Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

SMS mesajları delil olur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » SMS mesajları delil olur mu?

Peki, çoğu zaman önemli onaylar vermekte de aracı olarak kullandığımız sms'ler yasal olarak delil midir? YARGITAY'A göre telefon sms mesajı hukuka uygun delildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sulhhukuk.com

Whatsapp yazışmaları delil sayılır mı?

Bu şartlar, “delili sunmak isteyen kişi, söz konusu Whatsapp yazışmasının tarafı olmalı ve yazışma bizzat kendisi tarafından kayıt altına alınmalıdır.” şeklindedir. Yani WhatsApp üzerinden yapılan bir yazışmada hesabın sahibi, o yazışmadaki ifadeleri delil olarak kullanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Mesaj delil olur mu?

Buradan hareketle, yargıya taşınmış bir hususta, WhatsApp mesajlarının yasal delil olarak dosyaya dahil edilebilmeleri için, hukuka uygun yollarla elde edilmeleri gerekir. Bunun için ise, mesajlaşmanın tarafı olan bir kişi tarafından bizzat kayıt altına alınarak dosyaya delil sıfatıyla sunulması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Sosyal medya mesajları delil olur mu?

Sosyal Medya Mesajları ve Gönderileri Hangi Davalarda Delil Olabilir? Ceza davaları, boşanma davaları gibi davalarda sosyal medya mesajları hukuka uygun toplanıldığı sürece delil olarak kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kasaroglu.av.tr

Telefon konuşmaları delil olarak kullanılabilir mi?

Telefon kayıtları

Kişinin kendi telefonunda yer alan ve kendisine gönderilen whatsapp konuşmaları delil olarak kabul edilebilecektir. Zira bu halde hukuka aykırı yollarla elde edilmiş bir kayıt yoktur. Konuşmaların ekran görüntülerinin alınması da mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Whatsapp Mesajlarının Delil Niteliği Var Mı? | Av. Bilal Çelik

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mahkeme kararıyla telefon konuşmaları çıkar mı?

Telefon kayıtları; sadece süre, tarih, saat gibi bilgilerden oluşmaktadır. Telefon operatörleri, geçmişe dönük telefon kayıtlarını 5 yıl süreyle tutma yükümlülüğüne sahiptir. Bireysel talepler doğrultusunda telefon kayıtları paylaşılmamakla beraber mahkeme kararının bulunduğu hallerde delil olarak sunulabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Ekran görüntüsü ile dava açılır mı?

Whatsapp ekran görüntüsü resimleri hukuka uygun yollar kullanılarak temin edilmiş ve mahkemeye sunulmuş ise görüntüler delil olarak kabul edilmektedir. Delil olarak sunulmuş olan kişi konuşma taraflarından biri olduğu zaman bu görüntüler delil olarak kabul edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Mahkeme yolu ile WhatsApp kayıtları çıkar mı?

Yine HMK 189/2. hükmü uyarınca da, boşanma davasında delil değeri olmayacaktır. Kişiler örneğin Whatsapp üzerinden eşin üçüncü kişilerle olan konuşma içeriklerini elde edemezler. Ancak GSM operatörleri üzerinden bir kısım iletişim kayıtlarının tespitini Mahkemeden isteyebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Ekran görüntüsü tek başına delil olur mu?

Elektronik ortamdaki fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcılar, diğer delillerle desteklendikleri takdirde "delil" olarak hükme esas alınabilir. Bu veriler tek başına vakıaların ispatına yeterli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

Savcılık instagram mesajlarına ulaşabilir mi?

Delilin whatsapp, facebook, twitter veya instagram gibi sosyal medya üzerinden herkesin görebileceği ve erişiminde gizlilik ihlalini oluşturmayacak şekilde kolay olması sonucunda elde edilmesiyle mahkemede ispat aracı olarak kullanılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Polisler telefon mesajları okuyabilir mi?

Kolluk görevlisi elinizdeki telefona suçta kullanıldığı veya suça ilişkin delil elde edildiği gerekçesi ile el koyabilir, bunu karıştırabilir ve bu durumda Whatsapp'a da ulaşabiliyorsa, mesajlarınızı ve rehberiniz ile resimlerinizi inceleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Savcılık WhatsApp mesajlarını görebilir mi?

Yurtdışı merkezli olması sebebiyle ve ülkemizde herhangi bir ofisi bulunmaması sebebiyle Savcılık Whatsapp Konuşmalarına Ulaşılabilir mi sorusunun cevabı özetle “hayır”dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adlibilisimuzmani.com

Instagram mesajları mahkemede delil olur mu?

“Elektronik ortamdaki fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcılar, diğer delillerle desteklendikleri takdirde "delil" olarak hükme esas alınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelhukuk.com

WhatsApp mesajları mahkemeye nasıl sunulur?

WhatsApp mesajlarının da mahkemeye delil olarak sunulabilmesi için öncelikle hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş olması gerekir. Bu da ancak yazışmayı delil olarak sunmak isteyen tarafın WhatsApp yazışmasının tarafı olması ve yazışmayı bizzat kayıt altına alması durumunda mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Eskiye dönük WhatsApp konuşmaları çıkar mı?

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, WhatsApp'ta eski mesajları (örneğin; 1 sene önceki mesajlar) geri getirmek mümkün değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

WhatsApp durum ekran görüntüsü almak suç mu?

Haberleşmenin gizliliğini ihlal WhatsApp mesajlarının hukuka aykırı bir şekilde, 3. şahıslar ile diğer tarafın rızası olmaksızın paylaşıldığı takdirde suç olur. Dolayısıyla WhatsApp konuşmalarının ekran görüntüsünün alınması, sosyal mecralardaki konuşmaların fotoğrafının çekilmesi tek başına suç teşkil etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Ekran görüntüsü kanıt sayılır mı?

Son zamanlarda herkesin rahatlıkla telefonundan bir tuşla aldığı ekran görüntüleri mahkemeye delil olarak sunulmak istenmektedir. Fakat ekran görüntüleri üzerinde rahatça oynama yapılabileceği göz önüne alındığında bu deliller mahkemelerde tek başına delil olarak kabul edilemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

Ekran görüntüsü Alma yasal mı?

Ses Ve Ekran Görüntüsü Almak Suç Mu? Kişiler arasında gerçekleştirilen konuşmaların ses kaydının ya da ekran görüntüsünün alınması “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçu teşkil eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Ekran görüntüsü almak suç mu?

2. Özel Hayatın Gizliliğini İhlal ( TCK m. 134) Açıklandığı üzere izinsiz ses ve görüntü kaydı alınması hali, en temel haliyle Türk Ceza Kanunu'nda yer alan özel hayatın gizliliğini ihlal suçu kapsamında değerlendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Mesaj aldatma sayılır mı?

Sosyal medya hesaplarındaki yazışmalar ve paylaşımların boşanma davasında delil olması için hukuka uygun yollardan elde edilmesi gerekir. Sahte bir sosyal medya hesabı aracılığı ile elde edilen yazışmalar hukuka aykırı olarak kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

WhatsApp mesaj dökümü nasıl alınır?

1. Sohbeti açın. 2. Diğer seçenekler > Diğer > Sohbeti dışa aktar'a dokunun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: faq.whatsapp.com

Hangi davalarda telefon kayıtları istenir?

Konuyla ilgili Yargıtay içtihatları da yakından incelendiğinde boşanma davalarında geriye dönük telefon kayıtlarının incelenmesi istenebilmektedir. Söz konusu kayıtlar çoğunlukla davacı olan eşin davalının kendisini aldatmasını düşünmesi ya da bu hususta aldatma olayını kanıtlamak istediği vakalarda talep edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

Telefonda hakaret nasıl ispat edilir?

Örneğin Whatsapp, SMS, mektup, e-posta, kamera kayıtları, ses kayıtları, radyo veya televizyon programı kayıtları ya da tanıkların huzurunda hakaret suçunun gerçekleşmesi ile söz konusu suç ispatlanabilir. Hakaret suçunun ispatı için özel bir delil, yol öngörülmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Boşanma davasında sosyal medya hesapları incelenir mi?

Boşanma davalarında; örneğin bir eş diğer eşin sosyal medya hesabına girmeden, onun özel şifrelerini kullanmadan herkese açık olarak paylaştığı fotoğraf, yazı, video gibi verileri veya yer bildirimlerini, herkesin görebildiği diğer paylaşımları, boşanma davasında delil olarak kullanılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Anonim hesaba hakaret etmek suç mu?

Anonim bir şekilde, sosyal medyada yer alan başka bir kullanıcıya hakaret etmeniz durumunda bu fiil hakaret suçunu oluşturacaktır. Her ne kadar sizin kimliğiniz belirli olmasa da hakaret edilen kişinin kimliği belirlidir ve bu kişinin onur, şeref ve saygınlığına bir saldırıya uğramıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barisselcuksahin.av.tr
Önceki makale
Sehven yok ne demek?
Sonraki makale
Çeyizi kim hazırlar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT