Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.
Kurulun Faaliyet Alanı ve Görevleri:
Öğretim üyeleri ve/veya öğrencilerin sosyal kültürel ilişkilerini arttırıcı gezi, konser vb. organizasyonları yapar. Kulüplerle ilişki içinde olarak, kulüp etkinliklerinin sergilenmesine katkıda bulunur.
(8) Sosyal etkinliklerle ilgili gelir-gider iş ve işlemleri okul aile birliği tarafından yürütülür.
Faaliyetlerine 2002 senesinde başlayan Sosyal Etkinlikler Merkezi, tiyatrodan, dansa; dağcılıktan, dalgıçlığa spor ve sanatın bir çok dalı ile ilgilenen, etkinlikler düzenleyen kapsamlı bir kulüptür.
Madde 2 — (Değişik:2.3.2008/26804 RG) Bu Yönetmelik; resmî, özel ilköğretim ve ortaöğretim okul, kurumlarında; bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yapılacak etkinlikler ile törenler ve diğer çalışmaların düzenlenip yürütülmesiyle ilgili esasları kapsar.
İlgili 21 soru bulundu
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları zararlı alışkanlıklardan korumak, Gençlerin sorunlarına yardımcı olmak, rehberlik ve danışmanlık yapmak amacı ile kurulmuştur.
☞ Bu tür etkinlikler için okul müdürü tarafından görevlendirilen, etkinliği duyuran, rehberlik eden Görevli Öğretmen/Öğretmenler öğrenci bilgileri veri girişini yapar ve kaydeder. ☞ Görevli Öğretmen mevcut etkinlik kaydını açar ve sonra öğrencilere ait bilgileri girerek kaydeder.
43. Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) Nedir? Öğrencinin Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında yürüttüğü bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda ve toplum hizmeti çalışmalarında katılım sağladığına, performans gösterdiğine veya ürün ortaya koyduğuna ilişkin kurum ve kuruluşlardan aldığı belgedir.
1- İl/ilçe sınırları içinde yapılacak gezi onayları, okul müdürünün teklifi üzerine il/ilçe milli eğitim müdürünce verilir. 2- İl dışına yapılacak gezi onayları, il/ilçe milli eğitim müdürünün teklifi üzerine mülki amirce verilir.
1) Karar Defteri: Yönetim kurulu kararları tarih ve numara sırasıyla bu deftere yazılır ve kararların altı toplantıya katılan üyelerce imzalanır. 2) Üye Kayıt Defteri: Spor kulübüne üye olanların kimlik bilgileri, üyeliğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir.
Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.
Sosyal etkinlikler sayesinde öğrencilerin etkileşim sayıları artmakta ve sosyal yönden daha zengin bir ortamda bulunarak, insanları, hayatı öğrenmekte ve kendilerini tanımaktadırlar.
Milli Eğitim Bakanlığınca, 14 Haziran Cuma günü öğrencilere akademik karnenin yanında yıl boyu 'bilim', 'sanat', 'kültür', 'spor' ve 'toplum hizmeti' gibi başlıklarda yaptıkları her türlü çalışma için 'sosyal etkinlik belgesi' verilecek.
MADDE 17 – (1) Öğrenci kulübü temsilcisi; a) Yapılacak faaliyetlerle ilgili görev dağılımını danışman öğretmene bildirir. b) Kulüp çalışmalarıyla ilgili yazışmaları yapar, karar defterini tutar ve kulüp kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili dokümanların dosyalanmasını sağlar.
Genel kurulun önemli olan kısmı ise, en az 16 kişi ile gerçekleştirilmesi gerektiğidir. Yani başlangıç aşamasında yeterli olan 7 kurucu üye, sadece kuruluş aşaması için yeterlidir. 5 asil, 5 yedek yönetim kurulu ve 3 asil, 3 yedek denetim kurulu üyesi seçerek en az 16 kişilik bir genel kurul toplantısı yapmalısınız.
Spor kulübü kurmak için aynı amaç etrafında toplanmış olan en az 7 kişinin kuruluş dilekçesi ve kuruluş bildirim formu doldurarak, hazırlamış oldukları kulüp tüzüğü ( Her sayfa üyeler tarafından imzalanacak) ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Bakanlığımızca öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde “Sosyal Etkinlik Modülü” oluşturulmuştur.
Kulüp kurucu üyeleri arasından disiplin cezası almayan, başka kulüplerde denetim kurulu veya yönetim kurulu üyesi olmayan ve yüksek lisans/doktora öğrencisi olmayan üyeler seçilebilir. Denetim Kurulu Kaç Kişiden Oluşur? 3 asil 3 yedek üyeden oluşur.
alanlar ve toplum hizmeti çalışmalarında okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulübünde gerçekleştirdikleri etkinliklerdir.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri