Sivrisineklerin en sevmediği kokular Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke, biberiye.
Sivrisineklere karşı en etkili yöntemlerden biri yakınınızda fesleğen ya da reyhan bulundurmak. Çünkü sivrisinekler bu iki bitkiden de hoşlanmıyor.
Sivrisinekler papatya kokusundan pek hoşlanmayan canlılardır. Papatya çayı hazırlayarak sinekleri çevrenizden uzak tutabilirsiniz: Yapmanız gereken adımlar ise yaklaşık 200 gram papatyayı kaynatıp soğuduğunda cildinize sürmek olacak. Dilerseniz papatyayı ılık su ile yıkayıp cildinize de sürebilirsiniz.
Geceleri sivrisinekten korunma ve uyku sırasında miniklerin rahat etmesi için ise cibinlikten yararlanabilirsiniz. Koyu renkleri sevdikleri bilinen sivrisinekleri, bebek yatağında açık renk nevresimler tercih ederek de uzak tutabilirsiniz.
Bir bardaoğın içerisine bir miktar elma sirkesi koyun. Daha sonra bardağın üzerini streç. Filmle sarın. Eviiznin veya odanızın birkaç yerine bir bardak sirke koyup, tarif ettiğimiz şekilde uygularsanız sivrisineklerin evibnizde barınamayacağını görebilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Biberiye yağının çok keskin bir kokusu vardır. Eğer bu kokuyu bulunduğunuz odanın dışına koyarsanız sivrisineklerin gelmesini engelleyebilirsiniz. Sivrisinekler biberiye yağının kokusundan oldukça fazla etkilenirler.
Sivrisinekler, uçucu yağlardan kaçarlar. Bu haşereleri en etkili şekilde uzaklaştıran yağlar arasında lavanta, nane, çay ağacı ve okaliptüs bulunur. Yağları suyla karıştırabilir ve ardından sprey özelliği olan bir şişeyle eve sıkabilirsiniz. Sivrisinekler, karanfil ve portakal kabuğu kokusundan hoşlanmazlar.
Alkol aynı zamanda dezenfektan işlevi görmektedir. Evde bulundurduğunuz lavanta kolonyası hem içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını alacak hem de lavanta kokusu ile sivrisineklerin en azından koku uçana kadar yaklaşmasını engelleyecektir.
Lavanta, portakal kabuğu, çay ağacı, kedi nanesi, limon, defne ve okaliptüs, sivrisineklerin kokusundan hoşlanmadığı yağlar arasında. Nabzınıza süreceğiniz bir damla saf vanilya da yeterli olabilir. Bu yağları suyla karıştırarak sprey yapıp odanıza da sıkabilirsiniz.
6- Sivrisinekler vazelini ve kokusunu sevmezler. Yazları vücudunun açık yerlerine vazelin sürerek sivrisineklerden korunabilirsin.
Bir sivrisinek tükürüğünün cildi uyuşturan bir yapısı vardır. Bu yüzden bir sinek cildimize tükürdükten sonra ısırığı hissetmeyiz. Bundan sonra küçük arkadaşlarımız deri altındaki kan damarlarını aramaya başlar. Beslenecek bir şey bulana kadar birkaç kez araştırma yaparlar.
Pek çok şey dişi sivrisineği insan tenine çekebilir. Bunlar arasında sıcaklık (kızılötesi ışık), ışık, ter, ten kokusu, laktik asit ve karbondioksit sayılabilir.
Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.
Yaktığınız kahve telvesinin kokusu tüm sinek ve arıları sizden uzak tutacaktır. Ayrıca evinizin belirli bölgelerinde böceklerden şikayetçiyseniz az miktarda koyacağınız kahve telvesi onların uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre, sivrisineklerin kan grubu 0 olan kişileri ısırma ihtimali, kan grubu A olanları ısırma ihtimalinden iki kat daha yüksek. Araştırmacılar, sivrisineklerin 0 grubu kanı daha "lezzetli" bulduğunu dile getiriyor.
Sivrisinekler keskin kokulardan hoşlanmaz ve o ortamda bulunmazlar. Sivrisineklerin sevmedikleri kokuları; lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke ve biberiye olarak sayabiliriz.
Doğal sivrisinek savar tarifi
Bir su bardağı elma sirkesini, bir miktar adaçayı, lavanta, kekik, nane ve biberiyeyle karıştırın. Bu bitkiler kuru da olabilir. Hazırladığınız karışımı ağzı kapaklı bir cam kavanozda ve buzdolabında bekletin.
Alanya Belediyesi ve Çevre Belediyelerde Sivrisinek ve Karasinekle Mücadele Seminerinde sıtma uzmanı Coşkun, mazot sineği öldürür, ama doğayı tahrip eder dedi. Sivrisinek ve karasinekle mücadelede mazot kullanılmaması öneriliyor.
Sivrisinekler ise bu güzel kokuyu hiç sevmediğinden evinizden uzakta kalır siz de sivrisineksiz hayatın tadını çıkarırsınız. Pencerelerinizin önüne bir kap sirke dolu kap bırakarak sivrisinekleri kovabilir rahat bir mevsim geçirebilirsiniz. Nane-limonun bitmeyen dostluğu burada da işinize yarayabilir.
Kaşıntı, kızarıklık ve kabartının yatışmasında kısa aralıklarla buz ya da soğuk ıslak kompresler uygulanabilir. Aloe vera, bal, fesleğen, karbonatlı su, tuzlu su kompresleri, elma sirkesi deride bir yaralanma ve tahriş yok ise kısa süreli olmak şartı ile uygulanabilir.
Entomolog Joe Canlon şöyle söylüyor: Sivrisineklerin doğada vazgeçilmez bir görevleri yoktur. Eğer ki onları yarın tamamen yok edecek olsaydık, ekosistemler şöyle bir aksardı ve hemen normale dönerdi. Tabii sivrisineklerin yerini onlardan çok daha iyi ya da çok daha kötü bir canlı alabilir; bunu da unutmamak gerekiyor.
Bir difüzör içine 2-3 damla limon yağı koyup sineklerin olduğu odaya yerleştirin. Reyhan, sinekleri kovma konusunda oldukça başarılıdır. Uygun bir kabın içerisine reyhan veya fesleğen yaprakları koyun. Bu kabı sinekleri uzak tutmak istediğiniz odalara yerleştirebilirsiniz.
Japonya'da yapılan bir araştırma, kan grubu "0" olanların, kan grubu "A" olanlara kıyasla sivrisinekler tarafından ısırılma olasılığının yaklaşık iki kat fazla olduğunu ortaya koydu. Kanı B grubu olanlar ise "0" ve "A" grubu arasında yer alıyor.
Bazı kan grupları sivrisinekler için daha iştah kabartıcıdır. Örneğin sivrisinekler 0 grubu kana sahip insanları ısırmayı diğerlerine göre daha çok tercih eder. Ayrıca terlerken laktik asit, ürik asit, üre gibi zararlı maddeler vücudumuzdan dışarı atılır. Böylece tenimizin kendine özgü kokusu oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri