Soğuk sıkım olarak salata ve yemeklere sonradan dahil edilmesi önerilen çörek otu yağının günde 1 tatlı kaşığı şeklinde kullanımı tavsiye edilir. Daha fazla kullanımı sonucunda yan etkiler oluşturma ihtimali bulunmasından dolayı uzman bir doktora danışılması önemlidir.
Aç karna içilen yağı bağırsak solucanlarından kurtulmada etkilidir. Hafıza ve dikkati güçlendirir, bilişsel faaliyeti arttırır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
Çörek otu yağı dahili ve harici olarak kullanılabilir. Direkt değil; ancak su ile karıştırılarak içilebilir.
Gece ise yatmadan önce bir su bardağı suyun içerisine bir çay kaşığı kadar çörek otu yağı ekleyip bu suyu içmelisiniz. Bu süreci tekrarlamak iştahınızı kesecek ve zayıflamanıza yardımcı olacaktır.
İlgili 23 soru bulundu
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Metabolizmanız hızlandığında kilo vermeniz kolaylaşır. Çörek otu yağı kan şekerini düzenler. Bu görevi sayesinde açlık hissi ortadan kalkar. Çörek otu tek başına sizi zayıflatmaz fakat kilo vermenize destek olur.
Böbrek hastalığı olanlar için çörek otu yağı tehlikeli olabilir. Ailesinde böbrek sağlığı ile ilgili problemi olan çörek otu yağı tüketiminden kaçınmalıdır. Hamile ve emziren kadınların ise çörek otu yağı tüketiminden kaçınması gerekir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
İdrar söktürücüdür. Özellikle idrar yolu iltihaplarının tedavisinde çörek otu yağının olumlu etkilerinin olduğu görülmektedir. Hazmı kolaylaştırarak mide rahatsızlıklarını hafifletir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak bağırsak sağlığını korur.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Çörek otu zengin antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini destekleyici özelliği vardır. Bu sayede diyabet, kalp hastalığı, obezite gibi metabolik hastalıkların aynı zamanda kanser gibi bağışıklık sistemini etkileyen hastalık risklerinin azaltılmasında etkilidir.
1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını 1 bardak sıcak suya karıştırarak buharını soluyabilirsiniz. 1 yemek kaşığı organik çörek otu yağını yemeklerinize, salatalarınıza doğrudan kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını 1 bardak su, meyve suyu, kahve, ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
Kaliteli ve güvenli üretim politikalarıyla kullanıcıların sıkça tercih edilen en iyi çörek otu yağı markalarını; Voonka, Venature, Ocean, Zade Vital, Tab olarak sıralayabiliriz.
Normal şartlarda çörek otu yağı ambalajı ve kapağı açılmadan 2 yıl boyunca raf ömrü korunarak saklanabilir. Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Maksimum olarak ise serin, kuru ve güneş almayan yerde saklamak koşuluyla 4-6 ay boyunca kapağı kapalı tutularak tüketilebilir.
Çörek otu yağının gereğinden fazla kullanıldığı durumlarda; - Kan basıncı düşerek, kanın pıhtılaşmasının yavaşlamasına neden olur. Bu yüzden de kanama riskinin artmasına yol açar. - Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir.
Aynı şekilde kabızlık gibi sorunların çözümünde de aktif rol oynaması sayesinde çörek otu yağı, sindirim ve boşaltım sorunları nedeniyle zayıflayamayanların işlerini kolaylaştıracaktır. Ancak çörek otu yağı tek başına zayıflatır demek yanlış olur, zira kendisi bu konuda sadece yardımcı olur, işlerinizi kolaylaştırır.
Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.
Bu bitkisel yağ ayrıca vücutta üretilmeyen esansiyel yağ asitlerinden linoleik asit ile oleik asit içerir. Bunun yanında A, B1, B6, C, biotin, folik asit, niasin vitaminler ile çinko, magnezyum, kalsiyum, selenyum ve demir gibi mineraller de çörek otu yağı içeriğindedir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir. Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir.
Çörekotu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı hemen kesecek daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayacaktır. Özellikle çörekotu sindirim sistemi üzerine inanılmaz etkileri olan bir besindir. Ayrıca kilo verme çabasında olan kişilerde çörekotunu sık sık tüketerek sindirim sistemini hızlandırabilir.
Çörek otu yağının karaciğeri temizleme ve yağ yakma özelliği, sindirim sistemini hızlandırıcı bir etkisi vardır. Bağırsakların daha fazla çalışmasını tetiklediğinden dolayı çörek otu yağı ile zayıflamak mümkün olabilir. Çörek otu yağı tokluk hissi de yaratır bu sebepten dolayı kilo vermede yardımcı olur.
Cilt bakımı, temizleme ve yeniden yapılandırma etkilerinde aradığınız sonuçlarda bitkisel yardımcılarınızdan biri olacaktır. Cilt sağlığı için kullanabileceğiniz çörek otu yağı çeşitleri cildinize masaj yaparak uygulanır ve hızla emilir. Sağlıklı ve doğal bir güzelliği vurgulamak için kullanabilirsiniz.
Piyasada en çok kullanılan noktaya gelince, zayıflattığı durumudur. Ne yazık ki böyle hiçbir bitki madde olmadığı gibi çörekotu yağının da yalnız başına böyle bir etkisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri