Granit mutfak tezgahı nasıl temizlenir sorusuna verilebilecek en etkili çözüm yöntemi bulaşık parlatıcısıdır. Bulaşık parlatıcısı hem lekelerin temizlenmesini sağlarken hem de sağladığı ekstra parlaklık ile mutfak tezgahının daha güzel ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Granit mutfak tezgahı temizliği için bulaşık parlatıcısını deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit: Bulaşık parlatıcısını temiz bir bulaşık süngerine dökün ve bu sünger ile tezgahı silin. Saniyeler içinde tezgahın temizlendiğini, kalmış lekelerin silindiğini fark edeceksiniz!
Granit Mermeri Nasıl Parlatılır? Bir fincan beyaz sirkenin içerisine birkaç damla limon eklenmektedir. Ardından bu karışım tezgâhın üzerine uygulanmaktadır. Bu karışım sayesinde tezgâhın daha temiz ve güzel kokulu gözükmesine olanak sağlanmaktadır.
Granit tezgahların yüzeylerinde oldukça işe yarayan bulaşık parlatıcısı ile taze lekeler de kolayca çıkarılmaktadır. Bir diğer leke çıkarma yöntemi de, limon suyu ve beyaz sirke karışımıdır.
Granit yüzeylerde çizik giderme ve cilalama uygulamasında ilk aşama olan çiziklerin giderilmesi işleminde, yüzey üzerindeki hasar durumuna bağlı olarak kuru ped ile zımparalama işlemi yapılır. Hafif çizik var ise; 200 numaralı grid ped kullanılır. Eğer tam pürüzsüzlük sağlanmaz ise; 100 numarali grid ped kullanılır.
İlgili 34 soru bulundu
Siyah mutfak tezgahı nasıl temizlenir denildiğinde akla ilk olarak karbonat gelmelidir. Karbonat doğal içerikli bir temizleyici olduğu için özellikle lekeleri daha çok gösteren siyah tezgahlarda oldukça etkilidir. Ilık su ile nemlendirdiğiniz bir bez ile önce mutfak tezgahını temizleyin.
Bir miktar karbonatı suyla karıştırın. Karışımı lekeli bölgeye uygulayın. Bir süre bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Karbonat kuvvetli bir aşındırıcı olmadığından mermer yüzeylerinizde güvenle kullanabilirsiniz.
GRANİT CİLASI
Granit Cilası Nodoso marka olup tüm granitlerde kullanılmaktadır. Uygulandığı alanda ıslaklık görünümü vermektedir. Granitin içine işleyerek granitin rengini koyulaştırmaktadır. Granitler gözenekli taşlar olduğundan Nodoso Granit Cilası bu gözeneklere işleyerek su geçirmezlik sağlamaktadır.
Kristal sert yapısı ile birlikte zeminlerde estetik ve güzel bir görüntü ortaya çıkarır. Fakat bu parlak görüntü belirli bir süre sonrasında kaybedilebilir. İşte bu durumda granit silimi ve parlatma hizmetleri gerçekleştirilerek, yeniden estetik ve ışıl ışıl bir görüntü elde edilmesi mümkündür.
Adım 2: Granit mutfak tezgahı parlatma
Ilık suyu birkaç damla sıvı sabunla karıştırın ve köpürtmek için suyu karıştırın. Ardından, mikrofiber bezi nemlendirin ve dairesel hareketlerle dökülmeleri ve lekeleri çıkarmak için granit üzerine sürün. Cilalamadan önce yüzey mümkün olduğunca temiz olmalı.
Granit tezgâh için özel olarak yapılan ürünleri tercih edin
Buna göre; günlük rutin temizlikte yalnızca su, detaylı temizlikte ise granit temizleyici, parlatma işlemi içinse granit cilası kullanmalısınız.
Granit kaya taşı malzemesinin yapıldığı zeminlerin üzerine düşen her kir ve tozu temizleyebilirsiniz. Temizleme için ılık su ve hafif deterjan karışımı elde edilir. Kalıntılar ve lekeler bir sünger yardımıyla bu deterjan içerikli su yardımıyla temizlenir.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Mermer Parlatma Tozu (GIALOTEX), doğal mermer zeminler için parlatıcı bir tozdur. Her tür mermer yüzey için uygundur. Bej, kırmızı veya siyah olan renkli mermerler ve kireç taşları üzerinde de kullanılabilir. Uygulandığı yüzeyde etkileyici ve “ayna” gibi bir parlaklık bırakır.
Ezme granit, oldukça sağlam yapısıyla birlikte tencere üretiminde kullanılıyor. Çizilmeye ve yanmaya karşı olan dayanıklı yapısı; günlük olarak kullanılan tencereler ve tavalarda oldukça kolaylık sağlıyor.
Granit ancak kendisinden daha sert bir malzemenin üzerine ısrarla sürtülmesiyle çizilebilir. Graniti yalnızca elmas çizebilir, bu sebeple granit işlenirken elmas uçlu malzemelerle kesilerek operasyon yapılır.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Kimi zaman kireç çözücü kimi zaman leke giderici özelliklere sahip olan çamaşır suyu, mermer zeminler üzerinde kullanılmaması gereken bir malzemedir.
Doğal taş tezgahların temizliğine gelince, nemli bir mikrofiber bez, biraz bulaşık deterjanı ve sıcak su yeterlidir. Çünkü asit, doğal malzemelerin düşmanıdır. Bu nedenle çamaşır suyu, limon bazlı temizleyiciler ve sirke, mermeri aşındırabilir.
Sirke ve su karışımı: Kurumuş kireç lekesini çıkarmak için öncelikle sirke ve su karışımı kullanabilirsiniz. Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri