Şoklu yatağı da aynı ameliyatlı hasta yatağı gibi hazırlanır ve yapılır. Yalnız bunda Termoforlar kaldırılmaz ve ekseriya yatakta bırakılırlar. Hastaya «Şok vaziyeti» denilen durumu verebilmek için ayak ucuna, karyolanın ayakları altına şok takozları konulmalıdır.
Şok Yatağı: Yatak yapımında açık yatak yapımı uygulama basamakları uygulanır. tutularak hayati organlara kan akımını artırmak amacıyla bacakların altına diz altı yastığı ya da yastık konulur.
Bu yatak türleri kullanım amaçları ve yapılış şekillerine farklılık gösterir. Açık ve kapalı yataklar, şok yatağı ve ameliyat yatağı şeklinde farklı türlere ayrılmaktadır. Açık yataklar, hastanın içerisinde yatacağı, dinleneceği yataklardır. Bu yatakların üzeri örtülmeyecektir.
Yapılış şekline Göre Yatak çeşitleri, Yatak çeşitleri yapılış şekillerine göre iki ana kategoriye ayrılabilir: ortopedik ve basınç azaltıcı. Ortopedik yataklar vücuttaki hareket eksikliklerini gidermek için, basınç azaltıcı yataklar ise ağrıları gidermek için tasarlanır.
Sağlık tesislerinde kullanılan 3 ana tip hasta karyolası vardır. Bunlar tam otomatik elektrikli hasta yatakları, yarı otomatik elektrikli hasta yatakları ve manuel hasta yataklarıdır.
İlgili 43 soru bulundu
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Bununla birlikte SGK hasta yatağı karşılıyor mu sorusuna net olarak yanıt vermek gerekir. Bu süreçte yataklar SGK tarafından karşılanmaktadır. Bu bakımdan tüm hastalar daha konforlu bir yaşam devam ettirebilmek adına bu yataklara başvuru yapabilirler. Ancak bu yatakları alabilmek için hastaneden rapor alınması gerekir.
Yayların bağımsız hareketleri sayesinde eşinizin gece boyunca sağa sola dönmesinden etkilenmezsiniz. Bonel yay sisteminde ise bu hareketleri hissetmeniz olasıdır. Son olarak paket yaylı yatak sistemlerinin daha pratik temizlendiğini ve bu anlamda bonel yay sistemine göre daha hijyenik olduğunu söyleyebiliriz.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Yatak ölçüleri muhakkak kişinin boyundan en az 20 cm uzun olmalı ve yatak genişliği kişi için en az 95 cm olmalıdır. Yatak çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Orta sertlikte yatak seçilmelidir. Marka güvenilirliği ve garanti süreside göz önünde bulundurulmalıdır.
Hasta karyolası, hastaların hastanede ve evde kullanabileceği medikal bir üründür. Özelliklerinden dolayı normal yataklardan ayrıldığı için hasta yatağı olarak adlandırılır. Yatakların hastaya özel başlığı, korkulukları ve tekerlekleri vardır. Korkulukların amacı hastanın yataktan düşme tehlikesini azaltmaktır.
Şok Pozisyonu Amacı Nedir? Şok Pozisyonu hasta veya yaralıda bacaklardaki kan akımını azaltıp beyin ve iç organlara kan akışını artırmak amacıyla kullanılır. Kanaması bulunan hastalar da Şok Pozisyonu ile yardım gelmesini beklerler.
Kalp hastalıklarında görülen kardiyojenik şokta şok pozisyonu verilmez .
Visco yataklarda, yaylı yataklar gibi hızla yıpranarak metal sesi gibi sesler duymazsınız. Kilonuz ile yatağınız uyumlu ise çökme sorunları da uzun bir süre yaşanmaz. Yaysız yapısı sayesinde ağrılara engel olur.
Pedli yatakların bilindik en önemli özelliği uzun ömürlü ve ekstra rahat bir kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Temizlik açısından da kolaylık sağlayan yatak pedleri derin bir uyku çekmenizde sizlere fayda sağlamaktadır. Hava akımı sayesinde geceleri terlemeden deliksiz bir uyku geçirmenizde yardımcı olmaktadır.
Vücudu dört bir yandan saran visco yataklar vücut ağırlığını dengeleyerek ve omurganın doğal şeklinde hizalanmasını sağlayarak ekstra konforlu ve rahat bir uyku süreci geçirmenize yardımcı olur. Bu özelliklerinden dolayı visco yataklar ağrıları giderme konusunda lateks yataklara oranla daha etkilidir diyebiliriz.
Çelik yay yapısından oluşan sistemlerle üretilen yataklara ise bonel yaylı yataklar denilmektedir. Bu yatak, yay sistemlerini destekleyen ortopedik sünger katmanlarından oluşur. Bonel yay sistemleri sert yüzeylerde uyumayı seven insanlar için özel olarak üretilmişlerdir.
Paket yaylı yataklar, vücudun değişik bölgelerine farklı miktarda basınç uyguladığından yaylı yataklara oranla daha uygun ergonomi sunar. Ama yaylı yataklar paket yaylılara göre her zaman daha ekonomiktir. Sünger yataklar ise kullanılan dolgu süngerinin yoğunluğu oranında daha dayanıklı ve uzun ömürlü olurlar.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
Hasta yatağı almak için belediyeye başvurmanız gerekmektedir. Belediye, başvurunuzu inceledikten sonra, hasta yatağına ihtiyacınız olduğunu tespit ederse, size ücretsiz veya indirimli olarak yatak verecektir.
3 motorlu yapıya sahip olan hasta yatakları temel olarak, 2 motorlu olan hasta yatakları ile aynı özelliklere sahip olacak şekilde üretilmektedir. 3 motorlu olan hasta yataklarının farkı ise bu yatak modeli bütün bir halde aşağı ve yukarı olacak şekilde kolayca hareket ettirilebilmektedir. 3 motorlu hasta yatağının bu ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri