Herhangi bir çay tabağı içerisinde 1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu ve bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde diş macunu eklenir ve karıştırılır. Karıştırılan karışımlar saç boyası bulaşan bölgelere sürülür ve leke çıkarılır. Saç boyasını çıkarmak için makyaj temizleyici ürünleri de tercih edilebilir.
Yapmanız gereken tek şey kaliteli bir sabun ile birlikte ellerinizi en az bir dakika yıkamanızdır. Sonrasında saç boyasının tamamen çıktığını göreceksiniz. Eğer kadın saç boyası sıvı sabun yardımıyla çıkmadıysa aseton kullanmayı deneyebilirsiniz.
Sirke Kullanın
Sirke, saç boyası lekesini çıkarmak için harika bir doğal üründür. Sirkeyi kullanmak için bir pamuklu pedi sirke içine batırın ve yüzünüzdeki lekenin üzerine uygulayın. Yaklaşık beş dakika boyunca bekleyin ve ardından ılık suyla durulayın.
Kabartma tozu ve sıvı sabun karıştırılır bez yardımıyla ciltteki boya çıkarılır. Bebek yağı ciltteki boya lekelerini çıkarmak için kullanılabilir. En çok kullanılan yöntemlerden biridir. Diş macunu da ciltteki boya lekesini çıkarmada başarılı sonuç verir.
Saç boyası kullanırken, ellerini lekelememek için eldiven tak. Tırnaklarındaki saç boyası lekelerini çıkarmak için, bir damla likit fondötenle birkaç damla ispirtoyu karıştır. Lekeli kısma diş macunu sür, sonra Dove vücut şampuanı sürüp ellerini yavaşça yıka.
İlgili 21 soru bulundu
Herhangi bir çay tabağı içerisinde 1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu ve bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde diş macunu eklenir ve karıştırılır. Karıştırılan karışımlar saç boyası bulaşan bölgelere sürülür ve leke çıkarılır. Saç boyasını çıkarmak için makyaj temizleyici ürünleri de tercih edilebilir.
1 tatlı kaşığı karbonat içerisine birkaç damla limon sıkıp karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı boya lekesi üzerinde ovalayın. Karbonat ve sirke karışımı da aynı etkiyi vererek, boya lekesini elinizden çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Saçlarınızı boyamadan önce bulaşabilecek yerlere mutlaka vazelin uygulayın.
Bir makyaj pamuğunu boya çıkarıcıya batır, sonra da lekeli yeri bununla ovuştur. Renk çıkınca kalıntıları gidermek için bu bölgeyi sabun ve suyla yıka. Lekelenen cildini diş macunuyla ov. Cildine kaş boyası geldiyse diş macunuyla çıkabilir.
Vazelin hava geçirmez ve sızdırmaz olduğundan boyanın derinizde leke bırakmasını engelleme konusunda çok etkilidir.
Limon suyu ile saç boyası akıtma
Limon suyu siyah saç boyası akıtmak için sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. İçerisindeki asidik maddeler saç boyasının akmasına yardımcı olur. Saçlarınızı limonlu su ile haftada 1-2 defa yıkayabilirsiniz. Fazla yıkamak saçlarınızı kurutabilir dikkatli olun.
Karbonat, saçını ağartmadan boyanın rengini soldurmaya ve boyayı saçından çıkarmaya yardımcı olur. Bu temizleyici güç, saç boyasını solduran aktif bir bileşene sahip kepek şampuanıyla birleşince etkili bir boya çıkarıcı karışım elde edersin.
Beyaz sirkenin leke çıkarıcı özelliği kıyafete bulaşan saç boyası için de kullanılıyor. Yeteri kadar sıcak su içerisine deterjan ve göz kararı beyaz sirke ekleyelim. Yarım saat kadar lekeli kıyafetimizi bu karışım içerisinde bekletelim, sonrasında makineye atalım.
Normal şampuanınla yapacağın gibi, bulaşık deterjanını ıslak saçına masaj yaparak sür. Sonra da sıcak suyla durula. Sıcak su, saçındaki boyanın gevşemesine yardım edecektir. Boyayı saçından tamamen çıkarmak için bunu birkaç kez ya da tüm hafta boyunca yapman gerekebilir.
- Yüzünüze ya da elinize bulaşan boyayı daha çabuk çıkarmak için farklı bir yöntemde deneyebilirsiniz. Bunun için karbonat, limon suyu ve bulaşık deterjanını karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Bu macunu boyalı bölgeye sürün. Bir süre ovaladıktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.
Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz. Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.
Evde saç boyasını cildinizden çıkartabilmek için kullanabileceğiniz malzemeler arasında vazelin, bebe yağı, karbonat ve kül gibi malzemeler yer almaktadır. Saç boyasını yüzünüzden çıkartabilmek için asetondan da yardım alabilirsiniz.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Sıcak su boyanın saçtan daha hızlı ayrılmasını sağlayan etkenlerden biridir. Elbette suyun derecesini canınızı yakmayacak ve kendinize zarar vermeyecek ayarda tutmanızda yarar var. Her yıkamada mutlaka sıcak su kullanın. Saçınızı boyadığınız gün itibariyle sık sık yıkayın!
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın.
Boya kaş diplerine iyice girmeli. * Kaşlarınızı boyadıktan 3 dakika sonra boyayı çıkarma işlemine geçilir. Pamuk ped ile fazlalık olan boya alınır. İstenen renk elde edilmediyse kaş tekrar boyanabilir.
Vazelin, boyanın taşmasını önleyecek ve kaş şeklinizin daha net ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Vazelinin içine Hint yağı ya da Hindistan cevizi yağı eklerseniz, daha katı bir kıvam alır ve dağılmaz. Kaşlarınızı boyamadan 24 saat öncesinde ve sonrasında güneşsiz bronzlaştırıcılardan kullanmayın.
Tüm uyarılara rağmen, saç boyasıyla kaş açma işlemi yapacaksanız boyayı kaşlarınızda çok fazla bekletmemelisiniz. Saç boyası saçlarda ortalama 45 dakika bekletiliyor.
Bebek yağı, boya lekelerinin parçalanmasına ve kaldırılmasına yardımcı olur. Elinize bir miktar diş macunu alın ve el sabunu gibi ovalayın. Bir süre sonra elinizi suyla durulayın. Boya lekelerinin elinizden çıktığını görebilirsiniz.
Dolayısıyla deri üzerinde tabaka oluşturmayan, kına (Buhârî, Libâs, 66; İbn Mâce, Libâs, 34) saç boyası ve jöle gibi maddeler abdest ve gusle mani değildir.
vazelin ve pamukla sil yüzünü çıktığı kadar çıkar. kalanı da duşta sıcak suyla çıkar. yine kalırsa ardından tekrar vazelinle sil. sigara külüyle silenleri duydum. bir de boyanın o sıvısıyla siliyorlar. en azından asetondan güvenlidir bunlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri