Hyalüronik asidi; ciltte kırışıklık etkilerini görmeye başlayan kişiler, sivilceli ve aşırı kuru cilde sahip olan kişiler, gün boyu dolgun ve canlı bir cilde sahip olmak isteyen tüm kişiler yaptırabilir.
Cevap basit: Herkes. Uzmanlar hyalüronik asidin tüm cilt tipleri için harika olduğunu söylüyor. Bu içerik genel olarak tahriş edici değildir ve sivilce, rosacea (gül hastalığı) veya alerjik cilt reaksiyonlarını tetiklemez.
Hassas cilt tipleri de dahil tüm cilt tipleri Hyaluronik asit içerikli ürünler kullanabilir. Düzenli kullanım ile cilt daha pürüzsüz, neme doygun, daha dolgun yapı kazanır. Aynı zamanda ince kırışıklık, elastikiyet kaybı endişelerine de yardımcı olmaktadır. Göz çevresine de kullanılabilir.
Salisilik asit bir meyveden elde edilen bir BHA içeriği. Cildin üst katmanını nazik bir şekilde soyarak, tıkalı gözeneklerin açılmasına yardımcı olan bir asit türü. Yağlı ve akneye eğilim gösteren ciltler için uygun olan salisilik asit, cilt kusurlarını giderme konusunda en çok tercih edilen asitlerin başında geliyor.
Özellikle de yaşlanma belirtilerini azaltmak isteyen, sivilce sorunu bulunan ya da kuru bir cilde sahip kişiler için nemi cilde hapsetme özelliğiyle vazgeçilmez olan hyalüronik asit, su bazlı yapısı sayesinde yağlı, sivilce ve akneye meyilli ciltlerde de rahatlıkla kullanılmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Ciltte oluşacak akne izlerini önleme yardımcı olmaktadır. Ciltteki iltihaplanma ve tahriş olduğunda yok etmek için savaşmaktadır. Dokuların onarılmasında ve elastikiyetinin korunmasında da oldukça etkili bir maddedir. Sivilce oluşumunu önler.
HYALURONİK ASİT YÜZÜMÜ SOYAR MI? Hyaluronik asit, bilinen "asitlerin" aksine cildin üst yüzeyini soyan (exfoliant) bir maddeler değildir. Hyaluronik asit kimyasal yapısı sebebi ile “asit” olarak anılsa da bildiğiniz diğer AHA, BHA gibi cilt asitleri grubunda olmadığı gibi, ciltte soyucu bir etki göstermez.
Serum seçiminde ise B5 ve hyalüronik asit oldukça fayda sağlayacaktır. Sivilceli ciltler için serum seçimi; Sivilcelerinizi yok etmek için tercih edebileceğiniz içeriklerde salisilik asit destekleyici olacaktır. Bunun dışında malic asid, glycolic asid ve niacinamide önerebiliriz.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Böylece sivilce (akne) sonrası yaraların yol açtığı renk değişikliğini azaltmış olur. Laktik asit, ciltteki ölü derilerin yok edilmesi için en iyi bileşenlerden biridir. Sivilce (akne) sonrası yara izlerinin görünümünü azaltır ve cildin genel dokusunu düzeltmeye yardımcı olur.
Hyaluronik asit kullanırken nelere dikkat edilmeli? Hyaluronik asiti kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta, cildin nemli olması ve hemen üstüne de bir nemlendirici uygulanması olabilir. Böylece hyaluronik asit molekülleri cildin alt katmanına taşıyabilecekleri nem molekülleri bulabilirler.
Düzenli kullanımda cildin aydınlatıldığı, parlaklık verdiği, gözeneklerin küçüldüğü görülmektedir. Doğal nemlendirme faktörü olan hyaluronik asit, cildi nemlendirir ve dolgun bir görünüm kazandırır. cildi yaşlanmaya karşı korur ve cildin genç, parlak ve aydınlık kalmasını sağlar.
Retinol ve AHA/BHA gibi soyucu asitler cildin nem kaybetmesine sebep olduğu için, hyalüronik asidin bu içeriklerle kombinlenmesi tavsiye ediliyor. Nazik bir içerik olan hyalüronik asit her tip ciltte, hatta hassas ve kızarıklığa yatkın ciltlerde dahi kullanılabiliyor.
Hyalüronik asit, nemi tutan bir maddedir. Suda, ağırlığının 1000 katından fazlasını tutma yeteneğine sahiptir. Yani, çok iyi bir nemlendiricidir. Bu bileşen; cilt, göz ve eklem sıvıları dahil olmak üzere, vücudun birçok bölgesinde doğal olarak bulunur.
Cildin canlılığını ve nemliliğini sağlayabilir. Cilde esnek bir görünüm sağlayarak kırışıklığın azalmasında etkili olabilir. Eklem ve kasların sağlıklı hareket etmesinde ve hareketin sürdürülmesine yardımcı olabilir. Yaraları iyileştirici özelliğinden dolayı merhem veya ilaçlarda kullanılabilir.
Kör sivilce baş verene kadar günde üç defa ılık kompres uygulanmalıdır. Bazı durumlarda buz kompresi de yapılabilir. Kör sivilceler doğal yöntemlerle de kurutulabilir. Uzun süre geçmeyen kör sivilceler için mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır.
Kör Sivilce Üzerine Sıcak Kompres
Kör sivilce üzerine sıcak uygulama yapmak, “Yüzdeki kör sivilce nasıl geçer?” sorusuna cevap olabilir. Isı, cilt gözeneklerini açarak sivilce içindeki iltihabın cilt yüzeyine yaklaşmasını sağlar ve bir uç oluşturarak sebum, ölü hücreler ve bakterilerin dışarı çıkmasına destek olabilir.
Sivilce İzlerine İyi Gelen Ürünler
diye soranlara Effaclar Peeling Serum'u öneriyoruz.
C vitamini, antioksidan özelliklere sahip olduğu için cildi serbest radikallere karşı koruyor ve kolajen üretimini destekliyor. Bu içerik hyaluronik asit ile birlikte kullanıldığında ciltte nemlendirme etkisini artırırken aynı zamanda cildi aydınlatma, leke ve kırışıklık görünümü önleme konularında etkili olabiliyor.
Cilde esneklik kazandırarak akne, siyah nokta, sivilce gibi cilt problemlerini kısa sürede çözebilir. Pürüzsüz, ışıltılı, genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz. C vitamini serumu sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa temiz cilde uygulanmalıdır.
Hyalüronik asit serumları sabah ve akşam temiz cilde uygulanmalı. Güneşli günlerde hyaluronik asit ile birlikte güneş kremi kullanmanı tavsiye ediyoruz.
Yüze hyaluronik asit enjeksiyonu yan etkileri nadir görülür. Enjeksiyon sonrasında geçici süre ortaya çıkabilecek morluk, kızarlık ya da ödem gibi reaksiyonlar görülebilir. Yüze hyaluronik asit enjeksiyonu yan etkileri kalıcı bir etkiye sebep olmadan zamanla kaybolur.
En popüler BHA asitlerinden biri de hyalüronik asit. Cildin nemini tutmasını sağlayan ve cildi dolgunlaştırma özelliği olan bu asidi içeren bir cilt bakım ürünü kullanarak cildinin çok daha nemli ve canlı görünmesini sağlayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri