Bu nedenle örneğin sonsuz - sonsuz işleminin sonucu sıfır değildir. Benzer olarak sonsuz / sonsuz işleminin sonucu da 1 değildir.
=> sayı / sonsuz = sıfır.
Sonsuz bölü 2, sonsuza eşittir.
Zaten sorunuzda da belirttiğiniz gibi bu limit probleminin cevabı 0'dır çünkü 1/x fonksiyonu sonsuza doğru ilerlerken grafiğinden de anlaşılacağı üzere sayı aşırı derecede küçülür ve artık neredeyse 0'a eşit denilebilir.
Bu nedenle sonsuzdan 1 çıkarmak sonsuzun tanımı gereği sonsuzluğu değiştirmez. Çünkü çıkarılan sayıya rağmen sonsuzluk bozulmuş olmaz, yani sonsuz yine sonsuzdur. Sonsuzun hangi noktasından veya sayısından 1 i çıkarsanız çıkarın fark etmez.
İlgili 29 soru bulundu
"1 bölü 0?"ın işleminin sonucunu ne kadar bulmak istesek de, bu işlemin sonucunu bulmak ne yazık ki imkansızdır. Neden diyecek olursanız, kısaca, sonuç olarak ne bulursak bulalım, o sonucu sıfırla çarptığımızda 1 elde edeceğimizi otomatik olarak kabul etmemiz gerekir.
İki şeyin arasında ki mesafeyi potansiyel olarak sonsuz parçalara bölebiliriz ama gerçekte ancak sonlu mesafe katedilebilir. Yunan filozof Aristo da sonsuzluğun gerçekte olmadığını, yalnızca potansiyel sonsuzluğun olabileceğini ifade eder.
Öncelikle şunu belirteyim, sonsuz + sonsuz = sonsuz'dur. Çünkü sonu belirli olmayan iki sayının toplamı, yine sonu belirli olmayan bir sayı olacaktır.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
Aslında 1/0 da tanımsızdır. Ancak 0/0 ifadesi belirsizdir. Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durum demek. 1/0 = x dersek 1 = x .
Sorduğun sorunun cevabı sonsuzdur.
, ∞, ya da unicode'da ∞) yana doğru sekiz sayısına benzeyen, sonu olmayan ve ebediyet anlamına gelen bir matematiksel simgedir. Sonsuzluk simgesi en çok matematik ve fizik alanında kullanılmakta olup, soyut bir kavramdır.
Aralarında herhangi bir eşitlik yoktur. Örneğin H bir sonsuz sayı ise, H + H = 2H ve H + 1 farklı birer sonsuz sayıdır.
Kaynaklar. Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur. Günümüzde sayıların bir sonu olduğunu belirtmek mümkün değildir.
bu sebeple, 0 ile çarpıldığında sonucu sıfırdan farklı olacak bir sayı olamaz, olursa, matematik tutarsız bir hale gelir. matematik tutarsız olamayacağı için, sayıların sıfıra bölümü tanımsızdır. yani böyle bir şey yoğdur. sonuç olarak, sayı bölü sıfır, belirsiz veya sonsuz değildir. tanımsızdır.
Kaldırıldı o normal müfredattan.
Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir.
Paydası 0 olan her kesir tanımsızdır, Payı 0 olan kesirler ise 0'a eşittir.
Dolayısıyla doğal sayılar sonsuzdur, ama bir sınırları (0) vardır. Doğal sayıların bir başlangıcı olması nedeniyle bir sınırı da vardır. Öte yandan - sonsuz'dan + sonsuz'a giden tam sayılar kümesi söz konusuyken herhangi bir sınırdan bahsedemeyiz. Tam sayılar hem sonsuz hem de sınırsızdır.
0 ⋅ ∞ belirsizliği limiti 0 olan bir ifade ile limiti pozitif ya da negatif sonsuz olan bir ifadenin çarpımının limiti alındığında oluşur. lim x → a [ f ( x ) ⋅ g ( x ) ] limitinde, lim x → a f ( x ) = 0 ve lim x → a g ( x ) = ± ∞ değerleri elde ediliyorsa, bu limit için 0 ⋅ ∞ belirsizliği vardır.
ise yanıtı sonsuz değil 1 dir. Genel bir kullanım olan 1 üzeri sonsuz belirsizliğinden bahsediyorsanız buna da sonsuz demek yine yanlış olur. Çünkü bu da diğer belirsizlikler gibi belli teknikler kullanılarak çözülen ve her soru için farklı yanıtlar veren bir belirsizlik tipidir.
Sonsuz soyut bir kavramdır.Sonsuzdan büyük bir sayı olmaz. Eğer sonsuzdan büyük bir sayı diyebileceğin başka bir sayı var ise, bir önceki sayı o zaman sonsuz değildir. sonsuz soyut bir kavramdır.
Bize sonsuz ile sonsuzun çarpımını sormuş. Bu da yine sonsuza eşit olacaktır.
Elektron da bir temel parçacık çünkü. Buna göre sorduğun soru "madde sonsuza kadar bölünür mü?" Hayır.
Kozmologlar uzayımızın sınırsız olduğunu düşünüyorlar (yani bir yönde ilerleyip geri dönmeksizin sonsuza kadar gidebiliriz). Fakat evrenimizin sonlu mu yoksa sonsuz mu olduğuna dair bir kanıt henüz yok. Einstein kendi kütleçekim kuramında, evrenin sonlu ve mükemmel bir 3 boyutlu küre olabileceğini söylemiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri