Saçlarınızı normal şampuanla yıkayıp duruladıktan sonra sirkeli suyu saçınıza uygulayın ve saç diplerine, saç derisine ve saçın uzunluğuna eşit şekilde dağıldığından emin olun. Birkaç dakika bekletin ve ardından bol suyla durulayın. Haftada bir veya iki kez tekrarlanabilir.
Bunun için duştan hemen önce bir kova ılık suya bir miktar sirke ekleyebilirsiniz. Burada kullanılacak ölçü genelde 1/1'dir ancak hassas bir cildiniz varsa bunu 1/2 ya da 1/3 olarak belirleyebilirsiniz. Şampuanlanıp iyice masaj yapılan saç bu su ile durulanır.
Sprey şişeyi güzelce çalkalayın. Durulanan saçlarınızın tamamına bu sirkeli karışımı sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. Sirkenin sahip olduğu mineral ve vitaminler, saçlarınıza nüfuz edene kadar dinlendirin. Sirkeli su saçlarınıza değdiği anda, saçlar tarafından emilecek ve saç köklerini uyaracaktır.
Elma sirkesini saçınıza uygulamadan önce mutlaka suyla seyreltmeniz gerekiyor. Sirkeyi tek başına saçınıza uygulamanız durumunda sorunuzdaki gibi bir dökülme problemiyle karşılaşabilirsiniz. Kullanmadan önce suyla seyreltmeniz ve haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız durumunda saçlarınıza hiçbir zararı olmayacaktır.
İpeksi ve parlak saçlara kavuşmak için zahmetsiz ve uygulaması çok kolay bir yöntem... 5 kaşık elma sirkesini 10 kaşık su ile seyreltip karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir şişeye doldurun. Saçınızı her zaman olduğu gibi şampuanlayın.
İlgili 27 soru bulundu
Pul pul olan saç kökleri ve kuruyan saçların tedavisini orijinal elma sirkesi ile yapabilirsiniz. Kepek gibi istenmeyen oluşumların önlenmesini sağlar.
Saç sirkesinin ne olduğundan ve faydalarından bahsettik. Şimdi sırada, bu ürünü nasıl kullanabileceğiniz var! Saç sirkesinin kullanımı aslında oldukça basittir. Genel olarak her duştan sonra saç sirkesini kullanabilirsiniz.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
Saçta görülen sirkeler için kesin çözüm vardır. Ancak saç sirkelerden temizlendikten sonra dikkat edilmezse ve saçında sirke olan bir kişi ile yakın temas kurulursa, saçtaki sirke tekrarlayabilmektedir. Bunun bilincinde olarak dikkat edilmesi gerekmektedir.
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz.
Rendelenen elmalar içerisine yemek kaşığı kadar elma sirkesi eklemesi yapılır. Eklenen sirkeyle birlikte rendelenen elmalarla karıştırılır. İyice karıştırılarak daha sonra parmak uçlarıyla saç diplerine uygulanır. Saçların her bölümüne sürülmesi gerekir.
Saç köklerini güçlendirerek ve saç derisini besleyerek saç dökülmesini azaltabilir. Saçların Nem Dengesini Sağlar: Sirke, saçların doğal nem dengesini korumaya yardımcı olur. Aşırı kuru saçları nemlendirirken, aşırı yağlı saçlardaki yağlanmayı dengeleyerek saçların daha sağlıklı görünmesini sağlar.
Elma sirkesi saçlarınızı canlı gösterir. Saçların hızlı ve güçlü uzamasına destek olur. Saç dibindeki yağ, kir gibi artıkları arındırır. Ayrıca saç derisindeki kaşıntıyı hafifletebilir.
Saç bakımında sirke kullanımı, kafa derisinin pH seviyesini koruyarak saç diplerinin sağlıklı kalmasını sağlıyor aynı zamanda saç tellerini güçlendirerek dökülmeyi, uçlarda kırılmayı engelliyor. Bu şekilde hem mevcut hem de yeni çıkan saç tellerinin daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
Yemeklerde kullanılan beyaz sirke saç bakımında da tercih ediliyor. Pek çok kişinin yaşadığı saç dökülmesi, matlaşma ve cansızlık sorunlarında beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz.
Saçta sirke belirtileri
Kafa derisinde bulunan bitlerin yumurtalarına sirke denmektedir. Sirkeler kahverengimsi ya da beyaz görünümde olabilirler ve saç üzerinden küçük de olsa görünürler.
Özellikle de limon suyu, sarımsak, nane yağı ve biberiye yağı bitlerin sevmediği kokuları barındırır. Bu kokuları alan saç bitleri birkaç saniye içinde ölür ve saçlardan arındırılmalıdır.
Bunun için sirke ve su karıştırılır. Daha sonra saç diplerine sürülür. Saçlara streç film sarılır. 1 saat kadar streç film saçlarda bekletilir. En son bit şampuanı ile saçlar yıkanır ve bit tarağı ile taranır.
ŞAMPUANA SİRKE KATMANIN FAYDALARI
Saçtaki kepeklenmeyi ortadan kaldırır. Saçtaki mat görünümü önler. Saça sağlıklı parlaklık kazandırır. Saç dökülmesini azaltır.
Üzüm sirkesi aynı zamanda saç dökülmesine de oldukça iyi gelmektedir. Saç dökülmelerini önemli ölçüde engeller. Saç köklerini de besleyen üzüm sirkesi saçların daha gür çıkmasını sağlar.
Beyaz sirke saç bakımı konusunda da şaşırtıcı derecede etkilidir. Beyaz sirke saça zarar verir mi? Zararından ziyade saça fazlasıyla yararı dokunabilen beyaz sirkeyi, doğal saç kremi olarak kullanabilirsiniz. Beyaz sirke, saçların kolayca açılmasına ve taranmasına yardımcı olarak saçların parlamasını sağlar.
Belirttiğimiz gibi, banyo yaparken şampuan, krem gibi saç bakım ürünlerinin ardından en son aşamada saç sirkesini kullanabilirsin. Ardından durulama aşamasına geçebilirsin. Daha sonra ise saçların ince taraklar yardımıyla nazikçe taranması da öneriliyor. Saç sirkeleri genel olarak kimyasal maddeler içermiyor.
Hava alan saç kökleri sayesinde saç çok daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzuyor. Sirkeli su, saç uzatma etkisinin yanında düzenli kullanıldığında saçların gürleşmesine de destek oluyor. Saç derisinin temizlenmesini sağladığından, kepeklenme sorununa da kısa sürede çözüm oluyor.
Asidik olduğu için (daha düşük pH'a sahip) sirke saç ve kafa derisi pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Borg, “ACV saç kütikülünü düzleştirir ve kapatır, saçı daha pürüzsüz ve daha kolay çözülmesini sağlamak için nemlendirir, daha parlak, daha az kıvırcık ve kırılmaya daha az eğilimli” diye açıklıyor Borg.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri