Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yeni atanan memur tayin isteyebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yeni atanan memur tayin isteyebilir mi?

3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Yeni atanan bir memur ne zaman tayin isteyebilir?

Diğer tayinleri 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra isteyebilir. *Sağlık Mazeret tayininde ailesindeki birinci derece yakınını kullanarak tayin isteyen bir kişi ancak 3+1 yani 4 yıl sonunda bundan yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tmrtder.org.tr

Aday memur tayin isteyebilir mi?

Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

Ilk defa atanan memur kaç gün içinde göreve başlar?

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur hangi durumlarda tayin isteyebilir?

Uygulamada sıklıkla karşılaşılan tayin durumlarını madde madde inceleyerek inceleyecek olursak;
  • Öğrenim nedeniyle tayin.
  • Eş durumu nedeniyle tayin.
  • Sağlık durumu nedeniyle tayin.
  • Aile birliği nedeniyle tayin.
  • Kişinin ve ailesinin can güvenliği nedeniyle tayin.
  • Becayiş
  • İller arası tayin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

EŞ DURUMUNDA ÖNEMLİ NOKTALAR; Kimler 1 yılda Kimler 3 yılda tayin isteyebilir? Eşim iş degistirmişse

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Atanan biri tayin isteyebilir mi?

3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Ilk atandığın yerde kaç yıl kalır?

Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Ilk kez atanan memur yolluk alır mı?

Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Ilk defa atanan memur göreve başlamazsa ne olur?

Eğer belge ile kanıtlanması mümkün mücbir nedenler olmaksızın bu belirtilen sürelerde işe başlanmazsa atama emri iptal ediliyor ve bir yıl süre ile yeniden devlet memuru olarak atanma yolu kapatılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenet.net

Memur nakil izni kaç gün?

Maaş nakil ilmühaberinden 15 günlük mehil müddet izni hesaplanarak süre bitiminde göreve başlatılır. Personelden nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğrafı, banka hesap numarası, bilgi formu, yeni atanan sözleşmeli ve Memur personel ile başka kurumda naklen atanan personelden mal bildirimi istenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Kadrolu olunca tayin olur mu?

Kamuda çalışan meslektaşlarımızın durumları. *3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tmrtder.org.tr

Asil memur olunca maaş artar mı?

Aday Memur Maaşı

Herhangi bir görevde aday olarak işe başlayanlar, girecekleri derecenin kazanılmış hak aylığını görev aylığı olarak alırlar. Asaleti tasdik olan memurlar asli memurluğa atandıklarında, adaylıkta geçirdikleri süreler, kademe ilerlemesinde ve derece yükselmesinde değerlendirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Aday memur ne zaman asil olur?

Fakat alt ve üst sınırları belirlenmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Asalet tasdiki göreve başladığı tarihten itibaren 1 yıl ile 2 yıl arasındaki bir zamanda yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Tayini çıkan memurun ilişiği ne zaman kesilir 2023?

Bu sebeple ataması yapılan personelin en geç 21.07.2023 tarihinde mevcut görev yerinden ayrılmaları gerekmektedir. Mezkûr tarihte eski görev yerinden ayrılmayan personelin ilişiği kesilmiş sayılacak ve haklarında idari işlem başlatılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: insankaynaklari.diyanet.gov.tr

Tayin hangi aylarda yapılır?

İller arası öğretmen tayin başvuruları 25 Temmuz-29 Temmuz'da gerçekleşecek. İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 25-29 Temmuz 2022'de saat 16.00'a kadar alınacak. Atamalar 1 Ağustos 2022'de gerçekleşecek. Görevden ayrılma işlemi ise 2 Ağustos 2022 itibarıyla yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Sözleşmeli olarak atanan memur tekrar tercih yapabilir mi?

KPSS ile diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler. 2-KPSS sonucu ile B grubu kadro veya pozisyonlara (memur veya KİT sözleşmeli) yerleşen adaylar aynı KPSS puanı ile diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Atanan memur tekrar atanabilir mi?

Memurluktan Çekilenlerin veya Çekilmiş Sayılanların Yeniden Atama İşlemleri. Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Yeni işe başlayan memur ücretsiz izin alabilir mi?

Aday memur olarak göreve başlayanlar bir yıl görev yaptıktan sonra yıllık izne hak kazanmaktadır. Ancak Yıllık izne hak kazanmayan aday memurlara amirlerinin uygun görmesi halinde mazeretleri nedeniyle en çok 10 güne kadar mazeret izni verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erzurum.edu.tr

KPSS tercih yaptıktan sonra gitmezsek ne olur?

Kişi yerleştiği yere hiç gitmez ise ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığının ortak uygulamasından yararlanabilecektir. Ancak kişi istenen belgeleri verip, atama onayı çıktıktan sonta atandığı yere gitmemesi halinde bu aday memur olarak atanmış sayılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur Eşlerin ikisi de yolluk alır mı?

EŞ DURUMU ATAMALARINA BAĞLI SÜREKLİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİNDE, ÖZEL DURUMLAR DİKKATE ALINMALIDIR. Her ikisi memur olan eşlerin, görev yerlerinin değişmesi durumunda 6245 Sayılı Harcırah Kanunu'na göre eşlere sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkegitimsen.org.tr

Yolluk gündeliği ne kadar?

01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.metu.edu.tr

Sözleşmeli memur yolluk alabilir mi?

Sözleşmeli personelin görev yeri değişikliği hallerinde bazı idarelerce yolluk(harcırah) ödenmediği görülmektedir. Ancak sözleşmeli personelin kadrolu personelden bu konuda hiçbir farkı bulunmamakta olup, harcırah mevzuatı gereğince sözleşmeli personele hak ettiği yolluk ödenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altas.av.tr

Hangi iller doğu görevi sayılıyor?

Polislerin şark görevi kapsamında olan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van ilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: silyonaskerigiyim.com

İl dışı tayin için 3 yıl şartı var mı?

CEVAP 5: 4.5.6. hizmet alanlarında zorunlu çalışma yükümlülüğü yerine getiren öğretmenler, 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla 3 yılı tamamlamak şartıyla İL İÇİNDE veya İLLER ARASINDA zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aes.org.tr

İl içi tayinde 3 yıl şartı var mi?

kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi yer değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir. birlikte değerlendirilecektir. yer alan 30 Eylül 2023 itibarıyla bir yıllık çalışma süresi ile 4'üncü maddesinde yer alan dört yıllık çalışma süreleri aranmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.meb.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT