10 dakika kadar saçlarınızı sirkeli suyla beklettikten sonra, saçların durulanmasını sağlayın. Dilerseniz ılık ya da sıcak suyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Saç derisine iyice yedirilen beyaz sirke yaklaşık 2 saat kadar saçta bekletilir. Daha sonra ise aralıklı özel bit tarağı ile saç iyice taranır. Bu şekilde saçtaki ölü bitler hızla saçlardan uzaklaştırılır. Beyaz sirke ile yapılan uygulamanın ardından saç şampuan ile köpürtülerek bol su ile yıkanmalıdır.
Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
Pul pul olan saç kökleri ve kuruyan saçların tedavisini orijinal elma sirkesi ile yapabilirsiniz. Kepek gibi istenmeyen oluşumların önlenmesini sağlar.
İlgili 17 soru bulundu
Bu yüzden sirkeyi saçınıza nasıl uygulamanız gerektiğini araştırmadan kesinlikle saçınıza uygulamamalısınız. Sirke asidik bir yapıya sahip olduğu için fazla kullanımda saç derinizi yakabilir hatta yaralar oluşmasına ve saçlarınızın dökülmesine sebep olabilir.
Elma sirkesi saçlarınızı canlı gösterir. Saçların hızlı ve güçlü uzamasına destek olur. Saç dibindeki yağ, kir gibi artıkları arındırır. Ayrıca saç derisindeki kaşıntıyı hafifletebilir.
Genel olarak her duştan sonra saç sirkesini kullanabilirsiniz. Saçınızı normal düzende şampuanladıktan sonra son durulamada sirkeyi kullanabilirsiniz.
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz.
Elma sirkesi, cilde olan faydasıyla bilinen bir sirke türüdür. Elma sirkesi özellikle saçlara çok iyi gelmesiyle bilinir. Saçlara uygulanan elma sirkesi, saçların daha parlak olmasını sağlar.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtalarından çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 günde olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz.
Diye merak edenlere sirkeyi kullanabileceklerini söyleyebiliriz. Beyaz sirke ya da elma sirkesiyle bitlerden kurtulmak mümkündür. Sirkeli su saçlara sürülüp ortalama 1 saat bekletmek gerekir. Ardından ince tarak yardımıyla bitlerin saçlardan temizlenmesi gerekir.
Asidik olduğu için (daha düşük pH'a sahip) sirke saç ve kafa derisi pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Borg, “ACV saç kütikülünü düzleştirir ve kapatır, saçı daha pürüzsüz ve daha kolay çözülmesini sağlamak için nemlendirir, daha parlak, daha az kıvırcık ve kırılmaya daha az eğilimli” diye açıklıyor Borg.
Bitlerin yumurtaları olan sirkeler ilaçla tedavi sonrası mutlaka uzaklaştırılmalıdır. Eğer sirkeler tamamen temizlenmez ise yumurtalarından çıkan yeni bitler hastalığı tekrar başlatırlar.
Bit Şampuanı Kaç Gün Kullanılmalıdır? Bit şampuanları kullanıldığı anda saç derisinde yer alan tüm bit ve sirkelerin öldürülmesini sağlar. Bu yüzden düzenli bir kullanım da gerektirmez.
Bit ilacını kullandıktan sonra saçlarınızı 1/1 oranında elma veya üzüm sirkeli su ile durulayın. Bu şekilde sirkelerin (bit yumurtası) çözülmesini sağlarsınız. Ardından saçınızı tutamlara ayırarak sık dişli bir tarak ya da bit tarağı ile saçınızı özenle tarayın. Sirkeleri tamamen ayıklayana kadar taramaya devam edin.
Duş sırasında, şampuanlanmış ve durulanmış saçlarınıza son durulama suyundan önce saç diplerinden uçlarına doğru masaj yoluyla uygulayınız. Birkaç dakika sonra bol su ile durulayınız. Alkolsüz içeriğiyle günlük kullanıma uygundur.
Yumurtalarına sirke adı verilir. Sirkeler; gri, sarımsı veya bej renkli ve bir kum tanesi büyüklüğündeki olurlar. Saçın köküne yakın bir yerde saça yapışık halde dururlar. Saç derisinden çok az miktarda sık sık kan emerek beslenir.
Hem sofraları şenlendiren hem de temizlikte kullanılan sirke; saç rengini açarken de mucizeler yaratıyor! Kopkoyu saçlarınızı sarı yapmasa da rengini 1-2 ton açıyor ve daha parlak saçlara sahip olmanızı sağlıyor.
Sık sık saçlarınız kopuyorsa; saç köklerini güçlendirmek için sirkeyle bakım yapabilirsiniz. Saç derisinde oluşan kaşınma, egzama, yağlanma gibi istenmeyen durumları da sirkeli bakım sayesinde yok edebilirsiniz. Kadın ve erkeklerin saçlarının daha sağlıklı görünmesi için sirkeli bakım yapması önerilir.
Elma sirkesinin saça faydaları şunlardır: Kepek oluşumunu engeller. Saç derisini temizler ve arındırır. Saçları yumuşatır ve parlatır.
Temiz ve ıslak saça masaj yaparak uygulayacağınız Frambuazlı Sirke & Saç Toniği, saçlarınızda kalıntı bırakmadan su ile kolayca arınarak durulanır.
Saç derisinin temizlenmesini sağladığından, kepeklenme sorununa da kısa sürede çözüm oluyor. Saç diplerinde kaşıntı sorunu yaşayanların bu sorununa da çare oluyor. Sirkeli su, saç derisinde olabilecek zararlı bakteri ve mantarları engelliyor, var olanlardan da kısa sürede kurtulmaya yardımcı oluyor.
Tarama işleminden sonra saçlar şampuan ile yıkanmalıdır. Sirke tamamen yok edilene kadar uygulama her gün yapılmalıdır. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, aloe vera, sarımsak gibi doğal ürünler de sirkenin yok edilmesinde etkilidir.
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan sirke, farklı nedenlerden kaynaklı saç derisinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmesine en etkili ve doğal çözüm olarak önerilmektedir. Haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilen sirke kürü, saçların daha canlı ve gür çıkmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri