Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sık sık rapor almak haklı fesih mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sık sık rapor almak haklı fesih mi?

İşçinin sık sık hastalanması ve bu nedenle rapor alması halinde işverenin geçerli nedenle fesih hakkının bulunduğunu belirten istikrar kazanmış yargı kararları bulunmaktadır. Yargıtay, sık sık hastalanma nedeniyle yapılan fesihlerin, 4857 Md.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

Sürekli rapor alan personel işten çıkarılabilir mi?

Sürekli rapor alan işçi işvereni zor duruma sokmaktadır. Sürekli olarak hastaneden rapor alarak işe gelmeyen işçinin sözleşmesi işveren tarafından haklı neden ile fesih edilebilmektedir. İşverene bu yetkiyi veren ise 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 25'in I-a bendidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Sık sık rapor alan işçi kıdem tazminatı alabilir mi?

İşçinin iş sözleşmesinin 'sık sık rapor alması' nedeniyle feshi, işveren açısından geçerli nedenle fesih sebebi oluşturduğu için bu sebebe dayanılarak yapılan fesih işleminde işçi kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulticaretgazetesi.com

Bir işçi en fazla kaç gün rapor alabilir?

Raporda kontrol muayenesi belirtilirse bu 10 gün sonunda hastalığın geçmemesi durumunda hekim, kontrol muayenesi yaparak çalışanın istirahatine devam etmesi için 10 gün daha rapor yazabilir. Böylece hastalık izni 20 güne kadar uzatılabilir. Ancak bir hekim, yılda en fazla 40 gün rapor yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Sık sık rapor alma geçerli neden?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesinin gerekçesinde sık sık hastalanma veya çalışamaz duruma getirmemekle birlikte işini gerektiği şekilde yapmasını devamlı olarak etkileyen hastalık halinin işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli fesih nedenleri olduğu belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

SÜREKLİ VE UZUN SÜRELİ RAPOR ALAN İŞÇİLERİN İŞTEN ÇIKARILMASI. SÜREKLİ UZUN SÜRELİ RAPOR ALMA FESİH

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Üst üste kaç kez rapor alabilir?

Kontrol raporunun ardından ya işe dönebileceği ya da tekrar en fazla 10 günlük rapor kullanabileceği yönünde karar çıkabilir. Bu durumda aile hekimleri en fazla 20 günlük rapor verebilir. Aile hekimleri dışındaki sağlık kuruluşlarındaki bir doktora muayene olunmuş ise yine tek seferde 10 günlük rapor verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Sürekli rapor alan personele ne yapılır?

Sık sık rapor alan işçinin izin süresi ihbar süresini geçmesi durumunda işveren İş Kanunu'na dayanarak haklı nedenle fesih edebilmektedir. İş akdinin feshi için taraflar birbirine yazılı olarak bildirim yapmaları gerekmektedir. İşveren sık rapor alan işçisine iş sözleşmesinin feshi için ihtar göndermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Ne kadar rapor alırsam işten atılır mıyım?

Buna göre işçinin raporlu olduğu süre, ihbar süresi + 6 haftayı geçiyorsa raporlu işçinin işten çıkarılması söz konusu olacaktır. Feshin haklı nedene dayanması için raporun kesintisiz olması ve ihbar süresini altı hafta aşması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anilakalin.av.tr

Özel sektörde bir yılda kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapor nedeniyle iş akdi fesih olur mu?

Hastalık durumunda işçinin iş sözleşmesi 4857 sayılı Kanunun 17'nci maddesindeki bildirim önellerini 6 haftayı aşması halinde işverence feshedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Raporlu işçiden savunma alınır mı?

Sonuç olarak, işçinin raporlu olduğu süre içinde iş sözleşmesi askıda olduğu için bu süre içinde savunma istenmesi hukuka uygun olmaz. Çünkü, askı süresi içinde temel edimlerden olan iş görme borcu askıya alındığından, bu borcun yerine getirilmesi ile ilgili savunma istenmesi uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

1 ayda 2 kere rapor alınır mı?

Tek hekim bir seferde 10 günden fazla rapor veremez. Bu nedenle rapor bitiminde eğer çalışır ibaresi varsa işçinin yeniden aynı hekimden veya başka bir hekimde rapor alması durumunda ilk raporun devamı sayılmaz ve SGK tarafından 2 günden sonrası için ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Aynı işyerinde 10 yıl çalışan istifa ederse kıdem tazminatı alabilir mi?

Kıdem tazminatına ilişkin düzenlemeler gereği kural olarak iş sözleşmesini kendi isteğiyle fesih eden işçinin (istifa), herhangi bir tazminat hakkı oluşmamaktadır. Çalışma süresinin belirli bir süreyi aşması, bu konudaki genel uygulamayı değiştirmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Özel sektörde en fazla kaç gün rapor alınır?

Çalışan hastalık izni, sağlık sorununa göre değişiklik gösterir. Ayakta tedavi uygulanan rahatsızlıkları için personellere maksimum 10 güne kadar izin verilir. Ancak bu istirahat döneminin ardından yapılan hekim kontrolüne göre rapor süresini 20 güne kadar uzatmak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

1 yılda en fazla kaç gün rapor alınır?

Yıllık Rapor Hakkı Ne Zaman Yenilenir? Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Rapor almak kıdem tazminatını etkiler mi?

Kıdem tazminatı hesabında esas olarak iş sözleşmesinin devam ettiği süreler geçerli olup, iş sözleşmesinin askıda olduğu dönem kıdeme dâhil edilmez. İşçinin raporlu olduğu dönemde iş akdi askıda kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Üst üste rapor alınabilir mi?

İş yeri hekimi sigortalı olan kişiye bir defada en fazla iki gün rapor verebilmektedir. Tek bir hekim raporu ile kişiler en fazla 10 günlük rapor izni kullanabilmektedir. Bunun yanında eğer kontrol muayenesi de raporda detaylı olarak belirtilmiş ise 20 günü geçmeyecek şekilde daha uzun kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Işyerine rapor verildiğinde maaş kesilir mi?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Kaç gün rapor maaştan kesilir özel sektör?

SGK, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 18. maddesi gereği, raporlu olunan 3. gün ve sonrası için rapor parası ödemesi yapıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Çalışamaz raporu ile tazminat alınır mı?

Bu durumda olan işçiler bazen rapor aldıkları için bazen de rapor süresinin uzunluğu nedeniyle işten çıkarılıyor. İşten çıkarmalarda çoğu kez tazminat ödenmiyor. Hemen belirtelim hastalık nedeniyle işten çıkarılan işçilerin kıdem tazminatı alma hakkı var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yaklasim.com

Rapor alan bir işçi şehir dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporlarının işçinin ikametgahının bulunduğu il sınırları içerisinde yer alan sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi esas olmakla beraber bazı zorlayıcı ve zorunlu nedenlerle başka bir yerde düzenlenmesi de mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

İşveren işçiyi ne zaman işten çıkarabilir?

İşveren işçiyi işten çıkarmak istediğinde, işçiye önceden durumu bildirmelidir. İşverenin, işçinin hizmet süresi 6 aydan az ise 2 hafta, 6 ay-1,5 yıl arasında ise 4 hafta, 1,5 yıl-3 yıl arasında ise 6 hafta ve 3 yıldan fazla ise 8 hafta önce, işçiyi işten çıkaracağını işçiye bildirmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

1 ayda en fazla kaç kere rapor alınır?

Kişinin çalıştığı iş yerinde bulunan iş yerleri hekimi, ayda en fazla 2 gün istirahat rapor verme hakkına sahiptir. Aynı zamanda aile hekimleri de kişinin rahatsızlığına göre rapor verebilir. Ancak aile hekimleri de ayda en fazla 10 gün rapor verme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

İşçi tarafından sağlık nedeniyle fesih nasıl yapılır?

İşçinin sözü edilen nedenlere dayanan hastalık ya da sakatlığının, ardı ardına üç gün ya da bir ay içinde beş iş gününü aşması halinde işverenin derhal fesih hakkı doğar. Bu devamsızlık günlerinin, devamsızlığın yapıldığı aynı gün düzenlenmiş bir tutanak ile ispatlanması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

SGK tarafından rapor ücreti ödenmesi için en az 3 gün rapor alınması gerekmektedir. İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT