Vücutta biriken fazla tuzun atılmasına yardım ederek yüksek tansiyonu düzenler. Bal sirke limon karışımı da tansiyon düşürmede yardımcı olabilir. Bal sirkesi bünyesinde bulunan B1, B2 vitaminleri ve doğal asitler yüksek kolesterolü düşürmeye katkı sağlar.
Elma sirkesi şu hastalıklara karşı tüketilebilir: Diyabet. Yüksek tansiyon. Kötü kolesterol.
Kan Basıncını Düşürür
Yüksek tansiyon kişinin kalbine zarar vererek kasın daha fazla çalışmasına, zayıflamasına ve bir süre sonra bozulmasına neden olur. Elma sirkesinin önemli bir faydası, yüksek tansiyonu düşürmesidir.
Elma sirkesi, bal ve ılık su bir araya geldiklerinde hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor tabi birde sporla dahada iyi bir şekilde kilo verilmesini sağlıyor. Her birinin ayrı ayrı özelliği sayesinde hazırlayacağımız karışım metabolizmayı hızlandırıyor, tok tutuyor ve yağ yakımını hızlandırıyor.
Üzüm sirkesi içerisinde yer alan yüksek asetik asit sayesinde kalp ve tansiyon hastalığı için risk faktörleri oluşturmaz. Bu bakımdan tansiyon ve kalp rahatsızlığı yaşayan kişilere tavsiye edilir.
İlgili 36 soru bulundu
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Yani sirkeli suyun kalorisinin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz. Sirke, asidik özelliği sayesinde vücutta yağ depolanmasını engelleyebilir. Özellikle sabahları aç karnına içilen sirkeli su, yağ yakımını hızlandırabilir. Ayrıca tok tutucu etkisi sayesinde kilo vermeyi destekleyen bir takviye olacaktır.
Elma sirkesinin sağlığa olan faydalarından yararlanmanın en yaygın yolu, 1-2 çay kaşığı sirkeyi 8 katı suda seyrelterek içmektir. Tadı çok güçlüyse, tadı daha iyi hale getirmek için bal eklenebilir.
Yüzyıllardır şifalı etkileri nedeniyle hemen her toplumda kullanılan bal, düşük tansiyonu dengeler. Tansiyonunuz düştüyse; baş dönmesi, göz kararması vb. sorunlar yaşıyorsanız, bir tatlı kaşığı kadar bal yiyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki bal şekeri yükseltir.
Diyetin, meyve, sebze ve katı yağ içeriği azaltılmış süt ürünlerinden zengin olması da tansiyonun normale dönmesinde katkıda bulunur. Düzenli spor yapmanız (veya daha da kolay olarak haftada en az 3 gün ve en az 30 dk tempolu yürüyüş) bir çok yararlı etkisinin yanı sıra yüksek tansiyonu 4-9 mm cıva kadar düşürür.
Limonlu su tüketmek kan basıncını düşürerek felç ve kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
✓ Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. ✓ İştahsızlığın ve tembel bağırsakların en iyi dostudur. ✓ Sindirim sistemini düzenler ✓ Böbrek taşlarını düşürmede yardımcı olur. ✓ Tansiyonu düşürmede yardımcı olur. ✓ Nefes darlığına iyi gelir.
- Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir. - Sirkeli su kolesterolü de düşürmeye etki eder. - Sirkeli su tok tuttuğu için diyet listelerine de mutlaka eklenmelidir. - Sirkeli suyu düzenli bir şekilde içmek kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.
Aşırı derecede sirkeli su tüketenlerde bir süre sonra alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar gastrit ve reflü gibi hastalıklara sahip olanlar bir hekime danışmadan sirkeli su tüketmekten kaçınmalıdır. Sirkeli suyun aşırı tüketilmesi mide rahatsızlıklarını kötü etkileyebilir.
Kısıtlı araştırmalar sirkeli suyun diyabet kontrolünde etkili olduğunu göstermektedir. Yapılan bir araştırmada gece yatarken sirkeli su içmenin sabah açlık şekerini %4 oranında düşürdüğü gösterilmiştir.
Elma sirkesi sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan tüketilmesi tavsiye ediliyor. İçilmeden önce mutlaka seyreltilmelidir. Aç karnına alınan elma sirkesi uzun süre boyunca tokluk hissi verecek ve vücuttaki yağ yakımını hızlandıracaktır. Bu sebeple kahvaltıdan ortalama 30 dakika kadar önce içebilirsiniz.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Kalp Sağlığını Destekler
Elma sirkesinin, atardamarlarda yağ oluşmasına neden olan trigliseridleri düşürücü etkisi olabilir. Ayrıca elma sirkesi, kötü kolesterolü (LDL) nötrolize etmeye yardımcı olabilen pektin adlı bir lif içerir. Ancak elma sirkesi içerek kolesterolünüzü düşüreceğiniz yanılgısına düşmeyin.
Tercihe göre soğuk veya ılık/sıcak tüketilebilir. Elma sirkesinin içilmesi durumunda su ile seyreltilmesi olası rahatsızlıkları önleyebilir. Sindirime yardımcı olmak ve kilo kaybını desteklemek amacıyla su ile seyreltilmiş olarak kullanılabilir. Turşulara ve sebzelere sos olarak tercih edilebilir.
Sirkeli su, bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı kadar sirke eklenerek hazırlandığında ideal bir orana kavuşarak kolaylıkla tüketilebiliyor.
Sirkeli Su Ne Zaman Tüketilmeli? Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Elma Sirkesi: Elma sirkesi anti-iltihap özelliğe sahip olması yönüyle bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri