SMS göndermek için öncelikle cep telefonu üzerinden kısa mesaj servisi bölümüne giriş yapmak gerekir. Daha sonra otomatik olarak telefon numarası eklenir ya da tuşlar vasıtasıyla numara eklenir. Bundan sonra ise mesajı yazmak suretiyle gönder tuşuna basmak yeterlidir.
Operatörünüzün SMS, MMS veya RCS mesajlarını desteklediğinden emin olun. Mesaj göndermek/almak için yeterli miktar bulunup bulunmadığını anlamak üzere planınızı veya kredi bakiyenizi kontrol edin. Sinyaliniz olup olmadığını kontrol edin. Uçak modunun etkin olup olmadığını kontrol edin.
İlgili 32 soru bulundu
Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez. Engellenmeden önce gönderilen mesajları görebilirsiniz ancak yeni mesajlar gönderemezsiniz.
Eğer bir kişi sizi Instagram'da engellediyse, bu kişiyle artık doğrudan mesajlaşamazsınız. Mesajlarınıza erişim sağlayamaz ve yeni mesajlar gönderemezsiniz. Ayrıca, engelleyen kişinin size gönderdiği mesajları da göremezsiniz.
Mesajlar, operatörün baz istasyonundan alıcının cihazına başarılı bir şekilde iletildiğinde "iletildi" olarak raporlanır. Bu durum yine de mesajın alıcıya ulaştırıldığını ya da alıcının cihazında doğru bir şekilde görüntülendiğini garanti etmez.
Hala SMS gelmiyorsa telefonunuzla ilgili aşağıdaki kontrolleri yapınız. Telefonunuzda SMS almayı engelleyici bir program olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzda şebekenin olduğuna emin olunuz. Operatörünüz ile iletişime geçerek hattınızın SMS ayarlarını kontrol ettiriniz.
Sadece aramaya kapandıysa SMS gelir fakat aranmaya da kapandıysa SMS gelmez.
Paketsiz kullanımda konuşmanın dakikası 2,45 TL , SMS gönderimi ise 1,75 TL'dir. 03.11.2023 Tarihi itibarıyla paketsiz kullanımda konuşmanın dakikası 2,45 TL, SMS gönderimi ise 1,75 TL olarak güncellenmiştir.
SMS (İngilizce: Short Message Service; Türkçe: Kısa Mesaj Hizmeti), cep telefonu aracılığı ile yazılan mesajın bir cep telefonundan diğer bir cep telefonuna gönderilmesi, mesajlaşması hizmetidir.
Flash SMS, kullanıcı etkileşimi olmadan doğrudan ana ekranda görünen ve gelen kutusunda otomatik olarak depolanmayan bir SMS türüdür. Bu nedenle, Flash SMS, standart bir SMS teslimatına katma değerli bir hizmettir. En çok hassas bilgileri iletmek ve bir alıcının dikkatini hemen çekmek için kullanılır.
iMessage okundu bilgisi, iMessage kullanıcılarının, mesajlarının ne zaman okunduğunu bilmesini sağlar. Okundu bilgisi açıkken size iMessage'ı gönderen kişi, siz mesajı okuduktan sonra mesajın altında bir Okundu göstergesi alır. Okundu bilgisi kapalıyken kişi yalnızca mesajın gönderildiğini görür.
İleti ve ekleri gizli modda gönderme
Android telefon veya tabletinizde Gmail uygulamasını açın. E-posta oluştur'a dokunun. Gizli mod'a dokunun.
-Apps / Uygulamalar menüsünü ziyaret edin. -Sağ üst kısımda bulunan ve üç noktalı simgeye dokunun ve Default apps / Varsayılan Uygulamalar'a erişin. -Messaging apps / Mesajlaşma Uygulaması seçeneğine dokunun. -Kullanmak istediğiniz kısa mesaj uygulamasını seçin ve Tamam butonuna dokunarak seçiminizi kaydedin.
Turkcell Uygulaması - Ayarlarım
www.turkcell.com.tr üzerinden hesabınıza giriş yapın. Menüden "Bilgi/Eğlence Servis SMS'leri bölümüne tıklayın. Buradan dilediğiniz tür mesajları listenize ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Seçeneklerinizi belirledikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayın ve işleminizi tamamlayın.
Bir mesaj oluşturduğunuzda, gönder düğmesinde ve mesajın zaman damgasının yanında bir kilit simgesi varsa uçtan uca şifreleme kullanılıyor demektir. Siz veya mesajlaştığınız kişi RCS sohbetlerini kaybederseniz artık gönderdiğiniz veya aldığınız mesajlar için uçtan uca şifreleme kullanılamaz.
Genellikle "metin mesajı" olarak anılan SMS (Short Message Service veya Türkçe haliyle Kısa Mesaj Servisi), cep telefonları ve akıllı telefonlar dahil olmak üzere mobil cihazlara 160 karaktere kadar (5 bit modu kullanılıyorsa 224 karakter sınırı) kısa mesaj gönderme hizmetidir.
Uçtan uca şifreleme nedeniyle, kişinin telefonunun çevrimiçi olması gerektiği için söz konusu kişinin mesajının size iletilmesi biraz zaman alabilir. Siz veya sohbet ettiğiniz kişi yakın zamanda WhatsApp'ı yeniden yüklediyseniz ya da WhatsApp'ın eski bir sürümünü kullanıyorsanız bu durumla karşılaşabilirsiniz.
Belirli bir kişiyi veya telefon numarasını engellediğinizde o kişiden veya numaradan gelen mesajlar teslim edilmez. (Mesajı gönderen kişi mesajının engellendiğini bilmez.)
Aranan telefonda sadece bir zil sesi duyuyorsanız ya da zil sesi hiç duymuyorsanız bu durum aranan kişinin sizi engellediğini gösterir. Aynı zamanda meşgul sinyali ve meşgul sinyalinin ardından bağlantının kesilmesi de karşınızdaki kişinin sizi engellediğini gösterir.
Yani hat daha bağlanmadan düşüyor. Numara engelleme ile ilgili bilinmesi gereken bir diğer önemli bilgi de engellenen kişinin çağrılarını engelleme işlemini yaptıktan sonra göremeyeceğinizdir. Yani birini engellediğiniz zaman sizi arayıp aramadığını öğrenemezsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri