Eczanelerden reçetesiz olarak da satın alabileceğiniz dermokozmetik krem, maske ve jeller, siyah nokta tedavisinde etkili çözümler sunmaktadır. Doğrudan cildinize uygulayabileceğiniz bu ürünlerin içeriğinde, benzoil peroksit, resorsinol ve salisilik asit gibi maddeler bulunur.
Siyah nokta temizleme ürünlerinde bakterilerin yok edilmesini amaçlayan salisilik asit, benzoil peroksit, glikolik asit ve rezorsinol gibi bileşenler mevcuttur. Özellikle salisilik asit, gözeneklere girerek biriken yağı çözer. Retinol içeren serum siyah noktalara karşı iyi gelebilir.
Bal doğal bir antiseptik olduğu için noktaların içerisindeki bakterilerden kurtulmanızı sağlayacaktır. Limon maskesi: Limon suyu, ölü cildi gidermek için kullanılan alfa-hidroksi asit (AHA) sitrik asit içerir ve tıkanmış gözenekleri açmak için idealdir.
Düzenli cilt temizliği
Gün içerisinde cildin maruz kaldığı etkenlerden dolayı cilt dokusunda yağ ve kir oluşur. Cildi arındırmak için düzenli olarak günde iki kez yüz yıkamak siyah noktalardan kurtulmak adına çok önemlidir. Fakat kuru veya hassas cilde sahip kişilerin yüzlerini günde bir kez yıkamaları önerilebilir.
Özellikle lavanta ve okaliptüs sabunları cilt temizliğini gerçekleştirirken siyah noktaların da önüne geçmektedir. Aktarlardan kolaylıkla elde edilebilecek bu sabunların cilde masaj yapılarak uygulanması ve ılık suyla durulanması yeterli olmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
47,00 TL Havale ile 0,94TL daha az ödeyin. Saç ve vücut için kepeğe karşı sabun.
Siyah noktalara karbonatın ölü hücreleri temizleyen doğal bir peeling malzemesi olma özelliği sayesinde müdahale etmek için karbonatın içerisine birkaç damla limon suyu ilave edin. Siyah noktaların olduğu bölgeye karbonat ile hafifçe masaj yapın. Beş dakika kadar bekletin ve ılık su ile durulayın.
Bir yemek kaşığı kil, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve suyu macun kıvamına getirip siyah noktalı ve sivilceli cildinize uygulayabilirsiniz. Kil mikrop kırıcı özelliğinden dolayı cildinizi derinlemesine temizler. Adeta siyah noktaların kökünü kurutur.
Diş macunu maskesinin cildi temizlediği ve sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca siyah noktaların yok olması içinde ideal bir maske çeşididir. Bunun yanında cilde temiz bir görünüm kazandırması açısından da son derece yararlıdır.
Deniz tuzunu gözenekleri derinlemesine temizlemek, siyah nokta oluşumuna engel olmak, akne ve bakterileri önlemek için de kullanabilirsiniz. Küçük bir sprey şişesine ılık su ve dört tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın.
Yüzdeki siyah noktaların giderilmesi için, sık sık yüzünüzü ılık suyla yıkamak, gözenekleri her zaman açık tutmak önemlidir. Farklı aromatik yağ ve esanslarla da etkisini arttırabileceğiniz buhar banyolarıyla da gözeneklerinizi daha hızlı bir biçimde açabilirsiniz.
LİMON SUYU Siyah noktalar açık ve tıkanmış gözeneklerin havayla teması ile oluştuğu için bu noktaları "küçültmek" biraz işinizi kolaylaştırabilir. Limon suyunun sıkılaştırıcı özelliği bu iş için biçilmiş kaftan gibi gözükse de geçici olarak cildi beyazlatıp güneşe karşı hassasiyet yaratabilir.
Siyah nokta tedavisi aslında basit uygulamalar ile çözüme ulaşabilir. Amaç, tıkanmış olan yağ kanallarını temizleyip açmaktan ibarettir. * Siyah noktaların kesinlikle tırnakla sıkılmaması gerekir. * Siyah noktalar, buhar banyosu ile çok kolaylıkla tedavi edilebilir.
Ürünle ilgili siyah nokta bandı nerede satılır sorusunun cevabı Trendyol'dur. Birçok farklı markanın bu bakım malzemesini Trendyol'da bulabilirsiniz. Çeşitli fiyat aralıklarına sahip ürünler, uygulama şekli bakımından benzerlik gösterir. İçeriği farklı olabilen seçenekler aynı mantıkla uygulanır.
Burunda siyah nokta olmasının nedeni fazla yağ ve ölü deri hücrelerin gözenekleri tıkamasından dolayıdır. Cilt folikülünün açıklığına toplanıp komedon adı verilen yumru oluşur. Yumru üzerinde cilt kapalı kaldığında beyaz nokta denir. Yumru üzerinde cilt açılıp hava ile temas ederse siyah nokta oluşur.
Burundaki Gözenekleri Kapatan Ürünler
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapatılır sorusunun yanıtını en basit haliyle verecek olursak, yıkama, peeling, maske vb. ürünlerle siyah noktalardan arındırılan ciltte doğru tonik ve nemlendirici kullanımıdır.
Bunun için yapmanız gerekenler bir yemek kaşığı karbonatı az miktarda suyla karıştırarak macun kıvamına getirmek kadar kolaydır. Daha sonra macunu siyah noktaların olduğu alanlara nazikçe masaj yaparak uygulayın. Kuruyana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin ve ılık su ile durulatın.
Kabartma tozu, cildi ölü derilerden arındırmaya yardımcı olur. Ayrıca gözeneklerin derinlerine yerleşerek kirleri temizleme özelliğine sahiptir. Cildin daha az yağ üretmesine, sonuç olarak da daha az siyah nokta üretimine destek olur.
Cilt yüzeyinde kıl köklerinin yer aldığı foliküllerin veya bir diğer deyişle gözeneklerin yağ, deri döküntüleri veya kir ile tıkanması sonucunda siyah noktalar oluşur. Komedon olarak da adlandırılan ve aslında beyaz renkli olan bu birikintiler, cildin üst tabakasında hava ile temas ettiğinden zamanla siyah renk alır.
NASIL UYGULANIR? Limon suyu ve yumurta beyazını iyice çırpın. Bir miktar kağıt havlu koparın ve karışımın içine sokun ve kurumadan hemen siyah noktalarınızın olduğu bölgeye yapıştırın. 25-30 dakika sonra havlu kağıdı yavaşça kaldırdığınızda siyah noktaların bantta olduğunu fark edeceksiniz.
Siyah noktaları sıkmak sakıncalı değildir. Büyüyen ve gelişen siyah noktalar çıkarılmazsa gözeneklerin büyümesine neden olur.
DOĞAL VE BİTKİSEL ÖNERİLER
Evinizde yapabileceğiniz maskeler şunlardır; buhar banyosu, limon karbonat maskesi, limon bal maskesi, jelatin süt maskesi, yoğurt yulaf maskesi, yeşil çay maskesi, zerdeçal nane maskesi ve kil maskesi yaparak siyah noktalarınızdan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.
Cildi yumuşatan ve besleyen vazelini aynı zamanda siyah noktalardan kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Herkesin yaşadığı siyah nokta sıkarken tırnak izi kalma sorununu tamamen ortadan kaldıran bu yöntemle bebek gibi bir cilde kavuşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri