Eczane hizmetleri bölümü istihdamı bol olan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olduktan sonra pek çok eczane ortamında iş bulabilirsiniz. Eczane hizmetleri meslek yüksekokulu bölümünden mezun olan kişiler eczane teknikeri unvanına sahip olurlar. Bu unvan ile birlikte devlet ve özel eczanelerde çalışmaktadırlar.
Üniversite Sayısı: Eczane Hizmetleri bölümü toplam 69 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Eczane Hizmetleri Önü Açık mı? Eczane Hizmetleri Bölümü okumayı düşünenlerin akıllarındaki bir diğer soru ise bu mesleğin önünün açık olup olmadığıdır. Çalışma alanlarının çeşitliliğinden dolayı eczane teknikeri olarak iş bulabilmeniz oldukça mümkündür. Bu nedenle bölümden mezun olanların önü açıktır diyebiliriz.
Devlet kurumlarında çalışmak isteyen mezunlar için atamalar diğer birçok ön lisans programlarına göre oldukça yüksektir. KPSS Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan atamalara göre Eczane Hizmetleri bölümü en düşük atama puanı 81, 02235 olurken en yüksek atama puanı ise 88,13986 olmuştur.
Eczane Hizmetleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Eczanelerde hizmetlerinde doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç depolarında ara eleman olarak çalışan kişidir.
İlgili 43 soru bulundu
5- Zorunlu staj var mı? 20 iş günü zorunlu stajı bulunmaktadır. yeterli alt yapıya sahip midir? Uygulamalı dersler; Fenerbahçe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Uygulama Eczanesi ve Medicana Sağlık Grubu Hastanelerinin eczanelerinde yapılacaktır.
Staj ve İş Olanakları:
Bu bölümden mezun olan sağlık çalışanları, eczanelerde, kamu ve özel hastanelerde, ecza depoları, medikal sektör ve ilaç endüstrisi de dahil olmak üzere çeşitli alanlardaki iş yerlerinde eğitimli yardımcı ara eleman olarak çalışabilmektedirler.
2 yıllık Eczane Hizmetleri bölümü ile eczane açılmıyor. Açmanız için dgs sınavı ile eczacılık bölümüne geçiş yapıp mezun olmanız gerekmektedir.
Buna göre eczaneler sabah 9.00'da açılır, akşam 19.00'da kapanır. Eczanede, eczane çalışanı /eczane teknisyeninin çalışma süreleri haftanın altı günü, günlük sekiz saattir. eczane çalışanı /eczane teknisyenine bu süre içersinde, bir saat öğle arası ve yarım saatten az olmamak üzere iki kez çay ve sigara molası verilir.
Eczacı Mesul Müdür Maaşı: Net 24.000,00 TL (İlan tarihi 27.01.2023)
Eczacı Teknisyeni Ne Demek? Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır. Eczacı teknisyenleri; eczanelerde eczacıya yardımcı olmak üzere çalışırlar.
Yapılan değişiklik ile 663 Sayılı KHK ile getirilen eczacılarımızın kamuya KPSS ile alınması uygulaması kaldırılmıştır. Bundan sonra eczacılarımız herhangi bir sınava girmeden kura ile kamuya atanabilecektir.
"Yardımcı eczacı" tanımı getirilen yönetmeliğe göre, 2013 ve sonrasında eczacılık fakültesine girenler, mezuniyet sonrası serbest eczane açmak veya mesul müdür olmak isterse bir yıl süreyle yardımcı eczacı olarak çalışacak. Eczane açmak, işletmek ve ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olma şartı getirildi.
Eczane Hizmetleri mezunları, serbest eczaneler ve hastane eczaneleri, ilaç firmaları ve ilaç depolarında çalışma olanağı buluyor.
Eczane hizmetleri mezunlarına sınavsız dikey geçiş imkanı ile ülkemizde, eczacılık fakültelerinde aldığınız iki senelik ön lisans eğitiminiz geçerli olacak, bundan sonra yeniden bir birinci ve ikinci sınıf eğitimi almak zorunda kalmayacaksınız.
Eczane elemanı olmak isteyen kişilerin bir ön lisans bölümü olan Eczane Hizmetlerinden mezun olmaları ya da ilgili kursları tamamlamış olmaları gerekir.
Eczane hizmetleri 2 yıllık bir ön lisans programıdır. 4 dönemden oluşan bölümde öğrenciler eczane teknikeri olarak yetiştirilirler. Sağlık teknikeri olarak eczanelerde çalışan kişilerin iş alanları hem özel hem de kamuda mevcuttur. Eğitim sırasında tüm öğrenciler teorik ve pratik olarak birçok ders alırlar.
Eczacı dışında eczanede görev olan tüm personel Yardımcı Personel dir. Eczane Yardımcı Personeli (Kalfası) olabilmek için Eczane Yardımcı Personeli Sertifika Programı'na katılıp sertifikanızı almanız ve en az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir.
Stajyer Eczacı Ne Kadar Maaş Alır? Stajyer Eczacı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Stajyer Eczacı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 12.400 TL civarındadır.
Stajyer eczacı maaşı tüm zorunlu stajlarda olduğu gibi en az asgari ücretin üçte biri olmak zorundadır. Bu miktarın üstüne çıkan maaşlar tamamen aday ile eczacı arasında yapılan görüşmede netleşir. Stajyer eczacı olarak çalışmak isteyen bireylerin bir eczane ile anlaşması gerekir.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Bu programı tamamlayan mezunlar, eczanelerde, hastanelerde, ilaç depolarında veya sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. İlaç hazırlama işlemlerini gerçekleştirebilir, ilaçların depolanması ve dağıtımı süreçlerini yönetebilir, eczane stok kontrolünü sağlayabilir ve hasta danışmanlığı yapabilirler.
Zorunlu Çalışma Stajı Nedir? Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu öğrencilerinin mezun olabilmesi için şart koşulan zorunlu stajlarda stajyerin sigorta primleri okul tarafından karşılanmaktadır. Zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin %30'u ödenmek zorundadır.
9. KİMLER STAJ YAPAMAZ? Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 2021–2022 Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar, bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri