Öğrencilerin sosyal yönden gelişimlerini destekler. Öğrencilere yeni beceri ve deneyimler kazandırır. Öğrencilerin yetenekli olduğu alanları belirler. Öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirerek özgürce kendisini ifade edebileceği alanları açar.
İlkokullarda yapılan sosyal etkinliklerin amacı, derslerin yanı sıra öğrencilerde güven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, yeni ilgi alanları oluşturmak ve beceriler kazandırmaktır. Bu amaca yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulüpleri, belirlenmiş sosyal etkinlikleri yürütür.
Bu etkinliklerle öğrencilerin kelime hazineleri gelişir, hoş vakit geçirirler. Sosyal etkinlik sayesinde öğrenciler kendilerini keşfederler, ilgi alanlarının farkında olurlar Etkinliklerde verilen sorumluluk sayesinde öğrencilerin kendilerine güven duymaları sağlanır.
Sosyal ve kültürel etkinliklerin sunduğu yaşam deneyimi fırsatları ele alındığında; öğrencilerin ilgi alanlarını genişlettiği, düşüncelerini ifade edip yeni fikirlerini deneme imkânı bulabildikleri görülmektedir. Böylece öğrenciler kendilerini daha iyi tanıma ve keşfetme olanağına da sahip olmaktadırlar.
Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirilecek. Kayıtlar, e-okul sisteminin dışında karne ile birlikte "sosyal etkinlik belgesi" olarak da öğrenciye verilecek.
İlgili 41 soru bulundu
Sosyal aktiviteler, insanlar arasında bağlantı kurmayı, ilişkileri güçlendirmeyi ve keyifli zaman geçirmeyi sağlayan önemli etkinliklerdir.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrencide güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılır. Öğrencilerde yeni ilgi alanlarının oluşmasına ve yaşam becerileri kazanmalarına yönelik faaliyetler yapılır.
Sosyokültürel etkinlikler dersi, öğrencilerin ders dışı bilimsel, sosyal, toplumsal ve kültürel gelişmelerine katkı sağlamak, öğrencileri yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetiştirmek amacıyla planlanan bir derstir.
Eğitsel etkinlikler aracılığı ile okul, kişilik gelişimi ve toplumsallaşmayı destekleyen etkinliklere katılımı sağlar. Kişiler arası ilişkilerdeki toplumsal çalışmalar ve ilişkileri ergeni olgunlaşmaya götürecek çevreyi oluşturur.
Etkinlik Nedir? Eğitim Terimleri Sözlüğünde “Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.” olarak açıklanmaktadır. Etkinliğin amacı öğrencilerin istekli ve aktif öğrenmesi sağlamaktır.
Ders dışı etkinlikler, toplumsal yaşam için son derece önemli becerilerin ve yeterliklerin gelişmesine olanak sağlamakla birlikte, özsaygı, özdenetim gibi olumlu psikolojik etkilerle öğrencilerin kendilerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olmaktadır .
Öğretim üyeleri ve/veya öğrencilerin sosyal kültürel ilişkilerini arttırıcı gezi, konser vb. organizasyonları yapar. Kulüplerle ilişki içinde olarak, kulüp etkinliklerinin sergilenmesine katkıda bulunur.
Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) Nedir? Öğrencinin Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında yürüttüğü bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda ve toplum hizmeti çalışmalarında katılım sağladığına, performans gösterdiğine veya ürün ortaya koyduğuna ilişkin kurum ve kuruluşlardan aldığı belgedir.
Gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları zararlı alışkanlıklardan korumak, Gençlerin sorunlarına yardımcı olmak, rehberlik ve danışmanlık yapmak amacı ile kurulmuştur.
alanlar ve toplum hizmeti çalışmalarında okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulübünde gerçekleştirdikleri etkinliklerdir.
Örneğin; sportif yarışmalar, ulusal törenler, plastik sanatlar sergileri, tiyatro sunumları, dünya dans günü gösterileri, proje sergileri, panolar, gazete ve dergiler, TÜBİTAK yarışmalarına katılım bunlardan bazılardır.
Sosyal yapı; içinde sosyal olayların meydana geldiği sosyal grupların ve kurumların bulunduğu toplumun şekil ve yapısıyla ilgilidir. Yani o toplum bireylerinin hangi milletlerden oluştuğuyla ilgili bir durumdur. Kültürel yapı ise; o toplumdaki fikirsel, düşünsel durumla ilgilidir.
Aktivite kelimesinin anlamı; aktif olma durumu, enerjik eylem veya hareket, canlılık, bir kişinin katıldığı belirli bir takip, fiili deneyim yoluyla öğrenmeyi teşvik etmeye yönelik bir eğitim süreci veya prosedürü olarak tanımlanır. Aktivite Nedir TDK: Etkinlik olarak tanımlanır.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
☞ Bu tür etkinlikler için okul müdürü tarafından görevlendirilen, etkinliği duyuran, rehberlik eden Görevli Öğretmen/Öğretmenler öğrenci bilgileri veri girişini yapar ve kaydeder. ☞ Görevli Öğretmen mevcut etkinlik kaydını açar ve sonra öğrencilere ait bilgileri girerek kaydeder.
Bakanlığımızca öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde “Sosyal Etkinlik Modülü” oluşturulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri