Limon suyu ile saç boyası akıtma Limon suyu siyah saç boyası akıtmak için sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. İçerisindeki asidik maddeler saç boyasının akmasına yardımcı olur. Saçlarınızı limonlu su ile haftada 1-2 defa yıkayabilirsiniz. Fazla yıkamak saçlarınızı kurutabilir dikkatli olun.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Karbonatı şampuanınıza birkaç çay kaşığı karıştırabilir ya da bir bardak suya bir tatlı kaşığı katarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun.
Siyah saçlar maalesef boya ile açık renklere çevrilemez. Kahve gibi tonlarda boya kullanırsanız, saçlarınızda birkaç ton değişim gözlemlenebilir. Ancak siyah saçı açmak için mutlaka saç açıcı kullanmanız gerekmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Eğer geçici siyah boyası ile saçlar boyandıysa 4 ya da 5 yıkamada akmaya başlar. Eğer orta ve kalıcı siyah saç boyası kullanıldıysa akma işlemi gerçekleşmez. Aynı zamanda kişinin yapacağı saç bakım işlemleri boyanın akmasını yavaşlatır ya da hızlandırır.
Siyah saçlarınızda renk değişikliğine gitmek istiyorsanız, saç renginizi aşama aşama değiştirmelisiniz. Yani hemen açık renk bir boya kullanmak yerine, siyaha yakın tonlar tercih etmelisiniz. Bu sayede renk değişikliği isteğiniz sürece yayılarak, saçlarınız yıpranmadan sonuç almış olacaksınız.
Siyah Saç Boyasının3 farklı türü Kaç Yıkamada Akar? Durumunu değişir. Eğer geçici siyah boyası ile saçlar boyandıysa 4 ya da 5 yıkamada akmaya başlar. Eğer orta ve kalıcı siyah saç boyası kullanıldıysa akma işlemi gerçekleşmez.
Vazelin ve aseton ürünleri de saç boyasına oldukça etki eden ürünlerdir. Bireyler vazelinden veya asetondan yardım alarak, deriye bulaşan tüm saç boya lekelerini temizleyebilir.
Isı, boyayı saçınızdan çıkarmaya devam eder. Bu nedenle günlük yıkamalarda çok sıcak su kullanılması tavsiye edilmese de amacımız boyayı saçtan biraz olsun çıkarmak olduğu için saçınızı şampuanaldıktan sonra sıcak su ile durulayın. Sıcak su rengi soymaya ve saç renginin açılmasına yardım eder.
- Ciltten boyayı çıkaran ve en çok bilinen yöntemlerden biri diş macunudur. Cildinizdeki boyayı çıkarmak için teninize macundan bir miktar sürün ve kuruması için bekleyin. Daha sonra teninizden macunu çıkarın, boya lekesinin yok olduğunu göreceksiniz. - Bir başka işe yarar yöntem ise vazelin sürmek.
Yeni Üye. canım saç kusturma dedikleri şey seni lavaboya alıyorlar ve saç yıkar gibi şampuan ile açıcıyı birbirine karıştırarak saçları çitiler gibi yıkıyorlar ve böylece saçtaki boya çözülüp lavaboya akıyor.. boyanın lavaboya akmasını da kusmaya benzettikleri için bu işleme kusturma deniyor...
Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
Limon asidik içeriği sayesinde saç boyasının akmasına yardımcı olur. Saç boyanızı limon kullanarak akıtmak için yapmanız gereken tek şey durulamadan sonra saçlarınızın fazla suyunu alıp limon suyu sıkmak ve 30 – 60 dakika arasında bekledikten sonra tekrar sıcak su ile durulamak.
3.Saçları sık sık yıkamak
Saç boyasının en kötü düşmanı sudur. Ayrıca saç boyasındaki kimyasallar, saçlarınızı suyun etkilerine karşı daha savunmasız hale getirir. Bu duş almaktan vazgeçmeniz anlamına gelmiyor.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Normal şampuanınla yapacağın gibi, bulaşık deterjanını ıslak saçına masaj yaparak sür. Sonra da sıcak suyla durula. Sıcak su, saçındaki boyanın gevşemesine yardım edecektir. Boyayı saçından tamamen çıkarmak için bunu birkaç kez ya da tüm hafta boyunca yapman gerekebilir.
Vazelin hava geçirmez ve sızdırmaz olduğundan boyanın derinizde leke bırakmasını engelleme konusunda çok etkilidir.
Doğal yağlar, boyanın saçınızdan akmasına neden olur. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ya da argan yağıyla saçlarınıza, haftada bir maske yapabilirsiniz. Saçları sabunla yıkamak; hem saçtan boya akıtma hem de saçın rengini açma konusunda, etkili bir yöntemdir.
Siyah saçı açtırırken, yukarıda da bahsettiğimiz gibi işlemler arasında yaklaşık 15 gün kadar bir süre geçmesi gerekir.
Eğer ilk kez saçlarınızı doğal renginin üstüne siyaha boyuyorsanız birkaç ay içerisinde akabilir. Ama uzun süredir saçlarınızı siyah renge boyatıyorsanız saç artık o boyayı tutar. Siyah saç tuttuktan sonra saçtan kendi kendine silinip gitmesi neredeyse imkansızdır, ancak siyah saçın saç açıcıyla açılması gerekir.
Siyah, karamel, sarı, kahve, kumral gibi renkler genel olarak akmıyor. Fakat boyanın altında açıcı varsa saç boyası kısa süre içerisinde akıyor ve renk değiştiriyor. Bu yüzden gri, pembe, mavi gibi saç renklerinin kalıcılığı kısa sürüyor ve ilk yıkamadan itibaren renk tonlarında oynama oluyor.
Pamuk Prenses'i andıran bu görünüm, siyah saçın yalnızca açık tenlilere yakıştığını düşündürüyor. Ancak doğru tonu tercih ettiğinde buğday veya esmer ten rengine sahip olanlar da siyah saç rengini kullanabilirler.
Siyah saçtan başka renge geçmek için açıcı kullanmak gerekebilir. Palette Deluxe Yoğun Renkler ile siyahtan istediğin renge kavuşmak mümkün. Yıllardır boyalı saçlarım için tek tercihim tabiki Palettte Deluxe.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri