Erzincan'a ait olan ayran aşı çorbası, genellikle soğuk bir şekilde tercih edilir.
Malatya Ayranlı Soğuk Çorba 29.05.2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Yogurt Çorbası (Yozgat Yöresel)
ERZURUMUN MEŞHUR AYRAN AŞI ÇORBASI. YOĞURT ÇORBASI. Asla kesilmeyen nefis çorba - YouTube. Belki bugün iftar sofralarınızı bu çorba ile tatlandırırsınız. 1 sb buğday 1 büyük kase yoğurt Aşotu (kişniş) Tuz Soğan Tereyağı Kıyma buğdayı iki üç sb su ile kaynatırız.
Ayran Çorbası (Erzurum Un Meşhur Çorbası) 09.12.2019 10:32 tarihinde yayınlandı.
İlgili 28 soru bulundu
Geceden ıslatılan nohut ve dövme düdüklü tencereye konularak suda iyice pişirilir. Diğer taraftan yoğurdun içerisine -kesilmemesi için konulan- yumurta ve tuz katılarak çırpılır. Kaynamaya başlayan nohut ve dövmenin üzerine çırpılmış yoğurt ilave edilip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
Batman Ayran Çorbası (Mehir) - Batman
Buğday iyice haşlanıp yumuşatılır. Piştikten sonra yoğurt katı bir ayran kıvamına getirilirlip, pişmiş kaynayan buğdayın üzerine dökülür. Ağır ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 10 dakika da kendi halinde kaynatıldıktan sonra altı söndürülür.
Besin değeri oldukça yüksek olan ayran aşı çorbası, uzun süre tok tutması ve kilo vermeye yardımcı olmasıyla da biliniyor.
Arzuya göre soğuk ya da sıcak olarak hazırlanabilen ve içinde bulunan haşlanmış bakliyatlar sayesinde ana yemek kadar doyurucu olan ayran çorbası, pratik olduğu kadar lezzetli de bir çorba seçeneği. Çorbayı önceden hazırlayıp, buzdolabında kapalı bir kapta uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Erzincan'a ait olan ayran aşı çorbası, genellikle soğuk bir şekilde tercih edilir. Bazı yörelerde 'gırar' olarakta da bilinir.
Yayla çorbası veya yoğurt çorbası, en önemli malzemesi yoğurt olan bir çorbadır. Türkiye'nin her bölgesinde hazırlanır ve tüketilir.
Çankırı tutmaç çorbası 01.06.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Konya tutmaç çorbası 27.10.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Ağrı'nın eşsiz lezzeti 'Gırar Çorbası' yapımı!
Adıyaman yöresi ile özdeşleştirilen meyir çorbası, yoğurt ve bulgur ile hazırlanır. Kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba Siirt, Batman, Diyarbakır yörelerinde de ilgi görmektedir. Meyir çorbasını sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Çok soğuk ya da kaynamış su, terbiyenin kesilmesine neden olur. Çorbanın suyundan terbiyeli karışıma 1-2 dolu kepçe kadar ilave edip karıştırın. Terbiyeyi çorbaya eklerken dikkatli olun ve ani bir şekilde eklemeyin; birkaç seferde ekleyin; aksi takdirde yumurtalar pıhtılaşabilir.
Büyük bir karıştırma kabına yoğurt ve soğuk su alarak ayran kıvamına gelene kadar çırpalım. Hazırladığımız ayrana tuz, kuru nane ve ince ince doğradığımız dereotunu ekleyip tekrardan çırpalım. Daha sonra haşlanmış buğdayı, haşlanmış nohut ve haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyip çorbamızı güzelce karıştıralım.
Soğuk Ayran Çorbası Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 172 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 215 gramlık miktarında Soğuk Ayran Çorbası 370 kalori bulunmaktadır.
Ayran diyetini belirtilen şekilde uygulayarak hem vücutta biriken toksinlerden hızlıca kurtulabilir hem de bir hafta içerisinde 5 kilo verebilirsiniz. Düzenli uygulandığında çok etkili olan ve yüksek kilo kaybı sağlayan bu diyet kesinlikle bir haftadan uzun süre devam ettirilmemelidir.
Genellikle yemek ile beraber tüketilen ayran, aslında ara öğünlerin en leziz ve doyurucu tercihidir. Sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde uzun süre tokluk sağlar.
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırır. İçerisinde tavuk suyu kullanıldığı için, protein değeri de yüksektir.
Dımbıl çorbası, Sakarya'ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Hem lezzetli, hem de besleyici bir çorba olan dımbıl çorbası, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri