Kokusu ve ciltteki etkileriyle oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağı hem göz çevresini nemlendirme hem de göz kapağı düşüklüğünün azalmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir. Düzenli olarak kullandığınızda etkilerini daha hızlı göreceğiniz bu doğal mucizeyi bakımınızdan eksik etmeyin.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Göz altlarına uygulamadan önce daima uçucu yağları badem yağı, jojoba yağı, hindistancevizi yağı ve gül yağı gibi taşıyıcı yağlarla karıştırın.
Buhur yağı, derin kırışıklıklar için çok etkilidir. Antioksidan deposudur ve vücudun kolajen üretimini artırır.. Yağ, anti-inflamatuar ve antibakteriyeldir, ayrıca cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Tüm bu özellikler, buhur yağını derin kırışıklıklar için harika bir seçenek haline getirir.
Göz altı ve göz çevresi hassas ve ince yapıda olduğu için limon yağı asla sürülmesi önerilmez. Tahriş edici etkisi olduğundan göz altına ve çevresine zarar verebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Göz kapağı düşüklüğüne bitkisel yağlar ile masaj yaparak olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Kokusu ve ciltteki etkileriyle oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağı hem göz çevresini nemlendirme hem de göz kapağı düşüklüğünün azalmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir.
Göz altlarının daha canlı bir görünüme kavuşması için kantaron yağından faydalanmanın cilt açısından bir sakıncası yoktur ama göz sağlığı açısından dikkat etmek gerekir. Bileşimindeki maddeler deri yoluyla emilerek göze ulaşabilir.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik. Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
İyi bir antioksidan kaynağı olan shea butter (shea yağı), içeriğindeki vitaminler sayesinde yaşlanma belirtilerine karşı savaşma niteliğini de bünyesinde barındırır. Dolayısıyla göz çevresinde kırışıklık ve ince çizgiler olarak adlandırılan kaz ayakları da, shea butter'ın bu etkisinden nasiplenir.
Badem yağı içerdiği antioksidanlar nedeniyle pek çok göz çevresi kreminin ve makyaj temizleyicinin içinde bulunur. Ancak badem yağının kirpikleri uzattığını gösteren bilimsel bir çalışma yok.
Gözler ilk olarak günün makyajından arındırılmalı ve temizlenmelidir. 1-2 damla yeterli olacaktır. Gözünüze badem yağını kaçırmamaya özen gösterin ve kirpiklerinize parmaklarınız veya pamuklu çubuk yardımıyla uygulayın. Yaklaşık 4-6 hafta arasında değişen bir sürede değişimi fark edeceksiniz.
Reçetesiz suni göz yaşı adı verilen göz damlaları, rüzgar, kuru ve tozlu havalardan uzak durmak, özellikle güneşli havalarda koruyucu güneş gözlüğü kullanmak, bol su içmek, gözleri yeterince dinlendirebilmek için en az 7-8 saat uyumak ve gözleri temiz ve nemli tutmak göz kuruluğunu geçirmeye yardımcı olur.
Göz çevresine fazla olacak şekilde uygulanmış Hindistan Cevizi Yağı göz çevrenizde yağ bezeleri oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle kullanırken miktarına dikkat etmeli ve göz çevrenize eşit oranda yedirmelisiniz.
Gözenekleri küçültmeyi sağlar. A vitamini zengini olan badem yağı sivilce oluşumunu engeller. Göz altı morluklarına ve koyu göz halklarının açılmasına yardımcı olur.
Vitamin eksikliği de göz altı morlukları oluşumuna sebep olur. B, C, E, K vitaminleri eksikliğinden dolayı göz altı morlukları oluşur. C vitaminli cilt bakım ürünleri size burada yardımcı olacaktır.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Cilt için harika bir nem kaynağı olan shea yağı, cildi ve gözenekleri temizler. İçerisinde bol miktar A vitamini bulunan shea yağı, cilt üzerinde botoks etkisi yaratır. Göz çevresi için de kullanılabilecek olan shea yağı, kırışıklık sorununu ortadan kaldırır ve cildi gençleştirir.
Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz. Kokusu giderilmemiş veya herhangi bir şekilde işlenmemiş organik bir hindistancevizi yağı kullanmak oldukça önemli.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Argan yağı gün içinde ya da gece yatmadan önce temiz cilde uygulanabilir. İlk başta parmağınızın ucuna birkaç damla argan yağı damlatmalısınız. Parmaklarınızı birbirine sürterek yağın ısınmasını sağladıktan sonra tüm cilt bölgenize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Göz çevresi morluklarına her gün sürüldüğü takdirde bu morlukların giderilmesini sağlar. Yanık ve yara izlerinin tedavisinde kullanılır. Yaşlanma karşıtı olarak kullanılır ve yaşlanma çizgilerin giderilmesinde etkilidir.
Özellikle kırmızı kantaron, göz damlası olarak kullanılır ve gözde kuruluğu engeller.
Sarı kantaron yağı, yanık ya da yara üzerine birkaç damla damlatılarak masajla o bölgeye yedirilir. Bakım yağı olarak kullanacaksanız güneşe çıkmayacağınız vakitlerde örneğin gece yatarken cildinize birkaç damla damlatmanız ve masaj yapmanız önerilir. Bütün gece cildinizde kalmasında bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri