Glikoz şurubu, tam hidrojenize bitkisel yağ(hindistancevizi),stabilizör(sodyum polifosfat,dipotasyum fosfat), süt proteini, emülgatör(yağ asitlerinin mono ve digliseritleri),topaklanmayı önleyici, renklendirici(beta karoten).
Özellikle süt tozu, krema, vanilya, fındık, karamel gibi aromalar, tatlandırıcı içeren kahveler vücudumuza zarar veriyor. Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozu en başta yer alıyor. Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor.
Glikoz şurubu, tam hidrojenize bitkisel yağ (palm çekirdeği), süt proteini, asitlik düzenleyici, stabilizör, emülgatör, topaklanmayı önleyici, tuz, aroma verici (süt).
Kahve kreması ve süt tozu aynı şey değil. Süt tozu üretiminde süt, belirli sıcaklıktaki çeperlere püskürtülür ve kurutulur. Böylece süt tozu tamamen ineğin memesinden çıkan sütün kurutulması ile elde edilir. Kahve kreması ise içinde çeşitli maddelerin bulunduğu bir karışımdır dolayısıyla ikisi birbirinden farklıdır.
Kahve kreması nedir sorusunun yanıtı aslında oldukça basit. Süt ve süt ürünlerinden elde edilen sıvı ya da toz formdaki krema, kahve kreması olarak adlandırılıyor. Profesyonel coffee shop ve restoranlarda kahve kreması, özel ekipmanlarla sütün uzun süre köpürtülmesi ile elde ediliyor.
İlgili 16 soru bulundu
Sorusuna yanıt şudur : Kahvenin kendisi değil, eklenen dış maddeler kilo alımına sebep olur. Bunlar şeker, şuruplar, tatlandırıcılar, süt tozu, krema, karamel tozu, çikolata taneleri vb. ilavelerdir. Şekersiz ve yukarıdaki ilave edilmiş ekstralar dışında kahve kilo alımına sebep olmaz.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kahve kreması, yoğun kahve tadını dengeleyerek ortaya yumuşak içimli kaliteli bir kahve çıkmasını sağlar. Sade kahve tüketemeyenler kahvelerinin tadını yumuşatmak için genellikle kahve kreması kullanırlar. Piyasada iki tip kahve kreması çeşidi vardır.
Kahveye hangi krema kullanılır? Filtre kahvenin tadını yumuşatmak için en çok tercih edilen krema çeşidi kapsül kremadır. Bu krema çeşidinin filtre kahve kreması olarak da adlandırıldığını duyarız. Kapsül kremaları büyük marketlerin pek çoğunda bulabilirsiniz.
İlk olarak süt köpürtücünün içine kabın 1/3 veya 2/3'ünü dolduracak şekilde soğuk süt eklenir. Süt ocak yardımıyla veya mikrodalga ie yaklaşık 70 dereceye kadar ısıtılır. 70 derece sıcaklığa ulaşan süt ocaktan veya mikrodalgadan alınır ve süt köpürtücüye dökülür.
Ayrıca içeriğinde bulunan birçok katkı maddesi ve tüketiciye bildirilmeyen aroma vericilerle adeta bir zehir olarak sağlığımızı etkiliyor. Kahve beyazlatıcısının içeriğinde bulunan melamin, karaciğer yağlanmasına yol açıyor. Bu bileşim özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor.
Türk kahvesin taze olup olmadığını anlamanın bir yolu da bir tutam kahveyi elinize alıp kahve zerreciklerinin birbirine yapışıp yapışmadığını kontrol etmek. Eğer birbirine yapışmıyor ve dağılıyorsa o kahve taze demektir, aksi takdirde ise elinizde tuttuğunuz kahvenin bayatlamış olduğunu anlayabilirsiniz.
Beyaz kahve, çok düşük sıcaklıklarda kavrulmuş kahvedir. Kahve çekirdekleri kavruldukça kafein miktarı azaldığı için, çok az kavrulan beyazımsı bu çekirdeklerin kafein oranı çok yüksektir. Lezzeti, geleneksel kahveden farklı olarak tatlı ve fındıksıdır.
Kahve kremaları süt ürünü içerebilir
Yine aynı sebeple bu ürünler veganlar için uygun değildir.
Taze pişirilmiş kahve, doğal olarak katkı maddesi veya koruyucu içermiyor. Ancak kahveye eklenen süt, krema, tatlandırıcı, şeker veya diğer katkı maddeleri bağırsak hareketlerini etkiliyor. Örneğin, süt ve krema laktoz içerdiğinden bağırsakların daha fazla çalışmasına neden olabiliyor.
Glukoz şurubu , tam hidrojenize bitkisel yağ (palm çekirdeği) , süt proteini , asitlik düzenleyici (dipotasyum fosfat , trisodyum sitrat , pentasodyum trifosfat) , stabilizör (sodyum polifosfat), emülgatör (yağ asiterinin mono ve digliseritleri , yağ asitlerinin mono ve digiseritlerinin mono ve diasetil tartarik asit ...
Krema, sütün homojenize edilmesi işleminden önce yüzeyinde biriken yağ tabakasının toplanması ile elde edilir. Bu nedenle yüksek oranda yağ içeren bir bileşendir. Paketli kremalar farklı yoğunluklarda ya da formlarda hazırlanabilir.
1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bekletin. Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
1 ölçek iri taneli espresso kahve çekirdekleri için 180 ml sıcak su hazırlanır. Arzuya göre 240 ml suyla da demlenmektedir. Kahve çekirdeklerine yapılacak basınç 35 ya da 40 saniye olmalıdır. Daha uzun süre demlenen kahve, caffe crema tadını değiştirebilir.
Pastacı Kreması İçin; orta boy derin bir tencere içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyun. Son olarak karışım üzerine 2 su bardağı süt dökün. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
Gelelim yapılışına; süt tozu ve toz şekeri bir tencerede çırpın. Karışıma yavaşça Hindistan cevizi yağı ekleyin ve topak kalmayana kadar karıştırın. Bu kremayı sadece sıcak kahveye değil soğuk kahveye de ekleyebilirsiniz. Püf noktası, karışımı hava sızdırmaz bir kapta muhafaza etmek.
“Krema” ve “Bitkisel yağ esaslı krema” yemek, sos, pasta ve tatlılarda kullanılan benzer ancak farklı ürünlerdir. ” Krema“, bolca süt yağı içeren bir süt ürünüdür. “Bitkisel yağ esaslı krema” ise kremadaki süt yağının yerini kısmen yada tamamen bitkisel yağların aldığı bir üründür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri