Soğutucu jel, içerisindeki özel ice pack jeli sayesinde diğer klasik jel ürünlere göre daha uzun süre soğukluk verir. Soğuk taşımada buz akülerine alternatif olarak kullanılır. Soğutucu jeller, soğuk taşıma ve soğuk zincir taşımada kullanılan ideal ürünlerdir.
Soğutulan jel yiyecek, içecek veya ilaçlarınızı uzun süre soğuk tutabilmenizi sağlar. Isıtılan jel ise yiyecekleri sıcak tutmak veya vücudunuza sıcak uygulama yapmak için kullanılabilir. Direkt olarak cilde uygulamayın. Bir havlu ya da beze sararak kullanabilirsiniz.
Soğutucu jellerin içinde ice pack özel jeli bulunur. Buz aküsünün su içeriği dondurulunca buz olarak katılaşır, Soğutucu jel ise jel olarak katılaşır. Katılaşan jelin çözünme ve erime noktası buzdan çok daha geç olur. Bu sebeple soğutucu jellerin soğuk kalma süresi buz akülerine göre daha uzundur.
Kullanım esnasında dikkat etmek gereken en önemli husus ise çıplak tene veya deriye asla direk olarak konulmamalıdır. Bu nedenle kullanım esnasında soğuk jel kompresi mutlaka bir beze ya da bezden bir kılıf içine koyup, uygulayacağınız bölgeye bu şekilde tatbik etmek gerekmektedir.
Jel buz torbası, çok yönlü bir kullanım yapısına sahiptir. Buna bağlı olarak da kullanıcılar açısından etkili ve ekonomik bir ürün şeklinde kabul edilir. Jel buz torbaları, -20 derecede donduğunda bile yumuşaklığını korur. Aynı zamanda, vücudun farklı bölümlerine, koymak için uygun bir üründür.
İlgili 23 soru bulundu
Buz torbaları hazır olarak eczanede veya online alışveriş sitelerinde satışa çıkar. Pratik bir kullanım alanı sunan hazır jel poşetleri hem sıcak hem de soğuk kullanıma uygun olarak tercih edilir.
Soğuk uygulamalar 15–30 dakika sürmelidir. Daha uzun süre uygulanması hücre ölümlerine yol açar. Kuru soğuk uygulamada en çok kullanılan yöntemdir. Lokal olarak yapılır.
Akut yaralanmalardan sonra mümkün olduğunca kısa süre içinde soğuk uygulamaya başlanmalıdır. Soğuk tedavinin süresi sıcak tedaviden daha kısadır. Günde birkaç kez 10-15 dakika uygulanır; bir seferde 20 dakikayı geçmemek gerekir.
El ve ayak gibi ekstremite uçlarının genel yaralanmalarında kullanılabilir. özel soğuk havlular ile eklem bölgelerine uygulama yapılır. uygulama yapılmamalıdır. tromboza bağlı doku ölümü.
Zedelenen bölgenin istirahati ve yükseltilmesinin yanı sıra buz kompresinin yararı mevcuttur. Zedelenmenin hemen sonrasında uygulanan buz kompresi, şişliği, kanamayı, spazmı, ağrı ve enflamasyonu azaltır. Mutlaka ilk 24 - 72 saat içinde uygulanmalıdır.
Bir çok kez kullanılabilir. Termojel içerisine konduğu pilastik paketle kullanılır paketi açmayınız, delmeyiniz. Soğuk Kullanım: Buzdolabında istenilen soğukluğa erişinceye kadar bekletin. İnce bir beze sararak istenilen bölgeye uygulayın.
Jel kompresi, buzdolabı veya dondurucuda saklayın. Böylece kullanım için her zaman hazır olacaktır. Soguk kompresi 20 dakikadan fazla süre uygulamayın.
Soğuk - Sıcak jel kompres (soğuk - Sıcak kullanım) ebat: 13 x 13 cm mavi - Turkuaz renklidir. Soğuk - Sıcak jel kompres, soğuk ve sıcak uygulamanın tek bir ürünle gerçekleşmesine olanak sağlayan, kullanımı kolay ve pratik bir üründür. İçerdiği jel formülü soğukluğunu/sıcaklığını uzun süre muhafaza etmesini sağlar.
Durex Intense Uyarıcı Jel, DesirexTM jel ile daha yoğun zevk için üretilmiştir. Ön sevişme sırasında klitoris üzerine damlatılan bir kaç dozu özel formülü sayesinde duyularınızda ısıtıcı, soğutucu ya da tahrik edici hisler yaratmaya yardımcı olur.
En iyi buz aküsü çeşitlerinde zehirli soğutucular kullanılmaz. Bu ürünler yaklaşık 24 ila 36 saat süreyle soğutma yapabilir.
BUZ AKÜSÜ KULLANIMI: BUZ AKÜSÜ, BUZLUKTA VEYA DERİN DONDURUCUDA EN AZ 24 SAAT DONDURULUR. TAŞINMAK İSTENİLEN İLAÇ, SOĞUK ZİNCİR TAŞIMA TORBASI, KUTUSU VEYA HERHANGİ BİR POŞETE KONULARAK, BUZ AKÜSÜ, İLACA TEMAS ETMEYECEK ŞEKİLDE TAŞINIR.
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
Soğuk uygulama ile damarlarda daralma (vazokonstriksiyon) sağlanır. Böylece belli bir bölgedeki kan akımı azaltılabilir. Buna bağlı olarak bağışıklık sistemi aktivitesi (inflamasyon) ve ödem azalır. Eklem ve tendonlardaki ödem ağrıya neden olduğundan ödemin azaltılması ağrıyı hafifletir.
Soğuk genellikle inflamasyonun akut devresinde, sıcak ise kronik devrede tercih edilmektedir. Eğer artritin veya akut yaralanmanın akut döneminde sıcak uygulamalar yapılırsa ağrı, ödem ve kanamada artma olabilir. Genellikle akut yaralanmalarda ve artritte soğuk uygulama tercih edilir.
Buz uygulaması, akut yumuşak doku yaralanmaları ve ortopedi ameliyatları sonrası sıklıkla önerdiğimiz bir tedavi yöntemidir. Soğuk uygulanan bölgede ağrı, ödem ve inflamasyon azalır. İncinme, sakatlanma sonrası ilk 48-72 saat içerisinde yapılması halinde etkinliği daha yüksek olur.
"Kriyoterapi" (buz tedavisi) adı verilen bu yöntemle vücuttaki çeşitli romatizma, eklem ağrıları ve şişlikler azaltılabiliyor. Çünkü soğuk, damarları sıkıştırarak her türlü eklem ağrılarını önemli ölçüde yok ediyor. Bu yöntemi kliniklerde yaptıracağınız gibi tekniklerini öğrenerek evinizde de uygulayabilirsiniz.
Şişen bölgeye soğuk ya da buz uygulandığında dokular ile damarlar büzüşerek şişliği büyütecek yeni kan akışı ve sıvı sevkiyatını azaltır. Yaralanmadan hemen sonra uygu- lanan soğutma işlemi hücrelerin metabolik faaliyetlerini de yavaşlatarak düşük oksijen seviyesine karşı toleransla- rını artırır.
Kas ağrısına iyi gelebilecek yöntemle şu şekilde sıralanabilir: Ağrılı bölgeyi dinlendirip, yüksekte tutmak. Buz kompresi ile kan akışını iyileştirmek.
* Kırık yerin üzerine havluya sarılı buz torbası konur. Bu sırada yaralı kısmın kalp seviyesinden yukarıda olmasına özen gösterilir. Yaralının üzeri örtülerek sıcak tutulur. * Açık kırıklarda kanamayı durduracak önlemler uygulanır.
Diz kireçlenmesinin genellikle soğuğun çok fazla iyi gelmediği bir hastalık olduğunu belirten Bağçacı, “Sıcak iyi gelir. Sıcağın iyi gelmesinin sebebi de kıkırdak dokunun ısınması, kolajen dokunun elastike sağlaması sıcakla birlikte.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri