Ortaöğretimde 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. 6 dersten kalan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Açık liseye istisnai durum dışında geçiş yapılamayacak.
Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilerin okul dışında kalmaları gerekmeyecek. Sınıfta kalan öğrenciler, kayıt dönemini/yıl sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), açık liselere geçişler zorlaştırıldı ve sadece istisnai durumda olan öğrencilerin açık liseye geçebilmesine karar verildi. Bakanlığın yeni düzenlemesiyle örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler zorlaştırıldı.
İlgili 33 soru bulundu
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
MEB'in resmi internet adresinden yapılan açıklamada; "Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
12. sınıftan açık liseye nasıl geçilir? Geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Açık liseye geçmek isteyen öğrencilerin öğrenim süresi içinde iki defa sınıf tekrarı olması gerekiyor. Bu durum gerçekleşirse öğrencilerin okulla ilişi kesilerek veli ve öğrenci talebine göre açık liseye geçişi sağlanabilecek.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Liselerde, devamsızlıktan kalan ve derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek. Öğrenciler, istemeleri halinde kayıtlarını, mesleki eğitim merkezi diploma programına aktarabilecek.
Hayır, okullarda öğrencilere verilen disiplin cezaları öğrencinin siciline eklenmemektedir.
Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.
AÖL'ye geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yılsonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.
Örneğin 2 kere sınıfta kaldınız, okuldan atılırsınız. Mesleki okullara veya açık öğretime kayıt yapmanız gereklidir. Çoğu okul için bu durum böyledir. 2 sene sınıfta kaldım, okula gidebilirmiyim diyorsanız, kalmanız kesinleştiyse o sene sonuna kadar gidebilirsiniz ancak sene sonunda okul ile ilişiğiniz kesilir.
Kayıt Yenileme Sınav Ücreti Olarak 160 TL Olarak Anlaşmalı Bankalara Yatırılacak. Anlaşmalı Bankalar, Ziraat Bankası, Halk Bankası Ve Vakıflar Bankası.
Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP'ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.
Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2022 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. 50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme ...
Ancak Açık öğretim lisesi Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 170 kredi tek başına yeterli değidir. Dönemi en az 5 dönem veya üzeri olmalıdır. Ortak ve zorunlu dersleri nin başarılmış olmalı yada muaf olmak gerekmektedir. Kredisi ise 170 ve üzeri olmalıdır..
TRANSKRİPT BELGESİ AÖL Transkript Belgesi, öğrencilerin Açık Öğretim Lisesinde öğrenimleri boyunca almış oldukları dersleri ve bu derslerden aldıkları notları ve kredileri gösteren bir belgedir. Bu belgeden isteyen öğrencilerin bir dilekçe ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
2. dönem açığa geçilir mi sorusu çok soruldu. Evet 2. dönem açığa geçmek mümkün ve bu videoda açık öğretime geçilir mi sorusunun yanında açığa geçmek mantıklı mı, açık lise avantajları dezavantajları neler gibi sorulara da cevap vermeye çalıştım.
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
AÖL KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ 2023-2024
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül'de başladı ve 16 Ekim tarihinde sonlanıyor. Öğrenciler kayıt ve kayıt yenileme başvurularını aol.meb.gov.tr adresinden gerçekleştiriyor.
İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri