Google Hesabınızı yönetin'i açın. Veriler ve gizlilik seçeneğine dokunun. "Geçmiş ayarları" bölümünün altında Web ve Uygulama Etkinliği'ne dokunun. Web ve Uygulama Etkinliği'ni açın veya kapatın.
Android telefonunuzda veya tabletinizde myactivity.google.com adresine gidin. Etkinliğinizin üstünden Etkinliğim Doğrulamasını Yönet'i seçin. Ek Doğrulama'yı açın veya kapatın.
Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girin. 2. Açılan pencerede “Çalışan Servisler” kısmına girin. 3. Açılan yeni menü ve listede arka planda çalışan uygulamaları göreceksiniz.
Android: Google Play Store uygulamasını açın ve sol üstten menü simgesine dokunun. Uygulamalarım ve Oyunlarım'a dokunun ve Tümü sekmesine geçin. Burada şimdiye kadar yüklediğiniz (ve kaldırdığınız) tüm uygulamaları en yeniden, en eskiye doğru görebileceksiniz.
Kullanıcılar bazen telefonlarına yüklü gelen ve kullanmadıkları uygulamaları silmek istiyor fakat silemiyor. Peki bu uygulamalar nasıl kaldırılır? Android cihazlardaki uygulamaları kaldırmak için istediğiniz uygulamaya uzun dokunarak "Kaldır" seçeneğine sürükleyerek silebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
"Geçmiş ayarları" bölümünün altında Web ve Uygulama Etkinliği'ne dokunun. Web ve Uygulama Etkinliği'ni açın veya kapatın. Web ve Uygulama Etkinliği açıkken: "Chrome geçmişini ve Google hizmetlerini kullanan site, uygulama ve cihazlardaki etkinlikleri ekle" seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyebilirsiniz.
Telefon ekranındaki Ayarlar dişli çarkına dokunun, ardından Dijital denge ve Ebeveyn denetimleri kısmını seçin. 2. Açılan ekranda Telefonu kaç dakika kullandığınız bilgisi yeralacaktır. Bunun üzerine dokunduğunuzda ayrıntılara ulaşabilirsiniz.
Uygulamalarda geçirdiğiniz zamanı yönetme
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Dijital Denge ve ebeveyn denetimleri'ne dokunun. Grafik, bugünkü cihaz kullanımınızı gösterir. Daha fazla bilgi için grafiğe dokunun.
Başlangıç'ı ve ardından Ayarlar > Gizlilik > Etkinlik geçmişi'ni seçin.
Bir uygulama veya programın Windows 10'da yüklü olup olmadığı nasıl kontrol edilir. Önce Başlat > Ayarlar > Uygulamalar'ı seçin. Uygulamalar Başlangıç menüsünde de bulunabilir. En sık kullanılan uygulamalar en üsttedir; diğer uygulamalar alfabetik olarak listelenir.
1 Telefon uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. 3 Ayarlar butonuna dokunun. 4 Arama arka planı sekmesine dokunun.
Öncelikli olarak bilgisayarınızın başlat menüsünden “Ayarlar” bölümüne gidin. Buradan “Gizlilik” seçeneğine tıklayın. Ekranın sol tarafında bulunan “Arka Plan Uygulamaları” bölümüne tıklayın. Açılan ekrandanarka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaları kapatabilirsiniz.
Konum Geçmişinizi temel alan Google Haritalar Zaman Çizelgesi, izlediğiniz rotaları, yaptığınız gezileri ve gittiğiniz yerleri hatırlamanıza yardımcı olan kişisel bir haritadır. Zaman Çizelgenizi istediğiniz zaman düzenleyebilir ve Zaman Çizelgesi'ndeki Konum Geçmişinizi silebilirsiniz.
Öncelikle telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan Google Chrome'a giriş yapın. Ardından açılan Google ana sayfasında sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basın. Açılan sekmede çıkan başlıklar arasında 'Geçmiş' başlığını bularak tıklayın. Burada Google geçmişinize dair tüm bilgileri görebilirsiniz.
Uygulama ve aygıt kullanımınızı görüntülemeden önce Ekran Süresi'ni açmanız gerekir. Ayarlar > Ekran Süresi bölümüne gidin. Ekran Süresi'ni Aç'a dokunun, sonra Sürdür'e dokunun. iPhone'unuzda Ekran Süresi'ni kendiniz için ayarlıyorsanız Bu Benim iPhone'um seçeneğine dokunun.
Yeşilay tarafından da çocukların ve gençlerin ekran karşısında çok fazla zaman geçirdikleri belirtilmiş, 0-3 yaş grubu ekranla tanışmamalı, 3-6 yaş arası 30 dakika, ilköğretim 45 dakika, ortaöğretim 1 saat ve lise çağındaki gençler ise 2 saatten fazla ekran karşısında kalmamaları tavsiye ediyor.
Android Cihazlarda Ekran Kullanma Süresi Ayarlama
Dijital dengeyi kullanmak için öncelikle ayarlar sekmesine gitmeniz gerekir. Sonrasında “Dijital Denge ve Ebeveyn Denetimleri” seçeneğine gitmelisiniz. Karşınıza çıkan grafik, o gün içinde cihazı ne kadar kullandığınızı size gösterir.
Ayarlar > Ekran Süresi bölümüne gidin. Tüm Etkinlikleri Gör'e dokunun, sonra kullanımını görmek istediğiniz aygıtı seçmek için Aygıtlar'a dokunun. Haftalık kullanımınızın özetini görmek için Hafta'ya, günlük kullanımınızın özetini görmek için ise Gün'e dokunun.
Atıl Süre: Ekrandan uzakta geçirilecek süre için bir zamanlama ayarlanmasını sağlar. Atıl zaman sırasında izin verdiğiniz uygulamalar ve telefon aramaları kullanılabilir. Uygulama Sınırları: Yönetmek istenen uygulama kategorileri için günlük süre sınırlamaları ayarlamayı sağlar.
Ekran süresi parolası, telefon ya da bilgisayarlarda hiçbir işlem yapılmaması halinde parola gerekmesi için ayarlanan bir süredir. Bu süreye göre ekran kilidi durumuna geçilir ve tekrar açılması için de parola gerekir.
Başlat öğesini seçin ve ardından Gizlilik Ayarlar > Arka plan > seçin. Arka plan uygulamaları'nın altında, Uygulamaların arka planda çalışmasına izin verin'in Açık olduğundan emin olun.
Play Store uygulamasını kullanmak için cihazınızda arka plan verilerini açmanız gerekecektir. Bu seçenek, uygulamaların, onları kullanmadığınız bir sırada daha sonra kullanılmak üzere veri indirebileceği veya bildirimde bulunabileceği anlamına gelir.
Arka planda çalışan uygulamaları kapatma efsanesi:
Bu işlem düşündüğünün aksine pil ömrüne değil, RAM kullanımına olumlu bir etki yapar. Arka planda çalışan mobil uygulama zaten bir şekilde pil tüketiyor. Ancak kapalı bir uygulama RAM üzerinde bir yük oluşturmaz ve cihaz kullanım performansına olumsuz bir etki yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri