Saçınız temiz ve nemliyken küçük bölümlere ayırın ve saç derinize bol miktarda çay püskürtün. Nazikçe masaj yapın. Tamamen uyguladığınızda saçınızın üzerine bir bone geçirin ve 30-60 dakika bekleyin. Saçınızı soğuk veya ılık suyla durulayın ve nemi hapsetmek için derin bir saç kremi kullanarak işlemi tamamlayın.
Gün içinde sıkça tükettiğimiz içeceklerden biri olan çay, aynı zamanda saçlarımız için doğal güzellik iksiri. Tanik asit bakımından zengin olan siyah çay, saç rengini açmaya yarıyor. 2-3 yemek kaşığı çayı demleyip saçınıza sürün, yarım saat bekledikten sonra durulayın.
2 çorba kaşığı siyah çayı kaynatın ve limon suyuyla karıştırın. Yarım saat bekledikten sonra saçınıza sürün. Saçınıza masaj yaparak uygulayın ve 40 dakika kadar bekledikten sonra şampuan ile yıkayın. Bu işlemi en az 2 ay düzenli olarak yapmanız önerilir.
SAÇINIZA ÇAY MASKESİ UYGULAYIN
Bu doğal bakımı uygulamak isterseniz duşta saçınızı bir kez şampuanla yıkadıktan sonra çayı tüm saça dökmeniz ve 5 dakika bekletmeniz gerekiyor. 5 dakikalık süreç dolduktan sonra saçınızı durulayıp dilerseniz 1 kez daha şampuanlayabilirsiniz.
Çayda bulunan kafein, saç dökülmelerinin etkilerini azaltabilir. Omega 3 ve omega 6 içeriğiyle saç derisindeki kuruluğu giderebilir. Saçların sağlıklı bir şekilde büyümesini teşvik eder. Saç derisindeki kan dolaşımını iyileştirir.
İlgili 31 soru bulundu
Çay ağacı, lavanta, dulavrat otu ve ozon yağları saç köklerinizi besleyerek dökülmeleri engeller. Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler; yumurta, yoğurt, çilek ve lavanta maskeleri olarak sıralanabilir. Yumurta, limon suyu, süt ve zeytinyağını karıştırarak maske elde edebilirsiniz.
Ihlamur, ada çayı, atkuyruğu, papatya, ısırgan otu gibi bitkiler saç dökülmesine karşı etkilidir. Yorucu bir günün sonunda evimizde bu bitkilerden oluşan çaylarla, saç maskeleriyle stresin saçımızın üzerindeki zararlı etkisini önlemiş oluruz.
Birçok uzman saç için siyah çay kullanmanın saç büyümesini artırmaya, saç rengini iyileştirmeye ve saç parlaklığını artırmaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, saçı siyah çay ile durulamanın yüzyıllardır bir güzellik uygulaması olarak kullanıldığını da biliyoruz.
Çay saçta oluşan matlığın giderilmesinde etkili olurken içerisinde bulunan polifin, E ve C vitaminleri sayesinde saça yumuşaklıkta kazandırır. Aynı zamanda aşırı saç yağlanması durumunda da çay bakımı yaparak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Çayda bulunan bileşenler saçın yağlanmasının önüne geçer.
Öncelikle çayın üzerine sıcak suyu dökün ve 2 dakika kadar demlenmesini sağlayın. Ardından süzüp çay tanelerini kaseye alın. Üzerine limon ve balı ilave edin. Hazırlanan karışımı gözlerine dikkat ederek tüm cildinize uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra dairesel hareketlerle temizleyin.
Yetersiz, dengesiz beslenme sonucunda yaşadığımız vitamin eksiklikleri – özellikle Kalsiyum ve b12- belirti olarak saç beyazlaması olarak karşımıza çıkabilir. Estetik bir kayıp olarak gördüğümüz saçın beyazlaması aslında ciddi bir sağlık sorununun da habercisi olabilir.
Siyah çay özündeki kateşinler (antioksidan) sayesinde kanser ile mücadelede önemli yer tutar. Bunun ile birlikte; enfeksiyon, kemiklerin kuvvetlenmesi, karaciğer detoksu, cildin parlaması, hafızanın kuvvetlenmesi gibi pek çok faydası vardır. Çayı şekersiz tüketmek antioksidan ve yaşlanmaya karşı etkilidir.
Çayla gelen doğal renk
Bu tarif de koyu renk saçlar için: 2 çorba kaşığı siyah çay ile iki çorba kaşığı adaçayını kaynatın. Yarım saat bekletin ve saçınıza sürün. Bu işlemi en az iki ay, her gün uygulamalısınz. Her yıkamadan sonra bu işlemi yapabilirsiniz.
Saç tebeşiri, saç rimeli, saç spreyi gibi kolay çözüm ürünlerinden yararlanarak günü kurtarabilirsiniz. Limon suyu ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızdaki beyazlamanın azaldığını görebilirsiniz.
Saçlarınız nemli iken sprey şişesindeki çayı saçlarınıza püskürtün. 30-40 dakika kadar saçlarınızda bekletin ve ardından soğuk su ile durulayın. Saçları soğuk su ile durulamak başlı başına parlaklığını yeniden kazanmasına yardımcı olan uygulamak arasında.
Polifenol içeriği yüksek olduğundan DNA hasarını önler. Siyah çayın cilde faydaları antioksidan özelliğinden gelir. Cildi besler ve güzelleştirir. Erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.
Saçlarınızda kahve kullanmak, saç dokularını geliştirerek daha pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlar. Kahve çekirdeğini blenderdan geçirip ıslak saça masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu yöntem saçlarınızı büyük ölçüde yumuşak ve bakımlı görünmesine yardımcı olur.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Sirkeyle saç bakımı yapanlar, saç derisinin nefes almasına ve temizlenmesine yardım eder. Kepeklenme sorununu kısa sürede çözer ve saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Saçların ihtiyaç duyduğu nem ve vitamin, sirkeli bakımda gizlidir. Düzenli uygulamada saçlar sağlıklı görünüme kavuşur.
Telogen Effluvium: Avuç avuç saçım dökülüyor denildiğinde akla gelen hastalıktır. 100 saç telinin tutularak çekilmesi sonucunda avuçta 5 ve üzeri saç telinin kalması başlıca bulgusudur.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Evet, genellikle dökülen saçlar tekrar çıkar. Çünkü saç, zayıfladığı için dökülür. Eğer kökler sağlıklıysa çoğunlukla saç büyüme döngüsü kendiliğinden devam eder. Köklerin sağlığını kaybettiği durumlarda bakım uygulamaları gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri