Granit mutfak tezgahı nasıl temizlenir sorusuna verilebilecek en etkili çözüm yöntemi bulaşık parlatıcısıdır. Bulaşık parlatıcısı hem lekelerin temizlenmesini sağlarken hem de sağladığı ekstra parlaklık ile mutfak tezgahının daha güzel ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Yüksek darbelere karşı korunaklıdır. Herhangi bir şekilde kırılma, çatlama gibi şikayetlerle karşılaşmazsınız. Bu yüzden siyah granit mutfak tezgahı olarak çok sık kullanılır. Çünkü uzun ömürlü kullanımı sizlere rahatlıkla sunar.
İlgili 38 soru bulundu
Granit mutfak tezgahı nasıl temizlenir sorusuna verilebilecek en etkili çözüm yöntemi bulaşık parlatıcısıdır. Bulaşık parlatıcısı hem lekelerin temizlenmesini sağlarken hem de sağladığı ekstra parlaklık ile mutfak tezgahının daha güzel ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Granit mutfak tezgahı temizliği için bulaşık parlatıcısını deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit: Bulaşık parlatıcısını temiz bir bulaşık süngerine dökün ve bu sünger ile tezgahı silin. Saniyeler içinde tezgahın temizlendiğini, kalmış lekelerin silindiğini fark edeceksiniz!
Öncelikle bir bardak suyun içerisine karbonat eklenmesi gerekmektedir. Daha sonra bir bez yardımı ile bu karışım mermere sürülere silinme işlemi gerçekleştirilmektedir. Çok bastırılmaması gerekmektedir. Özellikle lekeli kısımlar üzerinde daha uzun durulması gerekmektedir.
Adım 2: Granit mutfak tezgahı parlatma
Ilık suyu birkaç damla sıvı sabunla karıştırın ve köpürtmek için suyu karıştırın. Ardından, mikrofiber bezi nemlendirin ve dairesel hareketlerle dökülmeleri ve lekeleri çıkarmak için granit üzerine sürün. Cilalamadan önce yüzey mümkün olduğunca temiz olmalı.
Örneğin mermeri temizlemek için karbonat ve suyu karıştırabilir veya mermeri parlatmak için sirke ve suyu karıştırarak mermeri nazikçe yıkayın.
Bir miktar karbonatı suyla karıştırın. Karışımı lekeli bölgeye uygulayın. Bir süre bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Karbonat kuvvetli bir aşındırıcı olmadığından mermer yüzeylerinizde güvenle kullanabilirsiniz.
Granit mermerlerde su izi kolayca kalabileceği için temizlerken mutlaka mikrofiber bez kullanarak doğal deterjanla uygulama yapmalısınız. Mermer tezgah temizliği yaparken tel kullanmadan, yumuşak sünger ve bezle doğal içerikli deterjanla uygulama yapmanız önerilir.
Örneğin, hızlı bir şekilde müdahale ederken karbonat ile suyu karıştırıp leke üzerine uygularsanız, limon lekesini çok fazla eskimemiş bir leke ise temizleyebilirsiniz. Benzer bir etki oksijenli su kullanılması sayesinde de elde edilebilir.
Granit parlatıcısı ise özellikle tezgahlarda ki soluk görüntüyü gidermek için kullanılan ürünleri kapsar. Cila şeklinde sıvı ürünleri, sprey parlatıcılar, temizlik pastası ve parlatma makinası olarak farklı çeşitleri mevcuttur. Kullanıcı bütçesine ve üründen almayı beklediği kaliteye göre bir ürünü tercih edebilir.
Çatlak derin değilse (çiziğin bir tık üstü), granit yapıştırıcısı veya epoksi tek başına rahatlıkla kullanılabilir. Derin bir çatlak varsa ve içinin doldurulması gerekiyorsa, akemi tek başına kullanılabildiği gibi, alçı karışımı (granit tozu en idealidir) ile birlikte de kullanılabilir.
Hafif Bulaşık Deterjanı: Granit tavaların yüzeyi oldukça hassastır. Bu nedenle, aşındırıcı olmayan, yumuşak bileşenli bulaşık deterjanları kullanmak gerekir. Bu deterjanlar, tavanın yüzeyini korurken etkili bir temizlik sağlar. Yumuşak Sünger: Temizlik sırasında granit tavanın çizilmemesi esastır.
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Granit tezgahların yüzeylerinde oldukça işe yarayan bulaşık parlatıcısı ile taze lekeler de kolayca çıkarılmaktadır. Bir diğer leke çıkarma yöntemi de, limon suyu ve beyaz sirke karışımıdır.
Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
1 çay bardağı beyaz veya normal sirke (mümkünse evde hazırlanan) içine bir kaç damla limon suyu damlatılarak, mikrofiber bez ile yüzeye hafif baskı kuvvetiyle uygulanır. Lekenin çıkarılması ardından her ihtimale karşı hızlıca yüzeyin durulaması yapılır.
Mermer Eski Rengini Neden Kaybeder? Mermer yüzeylerde siyah, beyaz, gri veya kırmızı gibi renkler genellikle zemin mermerlerinde toz, üzerinde ayak ile gezilmesi ve kirlenme nedeniyle ortadan kaybolur.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Mermerinizin Eko Parlatılması : Pişirme Soda ve su karışımını cila olarak kullanın. (45 g) kabartma tozunu (0.9 L) su ile birleştirin ve iyice karıştırın. Daha sonra temiz bir bez kullanarak, karışımı yüzeye ince bir tabaka halinde uygulayın. Yaklaşık 5 dakika kurumaya bırakın.
Limon suyu: Limon suyu pas lekelerini doğal şekilde çıkarmak için oldukça etkilidir. Limonu sıktıktan sonra pas oluşumunun üzerine dökün. Ardından bir sünger veya bezle lekeyi ovalayarak temizleyin. Bu yöntem mermer yüzeyinin cilasına zarar vermez.
Cilalama işlemi, parlatmayı ortaya çıkaran kademeyi sağlamaktadır. Aslında bu işlem sadece standart olarak tezgahlar üzerinde değil granit taş türü ile üretilmiş farklı alanlarda da uygulanabilir. Örneğin, granit malzeme ile üretilmiş masalarda, banyo tezgahlarında veya bankolar üzerinde de aynı işlem sağlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri