleyin. Aynı işlemi sirke ve tuz kullanarak da yapabilirsiniz. Özellikle beyazlatma özelliği olan diş macununu derz aralarına sürün.
Sirke ve Su: Eşit miktarda sirke ve suyu bir sprey şişesine koyun ve karıştırın. Karışımı derz aralarına püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Sonra bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanarak derz aralarını fırçalayın. Sıcak su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
SİRKE VE TUZ KARIŞIMI
Sirke ve tuzu bir kapta karıştırın. Daha sonra eski bir diş fırçasını bu karışıma daldırın. Diş fırçası ile fayans aralarına bu sıvıyı sürün ve 5 dakika bekleyin. Ardından diş fırçası ile fayans aralarını fırçalayın.
Ucuz olmasıyla beraber insan sağlığına zararlı madde içermeyen bu ürünü güvenle kullanabilirsiniz. Beyaz sirke içerisinde bulunan antioksidan vitaminler sayesinde sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.
Saf sirke ve su eşit miktarlarda sprey özelliği bulunan bir şişenin içine dökülür. Derz ve dolgu olan kısımlardaki kir lekesi dikkate alınarak püskürtülür. Bu şekilde belli bir süre bekletilerek kir lekesi yumuşaması sağlanır. Derz temizliği için ardından diş fırçası ile fayans da dâhil olmak üzere ovalanır.
Derz Temizliğinde Sikre ve Karbonat Formülünü Deneyin
Bir şişe içerisine Pureal Çok Amaçlı Doğal Temizlik Sirkesi, Pureal Karbonat ve suyu eşit miktarlarda katın. Daha sonra bu karışımı tüm yüzey ve derz aralarında kullanabilirsiniz. Püskürtme yöntemiyle temizlik yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
Bolca kullanacağınız sirke, sizi biraz uğraştırsa da neticede etkili olacaktır. Kurumuş derz dolgularını temizlemek adına derz kazıyıcılardan yardım alınabilir. Çeşitli genişlikte üretilen kazıyıcılar ile dolguları temizlerken yüzeye zarar verilmemelidir.
Bunun için derz dolgu malzemesini bir kovaya döküp ardından yavaşça su eklemeniz yeterlidir. Toz haldeki derz dolgusunu ve suyu kovaya döktükten sonra bir mala yardımıyla iyice karıştırmalısınız. Bu işlemi daha hızlı yapmak için karıştırma ucu takılı bir matkap kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır. Sirkeli Su İle Temizlik Nasıl Yapılır? Sirkeli su tek başına kullanıldığı gibi çeşitli temizlik maddeleri ile de kullanılabilir. Bardaklardaki çıkmayan lekeleri çıkarmak için bir kabın içerisine beyaz sirke koymak yeterlidir.
Sirkeli su ile toz almak, evdeki eşyalarda bulunan bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Çamaşır suyu ve diğer temizlik ürünlerinden rahatsız olanlar için doğal ve zararsız bir tercihtir. Egzama ve kaşıntıyı giderici özelliği olan sirke, ev temizliğinde gönül rahatlığıyla kullanılır.
Sirke ve Soda Karışımı
İlk önce bir kez karışımı duvara püskürtüp 15 dakika sonra ikinci püskürtmenin ardından temizlik yapmanız, daha iyi bir hijyen sağlayacaktır. En son olarak da banyo başlığı yardımıyla fayanslarınızı sıcak su ile yıkarken tekrardan fırçalamak, fayansların yeni görüntüsüne kavuşmasını sağlar.
Derz üstüne derz olur mu? Mermer fayans gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü zamanla derzler, incelir, kararır kötü bir görüntüye sebebiyet verir. İncelen, deforme olan derz üzerine tekrardan yeni derz çekmek, sağlam olması açısından uygun olmayacaktır.
Bunun için kabartma tozu ve suyu kıvamlı bir macun haline getirin ve derz aralarına sürün. Sonra sprey şişeye doldurduğunuz sirke ve su karışımını üzerine püskürtün. Kabarcıklanma bittikten sonra diş fırçası ile ovalayın ve su ile durulayın.
Renkleri benzeyebildiği için iki sirkenin de aynı olduğu düşünülebilmektedir; ama elma sirkesi elmadan yapılır, beyaz sirke ise farklıdır. Mısır ya da şeker pancarının fermente edilmesi sonucu elde edilen beyaz sirkenin alkol oranı yüksektir ve bu nedenle dezenfektan olarak da kullanılabilir.
Beyaz Sirke Kullanın
Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün lekelerden kolaylıkla kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Beyaz sirke ile temizlik; bulaşık, çamaşır, yüzey ve kireçlenme gibi farklı alanlarda yapılabilmektedir.
Derz Dolgu Kaç Saatte Kurur? “Banyo derz kaç saatte kurur?” ve “derz kaç saatte kurur?” soruları içinde ortalama sürenin 3 saat olduğu söylenmektedir. “Silikonlu derz kaç saatte kurur?” cevabı ise ortalama 4 saat olduğu ama etkin hale gelebilmesi içinde 12-13 saat beklenmesinin önerildiği olmaktadır.
- Temiz ve yumuşak olmayan bir bez çamaşır suyuna batırılmalı ve derz arasında gezdirilmelidir. Bir süre bekletilmeli ve daha sonra ılık su ile durulanmalıdır. - Fırça gibi sert yüzeye sahip bir temizlik ürünü ile beyazlatan deterjan kullanılarak derz araları fırçalanmalıdır.
Bir yapı market mağazasından önceden karıştırılmış harç satın alabilir veya macun benzeri bir kıvama gelene kadar tozu suyla karıştırarak kendiniz yapabilirsiniz. Her bir karonun her tarafını harçla kapladıktan sonra, suyla durulamadan önce en az 24 saat bekletin. Daha sonra derz dolgusu işlemi tamamlanmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri