Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Sosyal etkinlikler sayesinde öğrencilerin etkileşim sayıları artmakta ve sosyal yönden daha zengin bir ortamda bulunarak, insanları, hayatı öğrenmekte ve kendilerini tanımaktadırlar.
Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.
Etkinlik (veya olay) aşağıdaki anlamlara gelebilir: Tören, özel bir olayda gerçekleştirilen ritüel önemi olan etkinlik. Toplantı, bazı ortak çıkarlarla ilgilenen bireylerin bir araya gelmesi. Etkinlik yönetimi, olayların organizasyonu.
İlgili 30 soru bulundu
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Etkinlik Nedir? Eğitim Terimleri Sözlüğünde “Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.” olarak açıklanmaktadır. Etkinliğin amacı öğrencilerin istekli ve aktif öğrenmesi sağlamaktır.
alanlar ve toplum hizmeti çalışmalarında okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulübünde gerçekleştirdikleri etkinliklerdir.
Sosyal yapı; içinde sosyal olayların meydana geldiği sosyal grupların ve kurumların bulunduğu toplumun şekil ve yapısıyla ilgilidir. Yani o toplum bireylerinin hangi milletlerden oluştuğuyla ilgili bir durumdur. Kültürel yapı ise; o toplumdaki fikirsel, düşünsel durumla ilgilidir.
Sosyokültürel etkinlikler dersi, öğrencilerin ders dışı bilimsel, sosyal, toplumsal ve kültürel gelişmelerine katkı sağlamak, öğrencileri yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetiştirmek amacıyla planlanan bir derstir.
Ortaöğretim kurumlarında okutulacak olan sosyal etkinlik dersinin amacı, öğrencileri bir bütün olarak eğitmek ve sorumluluk duygularını geliştirmektir. Formal akademik çalışmaların yanında hayattaki pek çok fırsatın da fark edilmesini desteklemektir.
☞ Bu tür etkinlikler için okul müdürü tarafından görevlendirilen, etkinliği duyuran, rehberlik eden Görevli Öğretmen/Öğretmenler öğrenci bilgileri veri girişini yapar ve kaydeder. ☞ Görevli Öğretmen mevcut etkinlik kaydını açar ve sonra öğrencilere ait bilgileri girerek kaydeder.
Sosyal aktiviteler, insanlar arasında bağlantı kurmayı, ilişkileri güçlendirmeyi ve keyifli zaman geçirmeyi sağlayan önemli etkinliklerdir.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Kültürel Faktörler: Kültür, Alt Kültür, Sosyal Sınıf. 2. Sosyal Faktörler: Referans Grupları, Aile, Roller ve Statüler. 3. Kişisel faktörler: Yaş ve Yaş Dönemi, Meslek, Ekonomik Durum, Yaşam Tarzı, Kişilik.
Cevap: İçinde sosyal ilişkilerin sosyal olayların meydana geldiği, sosyal grupların ve kurumların yer aldığı, nüfus ve yerleşim tarzının şekillendirdiği, toplumun şekil ve çevresi ile ilgili dış görünüşe sahip olan bir sosyal varlık.
Aynı anda toplum ile beraber toplumsal bir grubu ele alan, kendine özgü bu kültürü ilgilendiren anlama sosyokültürel denir. Herhangi bir toplum içerisindeki sosyal çevrenin ve sosyal yapının kültürel olarak ele alınması şeklinde de ifade etmek mümkün.
Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.
Öğretim üyeleri ve/veya öğrencilerin sosyal kültürel ilişkilerini arttırıcı gezi, konser vb. organizasyonları yapar. Kulüplerle ilişki içinde olarak, kulüp etkinliklerinin sergilenmesine katkıda bulunur.
Bakanlığımızca öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde “Sosyal Etkinlik Modülü” oluşturulmuştur.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
Etkinliğin öğrenci için yeni olması, ilk kez karşılaşması, öğrencinin onu gerçekleştirmeye çalışması gerekmektedir. Ayrıca etkinlikler çok çeşitli yapılarda tasarlanabilmektedir (Avram,2006). Oysa alıştırmalar tekrarlama ve öğrenilenleri pekiştirmeye yönelik çalışmalardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri