Sorun kelimesi için kullanılabilecek olan zıt anlamlı sözcük 'çözüm' kelimesidir.
Bu bağlamda çözüme ihtiyaç duyulan her türlü mesele ve problem, sorun olarak nitelendirilmektedir. Bu bağlamda, kelimenin “çözüm” olarak kullanılan yalnızca bir tane zıt anlamlısı bulunur. Çözüm teriminin TDK anlamı ise bir sorunun çözülmesinden alınan sonuç olarak ifade edilmektedir.
Soru ve sual kelimeleri aynı anlamı taşır. Bu iki kelime de cevap kelimesine karşıt anlam olarak kullanılabilir. Soru ve sual kelimeleri cevap kelimesinin zıt anlamlarıdır.
"Suyu, nemi olmayan" anlam bakımından kuru kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler yaş ve nemli kelimeleridir.
cevap ise, bu cümlelere karşılık olarak verilen, bilgi içeren cümlelerdir. bu kelimelerin anlamları birbirine ters düştüğünden soru kelimesinin zıt anlamlısı cevap ve yanıt kelimeleri olur.
İlgili 31 soru bulundu
Sorunun Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler
Sorun kelimesinin zıt anlamlısı Çözüm kelimesidir. Bu nedenle Sorun kelimesinin karşıtı olarak Çözüm kelimesinin kullanmak doğru kabul edilir.
Cimri kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük, "Cömert, eli açık, bonkör, eli selek" şeklinde gösterilebilir.
1- Tatlı kelimesinin zıt anlamı Acıdır. Örnek Kelimeler ve Söz Grupları: Acı biber, Acı Kavun, Acı Yavşan Otu. 2- Mecazi anlamda tatlı kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcükler itici ve çirkindir.
Katı kelimesinin karşıt veya zıt anlamına gelen sözcükler sıvı ve yumuşak sözcükleridir.
Dost kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı düşman kelimesi kullanılabilir.
Cevap kelimesinin Türk Dil Kurumunda geçen eş anlamlı kelimesi “yanıt” kelimesidir. Cevap bir davranış, bir yazı, bir söz, bir istek ya da bir soruya verilmiş olan karşılıktır. Yanıt kelimesi de cevap kelimesi ile aynı anlama gelmektedir.
Türk Dil Kurumu'na bakıldığında sorun kelimesinin eş anlamlısı olarak 'problem ve sıkıntı' kelimeleri karşımıza çıkmaktadır.
Anlamları birbirinin tam tersi olan sözcüklere zıt anlamlı sözcükler denir. Başka bir ifade ile karşıt anlamlı sözcükler olarak da söyleyebiliriz. Mesela en basit şekilde iki tane örnek verelim. kelimelerde yeni ve eski var.
Seyrek sözcüğü için zıt anlamlı olan sık kelimesi vardır.
Karanlık kelimesinin zıt anlamlısı aydınlıktır.
Gülmek kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü ağlamak kelimesidir.
Eski bir kelime olan kadın kelimesi gibi zıt anlamlısı olan erkek kelimesi de dilimize 12.yüzyılda girmiş bir kelimedir. Kadın kelimesinin zıttı olarak karşımıza çıkan erkek kelimesi anlamına baktığımızda karşımıza birden fazla anlam çıkmaktadır. İşte erkek kelimesinin anlamları; Yetişkin adam, er kişi.
Başa gelen olay ya da kişilerden korkma durumu olarak ifade edilen ve sıfat olarak bilinen korkak zıt anlamlısı; cesur, bahadır, dilaver ve gözü pek sözcükleridir. Bu sözcükler; korkak zıt anlamlısı olarak kullanılmakla birlikte hem cümle içerisinde hem de tek başlarına bir anlam ifade edebilirler.
Türk Dil Kurumu'na göre soğuk kelimesinin zıt anlamlısı sıcak kelimesidir.
Fiyatı normalin ya da beklenilenin üstünde olan şeyler için pahalı denir.
Ağlamak Kelimesi ve Sözcüğünün Zıt Anlamlıları
Ağlamak sözcüğünün anlam bakımından tersi olan kelime, herkesin kullandığı gülmek kelimesidir.
Buna göre, ıslak zıt anlamlısı bir tanedir. Herhangi bir sıvıya bulanmamış manasına gelen “kuru”, ıslak sözcüğünün zıt anlamı olarak kabul edilir.
Zengin kelimesinin zıt anlamlısı 'fakir, fukara, yoksul, züğürt' kelimeleridir.
Doğu sözcüğünün zıt anlamlısı batı kelimesidir.
Kâr kelimesinin zıt anlamı
Kâr kelimesinin zıt anlamlısı tam tersi kaybedilen bir kazanç anlamında kullanılan zarar kelimesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri