Siyahların yıkanması sırasında yumuşatıcı kullanmanız tavsiye edilmez.
Siyahlarda yumuşatıcı kullanmayın çünkü yumuşatıcıların siyahları soldurma gibi bir dezavantajı var. Siyah pantolonunuzu ilk aldığınızda bir süre tuzlu su dolu leğende bekletmeniz boyaya ekstra mukavemet kazandırır. Siyah kotların renginin atmasında birincil suçlu yıkamadır.
Siyahlar için kullanılan deterjanların en popüleri Perwol siyahtır. Siyah renkli kıyafetlerin renklerinin solmadan ilk gün ki gibi kalmasına yardım eder. Beyazlar için kullanılan deterjanların başında omo gelir. Renkliler için de yine omo tercih edilebilir.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Bu sayede siyah çamaşırlar kaç derecede hangi programda yıkanır öğrenirsiniz. Şöyle ki: 40 derece siyahlar için uygundur. Sentetik olarak ayarlama yapılması gereklidir.
İlgili 18 soru bulundu
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Ancak yumuşatıcılar, kumaşın su alma kabiliyetini olumsuz yönde etkiler; bu nedenle havlu gibi asıl işi su emmek olan çamaşırlarda dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir.
Siyah renkli giysilerle renkli giysilerin bir arada yıkanması önerilmez. Siyah giysiler, yıkama esnasında renklerini bırakabilir ve diğer giysilerin rengini bozabilir. Renkli giysilerin yıkanması için renkli deterjanlar kullanılmalı ve ayrı bir yıkama işlemi için ayrılmalıdır.
Hal böyle olunca siyah çamaşırlar kaç derecede hangi programda yıkanır sorusunun yanıtı da otomatik olarak önem kazanıyor. Burada yıkamak istediğiniz kumaşın yıkama talimatlarından bağımsız ortalama bir değer vermek gerekirse, bu renklerdeki kıyafetlerinizi maksimum 40 derecede yıkamanız gerekiyor.
Beyazları bir arada, renklileri ve siyahları ayrı ayrı yıkamalısınız. Böylece renklerin karışmasını, beyazların grileşmesini veya diğer renklerle boyanmasını engelleyebilirsiniz. Beyaz kıyafetlerin yıkama talimatlarına bakarak makinede yıkanmaya uygun olduğundan emin olmalısınız.
onlar aynı renk olsa bile beraber yıkanmaz.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Çamaşır makinenize deterjan ve yumuşatıcıyı yeterli miktarda doldurmanız gerekir. Aksi halde çamaşırlarda leke oluşmasına neden olacaktır. Çamaşır makinesine önceden yumuşatıcı koyup bekletmek yumuşatıcının kalıntı oluşturarak çamaşırlarınıza bulaşmasına neden olabilir.
Bunun aksine yumuşatıcılar, deterjanı yıkayıp gideren en son durulama döngüsünde devreye girer, statik yapışmayı nötrler ve kumaşı yumuşatır, aynı zamanda aşınmaya karşı korur, rengi sabitler ve taze bir koku ekler. Tıpkı deterjan kullanarak kumaşı yumuşatamayacağınız gibi lekeleri de yumuşatıcı ile çıkaramazsınız.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun.
Yumuşatıcıyı koyduğunuz renkli bölüme Max (Maksimum) çizgisinin altında kalacak miktarda yumuşatıcı koyun ve çekmeceyi yavaş bir şekilde kapatın. Deterjan çekmecesinin hızlı kapatılmasından dolayı yumuşatıcı gözünde dalgalanma ve çekime neden olacağı için makine yumuşatıcıyı erken alır.
Doğru kullanıldığı sürece yumuşatıcı çamaşırlara zarar vermez.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Çamaşırların yumuşatılmasında sirkeye mesafeli duranlar ise karbonat veya çamaşır sodası kullanarak sirke ile aynı sonuca ulaşabilirler. Bunun için bir fincan kadar karbonat veya çamaşır sodasının yıkama öncesinde kullanılan deterjana karıştırılması yeterlidir.
Renkli kıyafetleri en fazla 800 devirde sıkmaya ayarlamanız gerekiyor.
Deterjanınız Kot Rengine Uygun Olmalı
Yıkama esnasında siyahlar ve koyu renkliler için özel deterjanlar kullanabilirsiniz. Yıkama sonrası kolay kuruma istiyorsanız yumuşatıcı kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri