Karasakız yakısı, karasakızın donmuş hali olduğu için ısıtılarak yumuşatılması gerekir. Isıtılmadığı takdirde ci lt yakıyı tutmayacaktır. Bunun için yakıyı bir fön makinesiyle ısıtın ve cildinize yapıştırın. Yine karasakız yakısını ci ltten çıkarırken, sıcaklık kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
Karasakız yakısı vücuttaki ağrılı bölgelere yapıştırılan bir tür ağrı kesici banttır. Bu tür bantlar çok etkili ağrıları tedavi etmek için oldukça etkilidir. Karasakız yakısı ağrıyı azaltır ve rahatlatır. Yakı genellikle bel ve boyun fıtıkları için çok sık tercih edilir.
ÇAM AĞACI KARASAKIZ YAKISININ KULLANIŞ ŞEKLİ: Yakı uygulamadan önce 10 Dakika serin bir yerde buzbolabında bekletilir. Uygulama esnasında koruyucu strecten ayırıp 10 dakika oda sıcaklığında bekletildikten sonra uygulama yapılacak bölgeye yapıştırılır. Belden aşağıda olan uygulamalarda 10 gün.
Kullanıldığı yerler: Kuyumculukta kalıp işlerinde kullanılır. Hayvanların yara ve eziklerine eritilerek yakı olarak kullanılır. Özellikleri: Çam ağacından elde edilir.
Serin yerde muhafaza ediniz. Bel fıtığına ,kırık, çıkık ve çatlaklara,ağrı ve romatizmalara, siyatik ve mafsal ağrılarına, ezik ve darbelere karasakız yakısı yapıştırılır. Ayrıca ayakta ağrı ve acı veren topuk dikenine, altını ıslatan çocuklar için kullanılmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Topuk dikeninin tedavisinde öncelikle; ağrı kesici kremler eşliğinde masaj ve soğuk uygulamalarına başvurulmaktadır. Masaj uygulaması ayak parmaklarını geriye çekerek topuk üzerine 5 dakika boyunca soğuk uyguladıktan sonra ağrı kesici kremler sürülerek yapılmalıdır. Bu uygulama günde 4-5 defa tekrar edilmelidir.
Topuk dikeni ilk basamak tedavisinde egzersizler çok önemlidir. Bunlar arasında ayak altında donmuş şişe yuvarlama (ark egzersizi), ayak tabanı germe egzersizleri gibi egzersizler vardır. Bu egzersizlerin uygulanması tedavi başarı şansını arttırır.
Karasakız yakısı, karasakızın donmuş hali olduğu için ısıtılarak yumuşatılması gerekir. Isıtılmadığı takdirde ci lt yakıyı tutmayacaktır. Bunun için yakıyı bir fön makinesiyle ısıtın ve cildinize yapıştırın. Yine karasakız yakısını ci ltten çıkarırken, sıcaklık kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
Limon ve tuz kullanarak hem sakızın kendisinden hem de sakızın yapıştığı yerde kalan o çirkin izden kurtulabilirsiniz. Eğer sakızdan tamamen kurtulmak istiyorsanız önce sakızı yapıştığı yerde biraz bekletip katılaşmasını sağlayın. Ardından yarım limonla hafifçe suyunu sıkıp kazır gibi yaparak sakızdan kurtulun.
Yakı Bandı ve Bileklikbr />br />Yakı bandı nedir ve ne işe yarar? Yakı bandı, eklem, sırt, kol ve bacak ağrılarında, ağrılı bölgeye uygulanan yapışkanlı banttır. Yakı bandı ağrılı bölgeye uygulandığında, enzim kısımlarında ki sinirlerindeki hareketlenmeye sağlar.
Yakı bandı vücudumda ne kadar kalmalı? Deri altına yeterince nüfuz edebilmesi ve ağrınızı hafifletebilmesi ya da geçirebilmesi için yakı bandının meseleli bölgede en az 4 saat kalması gerekmektedir. Ancak daha şiddetli ağrılar için 48 saate kadar tutulabilir.
Hangi Sıklıkta Kullanılır? Tekrarlayan kullanımlarda aynı bölgede kullanılacak ise 14 gün geçmelidir. Uygulanan yakı 2 günden fazla bekletilmemelidir.
Doğal Kara Sakız Yakısı 1 adeti 80-100 gr gelmektedir. Karasakız donmuş halde olduğu için kullanılırken ısıtılarak yumuşatılması gerekir. Isıtılmadığı takdirde cilt yakıyı tutmayacaktır. Bunun için yakıyı bir fön makinesiyle ısıtın ve kumaş kullanarak cildinize yapıştırın.
Yakı genellikle; boyun, bel, omuz ve bacak bölgelerindeki kas ve eklem ağrılarında doktor tavsiyesi ile kullanılır. Ağrı kesici etkisi göstererek ağrının şiddetine göre azalmasını veya dinmesini sağlayabilir.
1- VoltaPatch Isı Bandı'nı kılıfından çıkarın. 2- Isı bandı üzerindeki koruyucu filmi kaldırın. 3- Isı bandını, temiz ve kuru olan derinin ağrı hissedilen bölgesine (sırt, boyun veya omuz) yapışkan tarafı aşağı bakacak şekilde yapıştırın ve sıkıca bastırarak yapıştığından emin olun.
Kas, eklem rahatsızlıkları yanı sıra romatizma, siyatik ve lumbago tedavilerinde yardımcı olarak kullanılır. Yardımcı madde olarak Likit Parafin içerir. Kullanımı : Ağrılı bölgeye ovularak sürülür.
Ayrıca çok fazla sakız çiğnemek yine çene kaslarının yorulmasına ve zarar görmesine neden olabilir. Bu gibi nedenlerden dolayı mutlaka sakız dengeli ve düzenli bir şekilde çiğnenmelidir.
Yüzeyde sakız kazasından hiçbir hatıra bırakmayacak mucizevi ikili, temizlik alanındaki hünerlerine sıkça tanıdık olduğumuz limon ve tuz. Yapışan sakızı tamamen çıkardıktan sonra lekeli bölge üzerine bolca tuz serpin, yarım limon suyunu sıkın ve nazikçe ovun. Son olarak zaman kaybetmeden yıkayın.
Manilkara zopata ağacından elden edilen reçineyle imalata başlanılır. Bu ağaçta lâteks denilen kimyasal bir madde mevcuttur. Sakız üretiminin ikinci aşamasında bu kimyasal madde temizlenir. Son aşamada ise ağaçtan elde edilen reçinenin içerisine şeker, nişasta, aroma verici maddeler eklenir ve sakızlar meydana gelir.
Şanlı delikli yakısı, geleneksel Türk müziğinde ve özellikle Mevlevi ayinlerinde kullanılan önemli bir enstrümandır. Delikli yakası olarak da bilinen bu müzik aleti, deriden yapılmış ve üzerinde delikler bulunan bir borudan oluşur.
Karasakız, Trakya bölgesinde yetişen kırmızı şaraplık üzüm çeşididir. Bozcaada'da kuntra olarak bilinir. Uzun bir dönem konyak yapımında kullanılmıştır.
Kuyruk yağı ile fıtık tedavisi doğal yöntemle yapılmaktadır. Bunun için kuyruk yağını, eritip bal ve karabiberle karıştırmanız önerilir. Hazırlanan karışım boyun fıtığını hissettiğiniz bölgeye sürülür ve ardından kantaron yağı ile masaj yapılır.
İğne tedavisinden fayda görmeyen hastalara ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) tedavisi uygulanır. ESWT tedavisi şok dalgası, ses dalgası, halk arasında da “Topuk dikeni kırdırma ya da topuk dikeni kırma ” olarak da tabir edilen bir tedavi yöntemidir.
İşte topuk ağrısını tedavi etmek için kullanılan yaygın yöntemler: Dinlenme: Eğer topuk ağrınızın nedeni aşırı kullanım veya stres ise, dinlenmek ağrının iyileşmesine yardımcı olabilir. Ayaklarınıza fazla yük bindirmemeye çalışın. Buz Uygulama: Topuk ağrısını hafifletmek için ağrı bölgesine buz uygulayabilirsiniz.
Feridun Kunak'ın önerdiği bitkisel kür ile topuk dikeni domates, lahana yaprağı, biberiye yağı ve elma sirkesi ile tedavi edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri