Ön alt dişlerin sızlaması, genellikle dişlerin çürümesi, diş eti hastalıkları veya dişlerin travma sonrası hasar görmesi gibi nedenlerden kaynaklanır. Dişlerin çürümesi, diş minesinin erozyonu ve bakterilerin diş yüzeyinde birikmesi sonucu ortaya çıkar.
Diş sızlamalarının nedenleri arasında birçok şeyi sayabiliriz. Bunlara; dolgulu dişlerin eskimesine, kırılan dişler, dişlerde çürük oluşumu, yanlış diş fırça kullanımı ve yanlış diş fırçalama teknikleri gösterilebilir. Diş etindeki iltihap oluşumları sızlamalara örnek gösterilebilir.
Çürük nedeniyle oluşan ağrılarda, diş içerisindeki enfekte alan temizlenir. Ardından ise diş hekiminizin uygun gördüğü materyaller ile dolgu yapılır. Diş kökü sızlaması problemine yol açabilen derin çürüklerde ise, pulpa dokusunun etkilenmesi bağlı olarak kanal tedavisi gerekebilir.
Zonklayan diş ağrısı genellikle ağızda dişe bağlı bir enfeksiyon veya diş eti enfeksiyonu olduğunu gösterir. Çoğu durumda, bu bir çürük veya apse olacaktır. Bu nedenle zonklayan diş ağrıları dikkate alınmalıdır. Diş ağrısının geçici bir hassasiyet olduğuna inanan kişiler, diş hekimine gitmeyi geciktirebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Diş hassasiyetinize neden olan etken diş hekiminiz tarafından belirlenip ortadan kaldırılmalıdır. Diş hassasiyetinizi tedavi etmek için diş hekiminiz hassas dişler için özel olarak üretilmiş düşük aşındırıcı partiküllü ve hassasiyet giderici içerikli bir diş macunu kullanmanızı tavsiye eder.
– Sinüzit, – Diş minesinde oluşan aşınmalar, – Darbeye maruz kalma, – Ağız içi bakım ve hijyenin yetersiz/ hiç yapılmıyor olmasıdır.
Birçok insan diş hassasiyetinden muzdariptir. Çoğu hassasiyet kendi kendine geçer. Bununla birlikte, uzun süreli diş hassasiyeti yaşıyorsanız, bu daha büyük bir sağlık sorununun işareti olabilir. Dişlerinizde 2-3 günden uzun süren aşırı hassasiyet varsa, diş hekiminize başvurmanız önemlidir.
Dişlerin çürük olduğu bölgelerde oldukça hassas dönem başlar. Yeme, içme kalitesinde bozukluk sağlayabilir. Çürük başlarda sorun yaratmasa da ilerlemeye başladığında hassasiyeti arttıracaktır. Diğer nedenler arasında yine diş kırıkları ve dişlerde oluşan apseleri örnek verebiliriz.
Diş hassasiyeti her hastada farklı şekilde ve farklı seviyede ortaya çıkabilir. Bununla birlikte bazı hastalarda kendi kendine ortadan kalkabilen bir durum olduğunu belirtelim.
Normal koşullarda herhangi bir ağrı şikâyeti bulunmazken yalnızca sıcak ya da soğuk ile dişin temas etmesi sonucu sızlama oluşabilmektedir. Diş sızlaması ile birlikte sıklıkla sıcak veya soğuk hassasiyeti görülmektedir. Çiğneme esnasına ağrı meydana gelebilmektedir.
Sağlam dişlerin ağrımasının nedenlerinden bazıları şunlardır; Diş eti hastalıkları ve diş eti çekilmesi sorunları Sinüzit. İki dişi arasında sıkışan yemek kalıntılarının dişlerde oluşturduğu baskı
Hadis: Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur."
Diş sızlaması bazı durumlarda kendi kendine geçebilir. Diş dolgusu, kanal tedavisi ve dişin çekilmesi diş sızlaması durumlarında kesin tedavilerdir. Diş Sızlamasına Evde Ne Yapabilirim? Tuzlu su, papatya çayı, anason ve sarımsak başta olmak üzere çeşitli yöntemlerle diş sızlamasına evde çözüm bulunabilir.
Günlük hayatta karşı karşıya kalınan stres diş sağlığını da bozuyor. Aşırı stres nedeniyle meydana gelen ve tıptaki adıyla Bruksizm olarak bilinen diş gıcırdatma; dişlerde kırılmalara, hassasiyet, sallanma, hatta baş ve çene ekleminde ağrı nedeni.
Diş ağrısı, sadece kendini ağız bölgesinde hissettirmez. Çene vasıtasıyla baş bölgesindeki bütün organlarla bağlantılıdır. Dişte oluşan çürük, enfeksiyon ve iltihaplanmalar ilk olarak çeneye, başa, yüze, kulağa, boyna ve gözlere vurur.
İlk çıkan alt ön kesici dişler dökülmeye başlar. Bu süreç genellikle çocuklar 5 yaşındayken yaşanır. Süt dişleri kaç yaşında dökülür, merak ediyorsanız, sürecin tamamının bitmesi 12 yaşa kadar uzayabilir. 7 ila 8 yaş arasında alt çenede bulunan ön dişler düşmeye başlar.
Soğuk kompres yapın: Soğuk kompres, diş etlerindeki şişliği hafifletmek ve ağrıyı azaltmak için kullanılabilir. Buzlu bir torbayı sarın ve şişen bölgeye 20 dakika kadar uygulayın. Aspirin veya ibuprofen alın: Aspirin veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler, diş etlerindeki ağrıyı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olabilir.
Diş hassasiyet ağrısı nedir? Diş hassasiyetini artıran durumların başında dişlerdeki çürükler gelmektedir. Çürümüş bir dişte madde kaybı olduğundan dişin sinirleri dış ortamlara sıcak ve soğuğa hatta tatlıya aşırı duyarlı hale gelebilir.
Oluştuğu bölgeye göre değişmekle birlikte, diş eti iltihabı genellikle ağız hareketleri ve yemek yeme esnasında zorluk ve ağrıya neden olur. Çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşir ve ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmez.
D vitamini düşük olduğunda ağız bakımı da yeterli değilse çocuklarda diş çürüğü, erişkinlerde dişeti hastalığı riski oluşur.
Nefes Alırken Diş Sızlaması Neden Olur? Nefes alında dişteki sızlama problemi daha çok çürüklere bağlı olarak ortaya çıkar. Çürük probleminde ise dişin yüzey tabakası burada zarar gördüğü için diş ağrısı meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri