İlçe sınırları içinde, aralarında Teşvikiye ve Şişli gibi ünlü camilerin de olduğu toplam 33 cami, 1 cemevi, 17 kilise ve 2 sinagog yer almaktadır.
Erzurum'un tarihi camilerinin önemli bir kısmını içerisinde barındıran Yakutiye ilçesi 163 cami ile listenin başında bulunuyor. Yakutiye ilçesini 129 camii ile İspir ilçesi, 112 camii Aziziye ilçesi takip ediyor.
İstanbul Müftülüğü'nün verilerine göre, İstanbul'da toplam 3 bin 469 cami bulunuyor. Kent genelinde cami sayısına bakıldığında ilk sırada 343 camiyle Fatih ilçesi bulunuyor. Fatih'i sırasıyla 192 camiyle Üsküdar, 143 camiyle Pendik, 142 camiyle Ümraniye, 136 camiyle Beykoz ve 129 ile Arnavutköy takip ediyor.
Çamlıca, Üsküdar'da yapımına 29 Mart 2013'te başlanan ve 3 Mayıs 2019'da açılışı yapılan cami, cumhuriyet tarihinin en büyük camisidir. 63 bin kişi kapasiteli ve 6 minareli cami 57 bin 500 metrekarelik alana sahiptir.
Birincisine göre, 717 yılında yapılmış olan İstanbul'un ilk cami hüviyetini taşıyan eser Arap Camii'dir.
İlgili 26 soru bulundu
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bulunan 4 metrekarelik, çift minareli mescit dikkat çekiyor.
Özgün mimarisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da dikkatini çeken Abdülhamithan Camisi, 46 metre yüksekliğindeki kubbesi, 81 metre yüksekliğindeki 4 minaresi ve 46 bin metrekare kapalı alanıyla Adanadaki Sabancı ve Ankaradaki Kocatepe camilerinden sonra Türkiyenin üçüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor.
Beş vakit namazın camilerde kılınmasını teşvik eden Peygamberimiz (S.A.V.), 'Cemaatle kılınan namazın, tek başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletli' olduğunu bildirmiştir” dedi. Gaziantep'in en büyük, Türkiye'nin ise ikinci büyük camisi Şahinbey Belediyesi'nce Akkent Mahallesi'ne inşa ediliyor.
Gaziantep'in en büyük, Türkiye'nin ise ikinci büyük camisi Şahinbey Belediyesi'nce Akkent Mahallesi'ne inşa ediliyor. Ankara Kocatepe Camii, İstanbul Sultanahmet Camii ve Adana'daki Merkez Sabancı Camii'den de daha büyük olarak tasarlanan cami, 14 bin 700 m2'lik alana inşa ediliyor.
Bağcılar'da 2796 adet cadde / sokak, 88 cami ve mescit, 12 lise ve dengi okul, 101 ilkokul,17 özel okul, 22 mahalle ve bunlara bağlı mahalle konakları, 25 kütüphane,1 eğitim ve araştırma hastanesi,41 aile sağlığı merkezi, 1 büyükşehir sağlık merkezi, 7 özel hastane, 23 özel klinik merkez, 2 verem savaş merkezi, 1 ana- ...
Mimarisi ve görkemiyle İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki siluetinde yerini alarak şehrin sembollerinden olan Büyük Çamlıca Camii, 3 Mayıs 2019'dan bugüne 12 milyon ziyaretçiyi ağırladı.
Bugün Çin'de aşağı yukarı 45.000 camii vardır.
Türkiye'de yaşayan Müslümanların titizlikle baktığı cami sayısının en çok yoğun olduğu il İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'u ise Konya ve Ankara takip ediyor. En az cami bulunan iller ise sırasıyla; Kilis, Yalova ve Tunceli olarak karşımıza çıkıyor.
DÜNYADA EN ÇOK CAMİ HANGİ ÜLKEDE VAR
Dünyada en çok cami Endonezya'da var. Endonezyadaki cami sayısı ise 818.634 adet. Dünyada en çok cami hangi ülkede var sorusunu merak edenler için harika bir liste olan en çok cami olan ülkeler listesinde Hindistan ikinci sırada yer alıyor.
Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cami – Abu Dhabi / Dubai
Kısaca Büyük Cami denmektedir. Tam olarak 82 minaresi bulunmaktadır. 2007 yılında ibadete açılmıştır. Caminin kubbesi 32.8 metre çapındadır ve ebatları itibariyle dünyanın en büyük kubbesi olarak kabul edilmektedir.
Dünya'nın ilk kilisesinin bulunduğu, 2700 yıllık bir geçmişe sahip olan, hoşgörü ve medeniyetler şehrimiz Antakya aynı zamanda Türkiye'nin ilk camiini de barındırıyor.
Mescid-i Haram yeryüzünde bilinen en eski mesciddir. Hz. Peygamber İslamiyet'i tebliğ için zaman zaman Mescid-i Haram'ı kullanmış, yapılan baskılara rağmen Hacer'ül Esved ile Rüknülyemânî arasında namaz kılmıştır. Kâbe'nin doğu köşesine cennetten yeryüzüne inen Hacer-ül Esved bulunur ve gümüş bir çerçeveyle çevrilidir.
Türkiye'nin en büyük camisi Çamlıca Camii 63 bin cemaat kapasitesi ile dünyanın en büyük 13. camisidir. Adana'da bulunan Sabancı Merkez Camii, 28 500 kişinin aynı anda ibadet edebildiği Türkiye'nin 2. dünyanın 26. büyük camisidir. Süleymaniye Camii 20 bin kapasite ile Türkiye'nin 3. dünyanın 32. büyük camisidir.
Türkiye'nin 4. büyük, Kahramanmaraş'ın ise en büyük camisidir. Kapasitesi 10 bindir. Yapı, Onikişubat İlçesi, Abdulhamit Han Mahallesi, Mercimek Tepe Caddesi'nde yer alır. Abdülhamid Han Camii, büyüklük açışından Çamlıca Camii, Kocatepe Camii, Sabancı Merkez Camii'nden sonra dördüncü sıradadır.
Atatürk Camii, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunur. Atatürk Camii, Kızıltepe, Mardin. Atatürk Camii, Mihalıççık, Eskişehir. Atatürk Camii, Soğanlık, Kartal, İstanbul.
Roma Camii (İtalyanca: Moschea di Roma), İtalya ve Avrupa'nın en büyük camisi. 30.000 m2 alan kaplar ve 12.000 kişi alır.
Kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Ani Ören Yeri'nde bulunan Anadolu'daki ilk Türk camisi Ebu'l Manuçehr Cami, 1064 yılında Selçuklu Sultanı Alparslan'ın Ani kentini fethetmesinden sonra 'Ani Beyi' olarak atadığı Menuçehr tarafından 1072'de dikdörtgen planlı ve 2 katlı olarak yaptırıldı.
Habib-i Neccar Camisi, Antakya'nın 638 yılında Müslüman Arapların eline geçtiği dönemde inşa edilmiştir. Bugünkü Türkiye sınırları içerisinde inşa edilen ilk cami olduğu kabul edilmektedir.
Sultan Ahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında Sultan I. Ahmet tarafından İstanbul`daki tarihi yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa`ya yaptırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri