E-nabız patoloji sonucunu öğrenmek isteyen kişiler ilk olarak sisteme giriş yapmaktadır. Kimlik numarası ve şifre yardımı ile sisteme kayıt yapılarak giriş işlemi gerçekleşmektedir. Giriş işleminin ardından site içerisinde yer alan tahlil sonuçları bölümünden yapılan tüm tahlillerin sonuçlarına erişim sağlanmaktadır.
Patoloji sonuçları işlemin yapıldığı hastaneye başvurmadan E-Nabız sistemi üzerinden de takip edilebilir ve öğrenilebilir. Patoloji sonucunu öğrenmek için sistem tarafından istenilen bilgiler girilerek T.C Kimlik Numarası üzerinden patoloji sonuçlarına ulaşılabilir.
Hastaneye gitmeden biyopsi sonucunu öğrenmek için yapacağınız ilk şey internet üzerinden e-nabız sistemine giriş yapmaktır. Bunun için T.C. kimlik numaranız ve oluşturduğunuz şifre yeterli olacaktır. E-nabız sistemine giriş yaptıktan sonra tahlillerim menüsünde biyopsi sonucuna ulaşabilmeniz mümkündür.
Smear testi sonuçları diğer tüm testler gibi e-Nabız uygulaması üzerinde "Tahlillerim" bölümünde gözükmektedir. Ancak test sonuçlarının mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından yorumlanması gerekir.
Merhaba, Ulusal HPV-Smear Tarama Raporlama Merkezi Sonuç Sorgulama Adresine Hoşgeldiniz. Doğru sorgulama yapabilmek için; Aşağıdaki Hasta Barkod No Alanına Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM),Sağlıklı Yaşam Merkezi (SHM) veya (AHBS)Aile Hekiminizden Aldığınız Barkod Numaranızı ve Hasta T.C.
İlgili 24 soru bulundu
Test sonucu doktorun hasta sistemine düştükten sonra ender durumlar haricinde e-nabız sistemine de eş zamanlı olarak düşer. Yani smear test sonucunuz doktorunuzun sistemine düştüğü an ortalama 2 ila 3 gün içinde e-nabız sistemine de düşer.
Smear testi halk arasında simir testi, sürüntü testi, pap test, pap simir veya rahim ağzı kanseri testi olarak da ifade edilmektedir.
Patoloji sonuçlarını merak eden ya da sonuçları görmek isteyen kişiler e-nabız sistemi üzerinden sonuçlarına kolaylıkla ulaşabilmektedir.
Smear testi sonucunun değerlendirilmesi
Normal smear sonucu: Tespit edilen hücreler rahim ağzında olması gereken hücrelerdir. Sonuç negatif olarak da değerlendirilir. Yani rahim ağzında sorun oluşturacak bir değişiklik olmamasıdır.
Smear testi sonuçlanması çok uzun süren bir test değildir. Tabi ki testin yapıldığı kurumun sitemine göre değişse de yaklaşık 2-3 gün içerisinde sonuç alınır.
Gerek tarama ve tanı testleri sonrasında, gerekse serviksten alınan veya dökülen parçaların patoloji laboratuarına gönderilmesi sonrasında gelen patoloji raporunda KARSİNOM tanısının olması rahim ağzı (serviks) kanseri tanısı koydurur. Artık kanser durumu oluşmuştur.
Ne kadar sürede sonuçlanır? Patoloji sonuçları alınan hücre ya da dokunun niteliği, şüphe duyulan hastalığın tanı güçlüğüne bağlı olarak tanı elde etme süresi değişmektedir. Sıklıkla kesin tanı için ek istenilecek testlere bağlı 2-10 gün arasında sonuçlar elde edilmektedir.
Patolojik incelemeler sonucunda negatif sonuç elde edilmesi, biyopsi yapılan dokuda kanser bulgusuna rastlanmadığı anlamına gelmektedir.
Bazı durumlarda incelenen dokuya ve hastalığa bağlı olarak bu süre 2 güne kadar düşebilir. Ancak hastadan alınan dokunun niteliği, hastanedeki doluluk oranı ve olası hastalığın tanı güçlüğü gibi farklı etmenler bu sürenin 15 güne çıkmasına sebep olabilir.
Raporun sonunda bazen Malignite bulgusuna rastlanmadı şeklinde bir yazı olabilir. Bu inceleme sonucu kanser ile ilgili hiçbir bulgunun görülmediği anlamını taşır. Eğer memede patoloji incelemesi sonucu kanser ile ilgili bir bulgu var ise bu malignite var demektir.
E nabızda zaten referans dışı olduğu zaman kırmızı yazı ile belirtiyor eğer kırmızı işaret yok ise normal yeşil ok var ise sıkıntı yok demektir.
Smear testi sonucu e-nabızda gözükür mü
Ancak smear testi sonuçlarını kişi kendisi yorumlanmalıdır. Gereksiz endişeye mahal verebilir.
HPV pozitif olan kadınlar smear sonuçları ne olursa olsun mutlaka kolposkopi adı verilen büyük büyütmeli özel bir teknikle rahim ağzı yüzey hücreleri incelenmeli, belirli şüpheli yerlerden biyopsi alınmalıdır.
Şüphe duyulan meme dokusuna yapılan biyopsi işleminde alınan parça laboratuvara gönderilmektedir. Uzman patoloji doktoru tarafından gerekli incelemeler yapılmaktadır. Doktor, biyopsi sonucunu pozitif saptarsa kanserin varlığı söz konusudur. Sonuç negatif ise kanser yok demektir.
Standar uygulamada; biyopsi anında iğne içine alınan doku formol sıvısı içeren bir kaba yerleştirilerek patoloji laboratuvarına gönderilir. Burada patoloji laboratuvarlarının çalışma hızı ve teknik yeterliliğine göre 1 ila 3 gün içinde patoloji uzmanı tarafından mikroskobik inceleme yapılarak ve sonuç rapor edilir.
Direkt olarak e-Nabız üzerinden de giriş yapılabilir. e-Nabız mobil uygulaması ya da www.enabiz.gov.tr internet sitesine girilir. Açılan sayfaya kimlik numarası ve şifre bilgileri girilir. "Sonuçlar" ya da "Tahlillerim" menüsüne girilerek istenilen kan tahlili sonuçları görüntülenebilir ve PDF olarak indirilebilir.
Smear Testi, rahim ağzı ( serviks ) denilen bölgeden 5-10 saniye gibi kısa süre içinde ağrısız olarak fırça yardımıyla sürüntü alınması işlemidir. Rahim ağzı, rahmin vajina içinde yer alan kısmı olup jinekolojik muayene esnasında spekulum uygulaması ile gözle görülebilen kısmıdır.
Smear testi veya rahim ağzı yayması, rahim ağzı kanserinin ve ideal olarak da rahim ağzı kanserine neden olan hücresel değişikliklerin erken saptanmasında kullanılan bir tarama testidir.
PAP SMEAR TESTİ NE İŞE YARAR? Pap Smear rahim ağzı kanserinin erken belirtilerini arar. Cinsel yolla bulaşan diğer enfeksiyonlar da vajinal mukus test edilerek kontrol edilir. Bu ziyarette, seninle ilgilenen sağlık personeli genel sağlığını da kontol eder ve yaşam tarzına dair sorular sorar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri