Böcek, sivrisinek sokmalarının ardından hemen ısırık olan bölgeye haricen bir damla lavanta yağı damlatarak önlem alabilirsiniz.
Birçok ticari sivrisinek kovucu lavanta yağı içerir. Sivrisinekleri ve diğer böcekleri kovmak için hem mumlar hem de spreyler kullanılabilir. Muma 7 damla ekleyip dış mekana koyabilirsiniz. Sprey için 4 damla lavanta yağını bir sprey şişesinde içine su koyarak karıştırın ve çalkalayın.
Davetsiz misafirlerden kovmak için, nane ve limondan yapılan doğal sprey de oldukça etkili. Lavantanın kokusunu hemen hemen herkes sever. Bilinmeyen şey ise sivrisineklerin lavanta kokusundan nefret ettiği. Vücuda sürülen lavanta yağı sivrisinekleri bulunduğu ortamdan kaçırır.
Lavanta yağının sineklere karşı özellikle etkili olduğu düşünülmektedir. Birçok diğer ev kullanımı da var. Citronella yağı, sinekleri ve diğer böcekleri uzak tutmak için mumlarda yaygın olarak kullanılır. Okaliptüs yağı, her türlü amaç için evin etrafında kullanabileceğiniz bir başka önemli esanstır.
Sivrisinekler, uçucu yağlardan kaçarlar. Bu haşereleri en etkili şekilde uzaklaştıran yağlar arasında lavanta, nane, çay ağacı ve okaliptüs bulunur. Yağları suyla karıştırabilir ve ardından sprey özelliği olan bir şişeyle eve sıkabilirsiniz. Sivrisinekler, karanfil ve portakal kabuğu kokusundan hoşlanmazlar.
İlgili 33 soru bulundu
Aksine sivrisinekler, lavanta kokusundan hiç hoşlanmıyor ve lavantalı ortamlardan uzak duruyor. Saksı içinde ya da bahçede yetiştirebileceğiniz lavantalar ile ortamınızı mis gibi kokularla donatmakla birlikte sivrisineksiz akşamlar yaşayabilirsiniz. Lavantanın güzel görünümü ve sakinleştirici kokusu da cabası.
Geceleri sivrisinekten korunma ve uyku sırasında miniklerin rahat etmesi için ise cibinlikten yararlanabilirsiniz. Koyu renkleri sevdikleri bilinen sivrisinekleri, bebek yatağında açık renk nevresimler tercih ederek de uzak tutabilirsiniz.
Lavanta yağını her zaman kullandığınız vücut kremiyle karıştırıp sinek ısırığının olduğu bölgeye sürebileceğiniz gibi badem yağıyla aynı oranlarda karıştırarak da uygulayabilirsiniz.
Lavanta yağının hoş kokusu, sineklerin uzak durmasına yardımcı olabilir.
Lavanta yağı: Cildinize sürdüğünüz lavanta yağı sivrisinekleri uzak tutacaktır.
Böcek, sivrisinek ya da arı sokması gibi durumlarda da kaşıntıyı ve derideki kabarıklığı önlemek için lavanta yağı tercih edilebilir. Böcek, sivrisinek sokmalarının ardından hemen ısırık olan bölgeye haricen bir damla lavanta yağı damlatarak önlem alabilirsiniz.
Lavanta yağı, stres ve anksiyeteyi hafifletmek için şakaklara, bileklere ve boynun arkasına sürülebilir. Cilt bakımında, sivilceler ve hafif yaralar için seyreltilerek doğrudan etkilenen bölgeye uygulanabilir. Kas ağrıları ve gerginliği için yine seyreltilerek ağrıyan bölgelere masaj şeklinde kullanılır.
LAVANTA YAĞLI SAÇ SPREYİ 50 ML Özel formülü sayesinde, bitlerin saça yaklaşmasını engelleyerek çocuk ve yetişkinleri bitlerden korur ve bitlenmeyi önler. Var olan biti de kaçırır.
Yastığınıza bir damla damlatabilir veya uyurken yastığınızın yanına koyduğunuz bir pamuğa birkaç damla damlatabilirsiniz. Ayrıca rahatlamanıza ve uykuya dalmanıza yardımcı olması için yatmadan yaklaşık 30 dakika önce yatak odanıza lavanta yağını dağıtabilirsiniz.
Bir bardak suya damlatacağınız 2-3 damla lavanta yağı damlatarak içeceğiniz 1 bardak su, mide ve safra suyu üretimini artırarak; hazımsızlık, ishal, kolit ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olacaktır.
Ancak, herhangi bir alerjik reaksiyon veya tahriş belirtisi için öncelikle küçük bir cilt alanında test etmek önemlidir. Böcek Kovucu: Lavanta yağının doğal bir böcek kovucu olarak kullanılması, sivrisinekler başta olmak üzere birçok böceğin uzak tutulmasında etkilidir.
Lavanta yağının içeriğimde bulunan beta-karyofilen, ciltte meydana gelen yaralar üzerinde iyileştiricidir. Ciltte oluşan yaraların iyileşmesi için pamuğa birkaç damla lavanta yağı damlatarak cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Lavanta yağı, böcek ısırıklarını önlemeye ve yatıştırmaya yardımcı olur.
Soğuk sıkım sabit yağlarla seyreltilerek kullanılır. Uçucu Yağlar Sabit Yağ ile Nasıl Seyreltilir? 50 ml. sabit yagˆ içerisine 10 damla lavanta uçucu yağı damlatıp karıştırarak seyreltiniz.
Özellikle sivilce, akne ve cilt tahrişleriyle başa çıkmak için faydalı olabilir. Ancak, cilde doğrudan uygulamadan önce taşıyıcı yağla seyreltin. Saç Bakımı: Şampuan veya saç bakım ürünlerine birkaç damla lavanta yağı ekleyerek saç sağlığını destekleyebilirsiniz. Saç derisine masaj yapmak için de kullanabilirsiniz.
Lavanta yağı en çok buhurdanlık veya elektrikli difüzöre eklenerek kullanılıyor. Yayılan lavanta kokusu, sakinleştirici ve huzurlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda nefesi rahatlatmaya da katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra lavanta yağı cilt üzerinde de kullanılabiliyor.
Cildi Nemlendirir: Cildi nemlendirir ve yumuşak bir his bırakır. Kuru ciltler için özellikle faydalıdır. Stres ve Anksiyeteyi Azaltır: Lavanta yağının rahatlatıcı kokusu, cilt uygulamalarının yanı sıra, stres ve anksiyeteyi azaltmaya yardımcı olabilir.
Lavanta, karanfil, fesleğen gibi keskin kokulara sahip olan yağlar, bu canlıların pek de hoşlanmadığı şeyler arasında. Lavanta yağını vücuduna sürebileceğin gibi bir şişeye dolduracağın suyun içine ekleyerek sivrisinek kovucu sprey yapabilirsin. Karanfil ve portakal yağlarıyla da sinek kovucu sprey hazırlayabilirsin.
Biberiye yağının çok keskin bir kokusu vardır. Eğer bu kokuyu bulunduğunuz odanın dışına koyarsanız sivrisineklerin gelmesini engelleyebilirsiniz. Sivrisinekler biberiye yağının kokusundan oldukça fazla etkilenirler.
Bilgi-2: Ultrasonik sivrisinek savarlar (USS), birçok yetişkin kulağının duyamayacağı bir frekans olan 15 kHz (15 kilo-Hertz: saniyede 15.000 titreşim) frekansında ses yayarlar.
Böceklerden kurtulmanın bir başka doğal yolu da evin etrafında limon otu yağı veya lavanta kokulu mumlar kullanmaktır "Limon otu ve lavanta mumları sivrisinekleri kovmada çok etkilidir. Böcekler aromaya dayanamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri