Sosyal aktivite (kişisel kutlamalar piknik ve doğa gezileri, mesleki ödüllendirilmeler, spor aktiviteleri, mizah, şakalaşma, hiciv, sözcük oyunu ve sosyal klüpler gibi) keyifli bir ortamın yaratılmasıyla sonuçlanan bir iletişim biçimidir.
Sosyal aktiviteler, insanlar arasında bağlantı kurmayı, ilişkileri güçlendirmeyi ve keyifli zaman geçirmeyi sağlayan önemli etkinliklerdir.
Etkinlik olarak tanımlanır. Aktivite Örnek Anlatımı: Aktivite; herhangi bir durum veya durumda etkin, aktif olma hali, bir radyoaktif kaynağın yoğunluğu, kimyasal bir reaksiyonda yer alabilme, fizyolojik bir işlem, solunum aktivitesi gibi anlamlar için de kullanılan bir kelimedir.
Aktivite kelimesi birçok farklı alanda karşımıza çıkan sözcüklerden biridir. Bu sözcüğün yazım stilinde sıklıkla hataya düşülmekte ve özellikle okunduğu gibi yazılmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Aktivite Kelimesinin Güncel Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Etkinlik.
Günlük yaşam aktiviteleri arasında yemek yeme, banyo yapma, giyinme, çalışma, ev işleri, tuvalet temizliği ve boş zaman kullanımı yer alır. GYA'lar, bebeklikten başlayarak edinilen temel öz bakım becerileri ve ergenlik boyunca öğrenilen araçsal becereiler olarak sınıflandırılır.
Fiziksel aktivite dolaşım ve solunum sisteminin sağlığını iyileştirerek, kondisyonu geliştirerek genel olarak tüm sistemlerimizde iyilik sağlar. Ayrıca hareket etmemizi sağlayan kas iskelet sistemimizi güçlendirerek çeşitli ağrılı hastalıkların gelişmesini engeller.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Sosyal etkinlikler sayesinde öğrencilerin etkileşim sayıları artmakta ve sosyal yönden daha zengin bir ortamda bulunarak, insanları, hayatı öğrenmekte ve kendilerini tanımaktadırlar.
Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.
Türk Dil Kurumunun yapmış olduğu açıklamaya göre de kısaca aktivite kelimesi etkinlik anlamına gelmektedir. Sözcük öbeği olarak ad olan bu kelime günlük hayatta pek çok kez kullanılmaktadır.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Yürüme, koşma, sıçrama, yüzme, bisiklete binme, çömelme kalkma, kol ve bacak hareketleri, baş ve gövde hareketleri gibi temel vücut hareketlerinin tümünü ya da bir kısmını içeren çeşitli spor dalları, dans, egzersiz, oyun ve gün içerisindeki aktiviteler fiziksel aktivite olarak kabul edilebilirler.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından önerilen minimum haftalık fiziksel aktivite düzeyi, yetişkinler için haftada en az 150 dakika orta düzeyde aerobik aktivite veya 75 dakika yüksek yoğunluklu aerobik aktivite yapmaktır. Ayrıca, haftada en az iki gün kas güçlendirme egzersizleri yapılması da önerilir.
Günlük yaşam aktiviteleri 12 gruba ayrılmıştır. Bunlar; hastanın ve çevresinin güvenliğini sağlama sürdürme, iletişim, solunum, yeme-içme aktivitesi, boşaltım aktivitesi, kişisel hijyen ve giyim, beden ısısının kontrolü, hareket, çalışma ve boş vakitlerini değerlendirme, cinselliğini ifade etme, uyku ve ölümdür.
Serbest zaman değerlendirme etkinlikleri kapsamında yapılan en çekici etkinlikler; sinemaya, tiyatroya gitmek, spor gösterilerini izlemek, televizyon seyretmek, kitap okumak ve müzik dinlemektir. Serbest zamanın aktif olarak değerlendirildiği etkinlikler ise; seyahat etmek, kamp kurmak, spor yapmak vb.'dir.
Yardımcı günlük yaşam aktiviteleri ise, kişinin toplum ve ev içinde bağımsız yaşaması için gereken etkinlikleri (sosyal aktivitelere katılma, kendi yemeğini hazırlama, ev temizliğini yapma, alışveriş yapma ve kendi ilacını içme) içermektedir.
Aktivite artışı veya aşırı aktivite, birkaç durumda psikiyatrik anlam taşıyabilir. Oldukça ani başlayan bir aktivite artışının yanı sıra iyimserlik, coşkunluk, fevri davranışlar ve uyku ihtiyacında azalma, manik hastalıklarda tipiktir.
Etkinlik (veya olay) aşağıdaki anlamlara gelebilir: Tören, özel bir olayda gerçekleştirilen ritüel önemi olan etkinlik. Toplantı, bazı ortak çıkarlarla ilgilenen bireylerin bir araya gelmesi. Etkinlik yönetimi, olayların organizasyonu.
Etkinlik (Event), hedef kitleye bir mesajın iletileceği veya tutumların etkilenip davranışın gerçekleştirileceği bir toplantının belirli bir yer ve zamanda gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümüdür.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri